Slovenija /slovenija/komentarji-in-kolumne
29523 ogledov

Napake, ki smo jih v Sloveniji naredili pri koronavirusu

Komentarjev 23
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Simone_Beauvoir7 18:01 10.marec 2020.

    Način komuniciranja in posredovanje informacij se meni zdi izrazito profesionalno. Poglejte Hrvate, ki se delajo, da virusa pri njih sploh ni - pri čemer raje sploh ne delajo testov (na dan jih naredijo kakšnih 10). In tako naprej. Mislim, da ...prikaži več so se naši po začetnih težavah, ko so se res lovili, dobro ujeli. Seveda bi bilo lahko bolje - ampak vendarle je razlika, ali imaš kitajski avtoritarni sistem - ali pa demokratični sistem, kjer ni strogega nadzora, kdo pride do besede.

  • Simone_Beauvoir7 17:56 10.marec 2020.

    2. Na japonski križarki je bilo itak vse narobe, je pa kapitan res vztrajal na ladji in s potniki do konca. 3. To, da se zdravniki bojijo, je ven spravila Zdravniška zbornica s Čebaškovo na čelu, ki postopa izrazito sovražno ...prikaži večno - tako do Ministrstva kot do NIJZa in Infekcijske klinike. Mislim, da je - milo rečeno -izrazito škodljivo, če nekdo (očitna) interna trenja v takšni situaciji, kot je ta, prenaša navzven. So pa krivi tudi mediji, ki ji dajo toliko prostora.

    • jezero 06:41 11.marec 2020.

      Čebašek Travnik, umazana in zlobna, ženska, polna neznanja, bo morala oditi. S pečatom na čelu.

  • Simone_Beauvoir7 17:52 10.marec 2020.

    Z zanimanjem sem prebrala vašo kolumno. Nisem iz stroke, zato podajam zgolj svoje mnenje kot poslušalka, gledalka in državljanka - in hkrati nekdo, ki redno spremlja tudi italijanske, avstrijske in nemške medije. 1. Dajati za vzgled Italijo in japonsko križarko ...prikaži večko je milo rečeno smešno. V Italiji so naredili - in še delajo - ogromno napak, zlasti v komuniciranju, ukazi se spreminjajo iz ure v uro, predsedniki posameznih provinc niso vedeli, da namerava vlada zapreti njihove meje itd.

  • Janez 10:17 11.marec 2020.

    Menim, da je članek dober, opozarja na nekatere slabosti komuniciranja in zaupanja v stroko. Jaz že dolgo ne verjamem več belim plaščem še posebej pa ne potem ko je predsednica Zdravniške zbornice izjavila, da se zdravniki bojijo korona virusa. Hej!! ...prikaži več! To je tako kot kadar delujem v civilni zaščiti in moram še v neurju iti pokrivat razkrito streho, da ne bo še več škode in, da se zavarujejo ljudje pa bi svojemu komandirju rekel, da se bojim iti! Halo! Zakaj pa sem potem tam!?

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 04:23 11.marec 2020.

    Spet blebetanje in spuščanje megle.....Glavna napaka je ta, da se virusu kljub znanim dejstvom ni ustrezno pristopilo. In tako je še danes.Ne ukrepa se pravočasno in vsak nov ukrep je PREPOZEN oziroma zamujen !! Da ne govorim o norčevanju iz ...prikaži več ljudi, ki so si pametno naredili nekaj zaloge živil, da ne hodijo vsak dan v trgovino in zmerjanju s paničarji...Tak odnos stroke bo bo imel za posledico nepotrebne smrtne žrtve..To je povsem jasno, kot je jasno tudi to, da za te smrti nihče ne bo odgovarjal

  • Avatar ovca
    ovca 14:21 10.marec 2020.

    "Nova vlada se formira..."in kaj ima to veze?Se pravi,če bi prišlo nekje do nepričakovanega vojnega stanja,bi bil izgovor,vlada se formira,zato so nas porazili.Haloooo???Strategija za nepričakovane(pričakovane)primere bi MORALA biti izdelana,pa če se stolčki menjajo ali pa ne.V takšnem primeru bi morali ...prikaži več vsi borci za stolčke stopiti skupaj.In,ni bilo to tako nepričakovano. Če nas ni zadel SARS (smo pač imeli srečo),bi bilo to opozorilo,da se je potrebno pripraviti.1 virus zgreši,10 ali 100 zadane

  • Avatar praufo
    praufo 13:50 10.marec 2020.

    nova vlada se formira, jest predlagam, da gospa novinarka prevzame resor zdravstva ali še kaj več, ali pa kakšnega drugega, mnogo pameti prodane ... nočem bit žaljiv, ampak res preveč ... sam gledam na vse skupaj , žal kot na ...prikaži več velilko zaroto in glede na to, da smo lutkice v svetovnem merilu, smo prikrajšani do mnogih informacij, to je pa bistvo, upeti pa v EU, ki spet daje neka navodila in WHO spet in podobno, mislim da zdravstvo ni tako nesposobno, kot nas farbajo politiki

    • popokatopetl 16:25 10.marec 2020.

      Bojim se da malo nesposobni in neorganizirani res so, glede na nedavne izjave predsednice/ka zdravniške in zobozdravniške zbornice. Ampak upam da se bodo uspeli zorganizirat pred navalom mnogih primerov s težkim potekom.

    • Janez_53 17:36 10.marec 2020.

      Praufo, če bi članek prebral do konca, bi videl, da avtorica ni novinarka! Tudi ti zaradi tega, ker vsak dan napišeš nekaj komentarjev, nisi pisatelj.

    • Avatar praufo
      praufo 20:26 10.marec 2020.

      hvala janez, res nisem pisatelj, priznam pa da se mi ne da brat toliko brezveznega teksta, avtorica karkoli že je, mnogo piše in očitno se spozna na take probleme, zato bi bilo lepo, da jo vlada povabi, pa naj konkretno ...prikaži več rešuje probleme ... a sem narobe razmišljal

  • popokatopetl 15:43 10.marec 2020.

    Joj kolk so pametni... "Po eni strani so pred bolnicami taborišča za sprejem pacientov, zdravniki zaščiteni kot vesoljci, po drugi strani pa pristojni razlagajo, kako bolnih, ki so bili v stiku z okuženimi, sploh ne testirajo in jim rečejo, naj ...prikaži več kar ostanejo doma in se pozdravijo. " ----- Sej to je čisto OK: panike ni zato ker bo tudi brez testiranja večina prebolela doma brez zapletov, medtem ko je nujno preprečit prehitro širjenje po zdravstvenih domovih ipd in pripravit zdravstvo na naval.

  • Janez 10:19 11.marec 2020.

    Pri takšnih zdravnikih in organizaciji odgovora na epidemijo koronavirusa me pa je resnično strah da bi zbolel saj se mi potem slabo piše. Jaz zdravnikom ne zaupam , vsaj večini ne, so v tej situaciji pokazali kakšni šalabajzerji so!!

  • paolinaronja 13:35 11.marec 2020.

    Spoštovani, rada bi razložila rabo koncepta strahu. Menim, da se je zelo za bati zdravnikov, ki jih ni strah. Strah je odgovor na realistično grožnjo, pomaga korigirati vedenje. Strah ob koronavirusu je realističen, zdravniki pa niso nadljudje. Pač pa je ...prikaži veče pomembno, da zdravniki strah tolerirajo, da se z njim zmorejo spoprijemati, da ostanejo funkcionalni. Morda bi bil boljši izraz, da "so zdravniki realistično zaskrbljeni in pričakujejo smiselna, učinkovita navodila".

  • Boris 19:42 10.marec 2020.

    Neodvisnost je bila vsaj toliko, če ne celo veliko več, posledica zunanjih interesov kot notranjih, torej slovenskih. Glede pristopa pri koronavirusu pa tako: življenjsko je, da se praktično nikoli ne naredijo prav vsi koraki pravilno. Žal to pri zadevah, ki ...prikaži več ne odpuščajo, pomeni, da padeš.

  • paolinaronja 13:45 11.marec 2020.

    Refleksija na strah, seveda sem le praktikus. - Nič ni narobe, da je zdravnike strah. Bolj bi se bi jih bilo za bati, če tega ne bi občutili. Strah je namreč realističen odgovor na realistično nevarnost, da lahko korigiramo vedenje. ...prikaži več Pač pa je potrebno strah tolerirati/zdržati, da smo lahko funkcionalni. Morda je boljši izraz zato: "zdravniki so resno zaskrbljeni in pričakujejo učinkovita navodila in opremo". - Vsem zdravstvenim delavcem, ki bodo v prvih linijah, želim vse dobro s hvaležnostjo.

  • stromar 10:03 11.marec 2020.

    vse dva meseca prepozno, MZZ par dni nazaj odsvetovalo potovanja v Italijo?! Italijani prosto v casinoje in trgovske centre in po celi SLO. Imeli smo čas in prednost pred ostalimi in to slabo izkoristili. Upajmo samo, da je sezonska kot ...prikaži več gripa in bo s toplejšim vremenom in soncem poniknila

  • Tupamaros 18:06 11.marec 2020.

    Če v osamosvojitveni vojni ne bi bilo kompetentnega vodje Janeza Janše bi danes tanko piskali. S ponedeljkom 16.3 bo 14. vlada hvala bogu operativna. Namesto Šalabajzerja bomo imeli sposobnega voditelja.

  • Avatar Mirko
    Mirko 08:15 11.marec 2020.

    Žalostno, kam se spušča novinar v tem pisanju pa ljudje ali ne bi , kar novinarjem predali vodenje države in med drugim tudi zdravstva.

  • stilist 15:32 10.marec 2020.

    Čisto novinarsko nakladanje! Govora večinoma o vodenju in obveščanju, delal bo pa kdo?

    • Avatar praufo
      praufo 21:33 10.marec 2020.

      ja sej, najlažje bit pametem, babo bi poslal na vlado, pa naj fura zadevo, ne da tukej pametuje

  • kvasetotidogajamona 08:58 11.marec 2020.

    samo ena napaka je! čim se je pojavil korona v europi, da nismo zaprli meje in prepovedali vhod in izhod v/iz države vsem ljudem!!!

  • Avatar praufo
    praufo 21:40 10.marec 2020.

    dejstvo je, da država nima pravih informacij, zakar ni sama kriva, če jih ne dobi, izdelek je plod zarote, kar so potrdili tudi japopnci, in tukaj ne boste dobili informacij, čepra si član ne vem katere skupnosti ... če pa ...prikaži več ni informacij, pa nastane konfuzno stanje in odločitve se sprejemajo adhok in zato informacije ne morejo biti konsistentne, če jih sploh ni, torej se sproti nekaj improvizira oz. se dela po načrtu varovanja državljanov po neki lastni pameti, oz. trenutnem znanju in infomacijah

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.