Avto
159 ogledov

Ne pijancev, bojte se tistih, ki pišejo SMS!

Komentarjev 17
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • vzev 08:59 17.november 2015.

    Ti lahko pišeš butaste komentarje, pa to ne bo spremenilo dejstva. Več analiz je pokazalo, da otrok v avtu vzame precej več pozornosti s ceste, kot pa uporaba telefona. Pa še ta razlika je, da otroka imaš v avtu celo ...prikaži več pot, telefon pa nekaj minut.

  • McClain 18:14 17.november 2015.

    po tistem ko sem zadnjic skoraj nabasal poštarja med pisanjem sms sporočila (pri hudi rutini in prevoženih preko milijona kilometrov sem mogoce spričo te rutine pogledal naprej zadnjo desetinko sekunde), se mu šel nazaj opravičit, on se je pomaknil skrajno ...prikaži več desno, že malo v travo, hitrost pa majhna in obvladljiva-pa vendar: zagotovo sem sklenil da v avtu ne bom več ne bral ne pisal ničesar. POkličem še že, a od takrat le preko zvokovnega upravljanja in lahko z gotovostjo rečem, da je zadeva 95% bolj varna. IN prav blagodejno se je ustavit na nekem varnem kraju in spisati sporočilo ali mail, če je nujno. Poizkusite, ne boste verjeli koliko bolje je, kot to početi med vožnjo. Prav zares!!!

  • edvard 08:16 17.november 2015.

    Končno ste skapirali, res je nekaj pijancev na cestah, ampak mobilnike imamo pa vsi, ne razumem avto industrije, da je od leta 2014 obvezen senzor za tlak pneumatik v avtomobilu namesto, da bi bil serijski Bluetooth.

  • Janez_53 09:01 17.november 2015.

    No, ti si pa že eden od tistih, ki niso v stanju "skapirati", kako lahko telefoniranje odvrača pozornost pri vožnji! Naj ti povem bolj enostavno: če hočeš telefonirati, moraš najbrž poiskati v imeniku telefona številko ali jo vtipkati. Torej v ...prikaži več tem času usmeriš pogled na telefon, namesto na cesto! In če ti sogovornik po telefonu razlaga kaj zelo zanimivega, nisi pozoren na dogajanje pred sabo! Ob tem imaš še eno roko ves čas zasedeno! Neumnost o mamici in dojenčku pa povej tvoji partnerici - če jo seveda imaš.

  • vzev 09:23 17.november 2015.

    No mogoče se bi moral pri tej mamici z dojenčkom malo drugače izraziti. Boljši izraz bi bil starš z dojenčkom, ker ni važno ali je moški ali ženska. Meni ni noben problem spustiti telefon, če pride do kritične situacije, sem ...prikaži več ga že večkrat spustil tudi pred policajem, da nisem dobil brez vezne kazni. Pa še ena stvar, ali si že slišal za glasovno ukazovanje pri telefonu? Veš to je tisto, ko telefonu poveš koga naj pokliče in ga tudi pokliče.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 09:42 17.november 2015.

    "Umska distrakcija: uporabnik razmišlja o pogovoru, ne o razmerah na cesti."To mislm da je še bolj razširjen, celo pred telefonsko distrakcijo.Poznam kar nekaj voznikov ki se veselo pogovarjajo z potniki med vožnjo in v zadnjem trenutku uporabijo zavoro ...prikaži več ker imajo daljši reakcijski čas. Voznik se mora pri vsaki vožnji zavedat da gre za novo vožnjo z novimi razmerami katerim mora vsakič posebej namenit pozornost. Ne smeš se it avtomatizma ko gre za spremljanje situacije.

  • vzev 09:25 17.november 2015.

    "In če ti sogovornik po telefonu razlaga kaj zelo zanimivega, nisi pozoren na dogajanje pred sabo" In kaj je tukaj razlika med pogovorom s sovoznikom ? Pa je eno dovoljeno drugo pa ne.

  • McClain 07:23 17.november 2015.

    to je res, da je branje sploh papisanje sms-ov v avtu smrtno nevarno se za tako rutinirane in izkusene soferje. Le da je v tem clanku napisano skoraj tako, da ce si oijan je pa to pohvale vredno. Bistvene razlike ni!

  • 4krogci 07:34 17.november 2015.

    Jaz se bojim vsakega za volanom, saj žal noben ni več osredotočen na cesto in vožnjo!

  • Avatar mike1968
    mike1968 07:54 17.november 2015.

    Grozljiva prometna kultura....http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/138233/prometna-kultura-po-nase

  • vzev 08:06 17.november 2015.

    Kaznovati voznika, ker se pogovarja po telefonu je enako, kot kaznovanje zaradi tega, ker nimaš zimske opreme pri +20C. Oboje je namenjeno samo pobiranju kazni, ni pa povezano z nobeno varnostjo. Pisanje SMS-ov je popolnoma druga stvar, ker tam ne ...prikaži več gledaš ceste. Ko se pogovarjaš po telefonu pa ni nobene razlike, kot pogovor s sopotnikom. Oziroma še je ta razlika, da pri pogovori s telefonom še vedno gledaš cesto, pri pogovoru s sovoznikom ga pa še občasno pogledaš. Obeh rok pa tako ali tako nima nihče vedno na volanu, ampak jih ima na naslonu za roke. Dokazano je, da je imeti otroka v avtu precej bolj nevarno, kot telefon. Zakaj potem mene kaznujejo za telefoniranje, če pa me ena mamica z dojenčkom bolj ogroža, kot jaz njo?

  • Undertaker 08:45 17.november 2015.

    Ker so pametne in uporabne stvari v avtu vedno za doplačilo. Senzor za tlak je pa brez veze. Tisti, ki že prej nikoli ni kontroliral tlaka v pnevmatikah, tega tudi potem, ko mu senzor pokaže odstopanje, ne bo storil. ...prikaži več Tisti, ki pa tlak kontroliramo, ga bomo patudi v bodoče, pa čeprav bo senzor kazal, da je vse OK.

  • Undertaker 08:46 17.november 2015.

    Res je, da je mamica z otrokom veliko bolj nevarna, kot pa telefoniranje v avtu. Ampak le v primeru, ko gre za tvojo mamico.

  • Skippy 09:06 17.november 2015.

    Ko počasi vozimo po avtocesti, ker se nekdo ne umakne in ko počasi vozimo po cestah, je vedno vzrok pisanje SMSov. Ampak policija kaznuje tistega, ki takšnega človeka prehiti, ne pa tistega, ki je vzrok prepočasne vožnje.

  • dimnikar 09:47 17.november 2015.

    Se pravi ker je neka druga stvar BOLJ smrtno nevarna, moramo ignorirati vse ostale MANJ smrtno nevarne bedarije. Ti si res cvet briljantnosti, ni kaj.

  • Vunny 11:20 17.november 2015.

    Če bi se policaji vozili po cestah v "privat" avtomobilih, ter imeli kamero spredaj in to prižgano, bi lahko na 50km relacijah proti in od Ljubljane, dnevno poslikali na desetine uporabnikov telefonov med vožnjo. Podobno kot s provido bi lahko ...prikaži več izstavljali UPRAVIČENO kazni uporabnikom, dokler le teh ne bi zdesetkali. Ste sploh (uporabniki telefonov med vožnjo) opazovali drugega uporabnika kako vijuga medtem, ko telefonira? Bodite malo bolj pozorni. Hkrati, da vijugajo tudi delajo zastoje, kolone etc. Zaradi mene lahko vozijo tudi izven cestišča, le naj ne ogrožajo drugih. Ceno za škodo, ki jo povzročajo z nesrečami, bi pa pokasiral iz njihovih ŽR, pa naj se pritožujejo kolikor hočejo. Lahko tudi tu gor, se bo vsaj videlo kdo so ...

  • Fucky 21:31 17.november 2015.

    Policija bi BISTVENO lažje lovila TELEFONISTE kot pa pijane in prehitre. Pijanca mora ustaviti mu dati pihati in šele po 5 minutah imaš rezultat. Ekstremno prehitrih je tudi za vzorec. Mislim pa da so jih v glavnem že polovili. Telefoniste ...prikaži več pa vidiš že od daleč, predvsem pa jih je čedalje več. V eni uri bi patrulja v civilu brez problema polovila vsaj 30 telefonistov. Naredi pa se ne NIČ

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.