Slovenija
243 ogledov

Nečloveško klanje na trgu

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Ronald Reagan 09:46 20.september 2013.

    Kdor pride na javni razpis s ceno, ki je nižja od cene materiala (in to so skoraj vse ponudbe gradbincev in raznih inženiring firm) bi moral biti TAKOJ zaprt !!!Ker gre zavestno v posel ki ne bo imel poplačanih ...prikaži več podizvajalcev...Aja, potem bi jih že poralo biti 90% zaprtih...Dokler ne spremenimo kriterijev javnega naročanja ne bo rešitve. Tudi tiste, ki pristajajo na take cene samo da dobijo delo bi bilo treba kaznovati...ker silijo svoje zaposlene v suženjstvo.

  • dragec 08:07 20.september 2013.

    V Portorožu se zna, da deluje sistem reketarjenja, neprijavljanje davkov in država nima inštrumenta za rešitve?????Sistem javnih naročil ne deluje že mod 1992 leta, kdo je kriv, noben!

  • Slodej 08:42 20.september 2013.

    Mini malica gre gorhttp://slovenskidnevnik.com/vlada-znova-zvisuje-mini-malico/

  • P.F. 12:54 20.september 2013.

    Bah, še en manipulator, ki bi rad prijateljske namesto komercialnih cen.Težava v Sloveniji ni to, da nekdo poskuša dobiti posel pod ceno, temveč to, da ni nikakršne plačilne discipline. Pa ne zato, ker izterjave ne bi bile možne, ...prikaži več temveč zato, ker se tudi mali podizvajalci obnašajo kot navadne ovce: mesece in mesece poslušajo kako bodo enkrat pa res dobili plačano, vmes pa zastonj delajo.Tega se je potrebno odvaditi, pa bo. Če ni plačano v roku, potem nasvidenje. Če so roki idiotski, tudi nasvidenje. Če bo kdo delal na lepe oči, pa naj se ne pritožuje in naj se kar lepo samemu sebi zahvali, da pristane v stečaju, če dela zastonj.Kar se tiče neizgrajenih naročil pa je v pogodbo potrebno dodati samo zahtevek za ustrezno garancijo. Ta pokrije stroške, ki nastanejo v primeru propada podjetja, ki poskuša goljufati naročnika in podizvajalce. V roku meseca ali največ dveh, če bi podizvajalci ugotovili, da tu več ni socializma in, da jim ni potrebno delati za

  • Korel Fuzekelj 07:54 20.september 2013.

    Ja kovačeva kobila je pa res zmeraj bosa. "Špela Munih, direktorica Uradnega lista, ki je v Portorožu organiziral posvet o aktualnih vprašanjih javnih naročil" Zakaj Portorož, zakaj ne kaka dvorana npr kulturni dom v Spodnjem Dupleku ? A niso dal ...prikaži več razpisa za najugodnejšo ponudbo v državi ? Riba smrdi pri glavi smo se nekdaj učili, in to še dandanes drži.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.