Slovenija
390 ogledov

Nenujni na urgenci plačajo

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • aaarri 22:29 08.januar 2012.

    sama imam podobne izkušnje z urgence. celo počakati sem morala na hodniku, dokler se nisem bolje počutila (me niso hoteli prej spustiti domov). po par urah sedenja sredi noči na hodniku pa so mi izstavili račun, tudi nekje okrog 50 evrov.

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 21:15 08.januar 2012.

    Kaj bi na to porekel Hipokrat?Bolelo jo je v prsih in težko je dihala, kako naj ve, da je to nekaj popolnoma vsakdanjega?

  • Luka Blazic 11:55 17.februar 2012.

    1. Samo vprašanje časa je blo kdaj se bojo kj tazga spomnl. Sej ne rečm... marsikdo gre na urgenco za prazen nič in ti delajo gužvo. Takim bi dal plačilo! Čeprav po drugi strani pa se zdravniki in sestre nekaj ...prikaži večj ne pretegnejo. Primer od zadnjič: med 15 in 16. uro je v čakalnici do 10 poškodovancev. Ker imajo beli pavzo, ne gre nihče v ordinacijo in nabere se jih dodatnih 30. Pol se pa repenčijo zakaj majo tok gužve in premalo časa, da delajo v nemogočih pogojih. KATASTROFA2. Kako boš pa vedu ali gre za nujen primer? najboljš da si zlomim nogo pa predn grem tja si še žile prerežm da bo za zihr. Ali naj naredijo tako kot je v Ameriki (odvisno od vsote ki jo plačuješ, tako boš oskrbovan) ali pa naj začnejo delat dobro in zaprejo usta, saj jih že tako preveč plačujemo za to kar dobimo. Če bo treba plačat še za to da prideš na urgenco, potem pač ne bomo več plačeval prispevkov, zavarovanja takega in drugačnega...

  • Tona Melona 12:16 21.september 2012.

    Tipična histerična baba, ki se nad vsem pritožuje.

  • privat 09:27 10.december 2012.

    Vse to je kriminal do državljanov...kje je zdaj policija da hapsi dohtorje?? KAJ JE STO DRŽAVO???? Novinarji pa kot riti usrane?? Kaj ne vidite da je treba ukrepati??

  • privat 09:28 10.december 2012.

    vzel jim bi življenje...takim dohtorjem mislim

  • Niko_K_ 00:12 09.januar 2012.

    Enkrat sem imel opečeno desno roko. Nujen primer, nisem pa imel dodatnega zavarovanja. Pozor, nujen primer sem bil... In dobil sem (takrat) 3500 SIT položnico. :))))))))))

  • siberia 00:57 09.januar 2012.

    ZATO VSA DRAGO PLAČUJEMO-DA STE NAM NA VOLJO 24UR NA DAN!za ta denar ki ga zmečem za vso to zdravstveno zavarovanja si lahko že najamem zasebnega zdravnika ki mi bo na voljo kadarkoli se mi sprdne! sralci!!!!

  • _MP_ 22:32 08.januar 2012.

    Zakaj pa je dežurni zdravnik v zdravstvenem domu ?Škoda, da to ni jasno določeno kako in koga naj kontaktira/obišče nekdo, ki ima ali sumi da ima "težave". Kajti, če bi bilo to jasno vsem, potem vprašanje kot je "Se ...prikaži več vam zdi zaračunavanje storitev pravi način za odvračanje namišljenih bolnikov?" ni potrebno.Ena od možnih rešitev(očitno samo moja iluzija):- Najprej k dežurnemu. V kolikor te on napoti na urgenco ne plačaš, tudi če ugotovijo, da ni nujen primer.- Če greš direkt na urgenco in ugotovijo, da ni nujno, plačaš.

  • raviotar 02:42 09.januar 2012.

    @siberia, se podpišem. V tem primeru, pa naj OBVEZNO nazaj uvedejo dežurnega zdravnika 24 ur. Kolikor vem, v Mariboru takšnega več ni in naj le-ta odloča, kdo je za na urgenco in kdo ne. kaj naj pri napadu migrene, za ...prikaži več katerega prepozno dojamem, da je migrena (t.j. ne vzamem prave tablete pravočano) - naj celo noč prebruham in trpim, da pridem do inekcije v uradnih delovnih urah, grem za 2 dni potem še na bolniško od izčrpanosti? Ziher ni urgentno stanje, je pa razlika, če te inekcija reši celonočne agonije in si naslednji dan ok in tudi lahko greš brez posledic v službo. V kakšno smer to gre, naj ukinejo obvezno zdravstveno zavarovanje, naj nehajo si polniti blagajne iz naših plač in naj bodo pa potem vsi privat i basta. Dodatnega pa itak zdajle takoj prekinem, ker je itak brezveze.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.