Slovenija
198 ogledov

Nestrpneži se opirajo na "turške vpade"

Komentarjev 12
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • dragec 14:09 12.januar 2015.

    napad Tomaža Majerja

  • miho 14:32 12.januar 2015.

    Imam samo eno vprašanje: Če je to, da so Bošnjaki Hanafi razlog, da niso tako agresivni, zakaj so potem Hanafi v Siriji, Egiptu, Afganistanu in Pakistanu nasilni? Kot je videti iz linka, v vseh naštetih državah živijo Hanafi... https://en.wikipedia.org/wiki/Hanafi#mediaviewer/File:Madhhab_Map3.png

  • jons 15:33 12.januar 2015.

    Tegale g. Šterbenca bi bilo dobro malo poslati na strokovno izpopolnjevanje v Irak in Sirijo, da v živo preveri svoje teorije.Se pa bojim, da bi mu ne bilo prijetno med njimi, saj je zanje tudi ON nevernik.

  • mirko 23:15 12.januar 2015.

    "sveta vojna" (džihad), lahko preraste v obsesijo. Očitno se nekateri sploh ne zavedajo, da lahko verska fanatičnost postane obsesija, neke vrste psihotičnosti, ki se lahko širi kot nalezljiva bolezen.

  • mirko 23:24 12.januar 2015.

    Lep primer nalezljivosti čustva je smeh. Lahko je pa to čustvo tudi verski fanatizem, ki deluje na globji ravni sovraštva dolgoročno. Očitno so to čustvo dobro raziskali islamski fanatični vodje, ki ta fanatizem širijo z svojimi verskimi obredi na mlade ...prikaži več muslimane. takim je najlažje oprat možgane in jih na novo zdresirat z verskim fanatizmom.

  • mirko 23:27 12.januar 2015.

    Kakorkoli, zmerni muslimani bodo sami morali čistit svoje vrste, v nasprotnem primeru se jim bo bumerang vrnil. Žal pa bodo žrtve tega bumeranga tudi zmerni muslimani. Te nevarnosti se menda ja zavedajo ?!

  • Ferluci 15:25 12.januar 2015.

    Ta Šterbec je tud en šterbec... da so muslimani po drugi vojni pomagali Sloveniji - in kaj ima to veze? Tudi Slovenija je ogromno prispevala v jugi ostalim, več kot je dobila! Zdaj pa galami zaradi ene nalepke... očitno ne živi na fužinah.

  • mirko 23:10 12.januar 2015.

    Dejsvto je, da islamski (muslimanska vera) skrajneži, ki se poslužujejo terorizma, izhajajo iz njihovih (zmernih muslimanov) vrst. Ti "teroristi" niso bili že skoz od rojstva teroristi, oni so teroristi postali iz "zmernih" muslimanskih vernikov. Danes jih je deset (teroristov), jutri ...prikaži večri jih je lahko na tisoče. Torej ??!

  • samo.jst 08:44 13.januar 2015.

    kaj bi se zgodilo, v kolikor bi prišli do mirnega sobivanja? kaj bi se zgodilo, če bi prišlo do popolne prevlade islama? Pričel bi se interni razdor med Šiiti in Suniti... in pokoli bi se nadaljevali. Na žalost so na ...prikaži več nivoju srednjeveškega krščanstva...ne bom nadaljeval, že sedaj sem nestrpen po vseh načelih svobode govora.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:41 13.januar 2015.

    Nekje sem bral da je Mohamed napisal, da se ne sme z ubijanjem kaznovat tistega, ki onečasti njegovo ime (bodisi z pisanjem bodisi z risanjem njegove podobe). Tko da to k govorijo da počnejo v imenu vere je lari fari ...prikaži več in delajo slabo uslugo islamu. Prej kot v imenu islama delujejo v imenu svojega sovražtva in prezira do zahodnega sveta. Obenem pa po malem tudi skritega občudovanja in ljubosumja. Želijo odpreti islam vsemu svetu s tem da ne delujejo po načelih islama. Kako naj bi to delovalo mi pa ni jasno. Očitno niso preveč inteligentni. Prej zapirajo pot islamu kot pa odpirajo. Če na silo delaš se ti vedno maščuje. In to ne dokazuje samo islam ampak tud zahodni svet. "Islamski" skrajneži so pač samo tako neumni da ga oponašajo.

  • samo.jst 08:40 13.januar 2015.

    Od nas zahtevajo, da ločimo zmerne od ekstremnih... sami pa proti ekstremistom ne nastopajo. Vse do trenutka, ko se bodo sami angažirali za odločne spremembe v lastni kulturi, naj se soočajo tudi s stigmatizmom okolja, katerega so se priselili in ...prikaži več katero je prisiljeno v prilagajanje.

  • Anves 09:20 13.januar 2015.

    Glede na militantnost in versko gorečnost razširiti islam na preostali svet ,ki ga nasilno prakticirajo določene islamistične skupine v svetu se sprašujem ali je islam kot vera zašel v podobno stanje kot krščanska vera v srednjem veku , ki je ...prikaži veče prakticirala nasilno pokrščevanje in preganjanje ljudi drugačne vere in prepričanj. Samo muslimani sami lahko ustavijo nazadnjaštvo nasilne islamizacije in ustvarijo pogoje za renesanso svoje vere, vojaški posegi zunanjih sil ne bodo nikoli odpravili tega problema v celoti .

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.