Avto
1078 ogledov

Neverjetno, a resnično - kolesarju brez čelade kazen, tistemu na mopedu ne!

Komentarjev 7
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 12:37 29.junij 2017.

    Zakon je slabo s spisan, sodišče ima v tem primeru prav! Nečemu, kar prepovemo ali določimo moramo v zadnjem delu predpisa določiti sankcije. Če sankcije niso predpisane potem je člen z določilom ali prepovedjo brezpredmeten. Policijski pravniki uporabljajo načelo avtomatizma, ...prikaži več to pa zato, ker o pravu nimajo pojma. Take primere je potrebno še preden pridejo do sodišča, ki ustvari prakso, po hitrem postopku popraviti, nikakor pa ne o tem debatirati in pametovati kdo bo koga nadmodril.

  • bumbar 12:54 29.junij 2017.

    Članka sploh ne bom komentiral, ker je škoda pisanja. Mimo teme pa: na policijske polo majice pod nujno napisati: POLICIJA ! Hodim za njim pa ne vem, ali je pošptar ali delavec na železnici ali...... Vam mora to povedati BUMBAR?

  • dimnikar 15:54 29.junij 2017.

    Ja, ta "novo.nacifašističen" lobi mladoletnih voznikov mopedov ima čisto preveč vpliva na našo vlado. Kaj je s tabo narobe, človek.

  • vzev 17:38 29.junij 2017.

    Popolna bedarija, da je sploh potrebno nositi čelado. S kolesom se lahko peljem precej hitreje kot s temi mopedi, pa nimam čelade. Čelada in varnostni pas bi morala biti odločitev vsakega, ker če jih nimaš ne ogrožaš nikogar.

  • ode 08:15 02.julij 2017.

    Se popolnoma strinjam. Še več – po mojem bi morali motoristom, ki vozijo motorje nad 50 ccm in hitrost nad 80km/h, prepovedati uporabo čelad. Ali ni bolje, da se divjak ubije, še preden koga drugega spravi na oni svet, saj ...prikaži več se itak namerava ubiti, kot pa da je, kot kripl, na grbi nam, davkoplačevalcem? Za nagrado pa dobi še invalidsko penzijo za povrh.

  • izRODEk 13:37 29.junij 2017.

    Tu, na tem primeru se vidi, kako novo-nacifašističen sistem imamo: država ima očitno luknjo v zakonu in precedenčno sodbo, po kateri je jasno, da ni sankcije za storjeni prekršek odraslega udeleženca v prometu, kateri se vozi s kolesom z motorjem ...prikaži več brez čelade.A, ker gnoji kot so Cerar, Brglez in ostala golazen, zakon pojmujejo zgolj tako, kot ustreza njim, svoje lastne napake ne priznavajo vse, dokler ne bo njim po godu.Samo ene velike vislice na Kongresnem trgu in sodbe v imenu resničnega ljudstva lahko rešijo to tiranijo teh podivjancev na oblasti. Samo vislice. Hitra sodišča, vrečo na te usrane betice in smrtne kazni v imenu ljudstva.Ljudje, kdaj vam bo končno kapnilo, da se je potrebno upreti? Da je potrebno te podivjance s hitrimi ljudskimi sodišči poobesiti?!

  • Avatar praufo
    praufo 19:48 29.junij 2017.

    pa dejte nehat s tem čeladam, zakaj ne kaznujete nekoga, ki ne nosi rokavic, al dolgih gat pozimi, pa debelih štumfov, da je potem ves premražen?, lahko se prehladi, dobi plučnico in bo umrl ... nekdo s težkim motorjem se ...prikaži več pelje v kratkih hlačah, pa v sandalah, pa je samo to važno da ma šlem na betic, pa makar kromirano švabsko čelado, ... čelada je del obvezne ali priporočene opreme za moped, za kolo, tako kot vse ostalo ki je sestavni del varnosti ali pa samo ugodja, ampak to v ničemer ne vpliva na varnost drugih udeležencev v prometu, ... kar se pa tiče mladoletnikov, je lahko čelada obvezna, sicer je pa to bolj naloga ali obveza staršev, da poskrbijo za ustrezno vzgojo ... seveda pri nas gre vse represivno in se kaznuje s tem, da se udari po denarnici, obstajajo tudi druge oblike kaznovanja oz. vzgojnih ukrepov, ki so lahko še bolj efektivni

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.