Avto
3404 ogledov

Neverjetno, koliko slovenskih voznikov je obstalo na cesti v mrzlih dneh

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • ToSmJest 15:10 19.januar 2026.

Klinc pa redno vzrževanje. Že 2x se mi je zgodilo pri različnih znamkah in servisih, da je akumulator odpovedal teden po opravljenem rednem servisu. Očitno niti tega ne preverjajo.

• blayo 15:50 19.januar 2026.

Težko tukaj kaj pametnega preverijo. Ti pripelješ avto na servis in ga s tem ravno dovolj nafilaš da je napetost OK. Zaženejo motor in če vžge je moč akumulatorja zadostna. Ponavadi je problem, da folk misli, da če bodo dali ...prikaži več nov akumulator z večjo kapaciteto, da bo kaj bolje. Napaka, dostikrat je ravno obratno... če se ne voziš vsak dan vsaj eno uro, potem je bolje da imaš akumulator z nižjo kapaciteto, saj ga drugače s samo vožnjo nikoli ne boš nafilal do konca.

• ToSmJest 16:17 19.januar 2026.

Ni čisto tako. Testerji akumulatorjev znajo kar dobro napovedati, da je nek akumulator že bolj švoh. Sem omislil enega in dejansko sam poskrbel, da zdaj pravočasno vem, kaj me čaka.

• Toma 20:18 19.januar 2026.

Jaz imam samo kitajski termometer in voltmeter. Za silo vidim kaj se dogaja z napetostjo. Boljši testerji stanejo kot pol akumulatorja. Raje malce prej kupim nov akumulator kot da se igram z napovedjo delovanja starega. Pa še kap ga lahko ...prikaži več iznenada zadene - ne bi verjel, če ne bi to doživel! Nek dan normalno zalaufain se pripelješ na cilj. Ko pa hočeš čez 10 min nazaj, pa niti kontaktnih lučk ni več!

• blayo 20:41 19.januar 2026.

ToSmJest, edina varianta je da meriš padec napetosti ob zagonu. Če ti pade pod 10 V, je to en od pokazateljev, ni pa to napoved. Avto akumulator mora biti ves čas poln. Če se ne voziš dosti, ga moraš polnit ...prikaži več s polnilcem, da napetost ne pade pod 12 V in ne pride do sulfatizacije. Parkrat pozabiš napolnit pa ti noben polnilec z desulfatizacijskim programom tega ne bo več popravil.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.