Slovenija
39766 ogledov

Nizki računi za elektriko. Bomo razliko morali doplačati kasneje?

Komentarjev 29
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • alen04 08:10 17.marec 2022.

    Grozno v kako pohlepno družbo smo se spremenili. Posamezniki povsod samo denar še vidijo, sočloveka ni več, egoizem, ki ga v preteklosti ni bilo. žalostno!!!!!

  • albert 07:52 17.marec 2022.

    Mali delničarji- ljudje nimajo za kruh vi imate polne riti. Imate sploh še obraz, da se pogledate v ogledalo. Če je vojna je vojna za vse!!

    • Naklonsky 08:29 17.marec 2022.

      Albert: mali delničar ni nujno, da je neki bogataš, obnaša se življensko racionalno, misli na otroke in prihodnost. Kakšen cigaret, kavica ali pivo manj, pa boš tudi ti mali delničar!

  • rd2dmk2 08:52 17.marec 2022.

    stanje v mojem okolju.. ljudje ki želijo imeti fotovoltaično centralo, jo ne morejo montirati, dokler si ne uredijo novega močnejšega omrežja. halo ? kako ? torej država bo gradila nek2 torej bo moral po tej logiki zgraditi še novo močnejše ...prikaži več omrežje, ali kaj ? nehite basat !!! daj novinar sedi za komp in izbrskaj kdo v sloveniji ima najvišje plače.. ni samo Golob, so še vrabci, sinece, , predvsem pa šoje, vrane in jastrebi, ki si polnijo žepe iz ratnih prispevkov.

    • h4ck3r 08:57 17.marec 2022.

      rd2...mešaš jabolka in hruške...naše omrežje po državi je v k.... in tako ni samo pri nas. V naši ulici je pred leti pozimi metalo ven varovalke v postaji vsaki teden, ko se nas je preveč v istem letu odločilo za ...prikaži več prehod na toplotno črpalko. Sosedi so se vžgali kabli v omarici, ker so dotrajani in izolacija ni več opravljala svojega dela in še in še...ja potrebujemo posodobitev omrežja.

    • rd2dmk2 09:16 17.marec 2022.

      ok h4 in zakaj mešam jabolka in hruške (sicer pa oboje lahko zrežeš v kompot in šnops). eno je drat v tvoji hiši, drugo je drat, ki pride od štange do tvoje hiše. in ti drati niso tvoja skrb, niti ...prikaži večti trafo postaja, niti daljnovodi. zakaj moram jest od moje giše pa do trafo postaje zamenjat javne kable, zato ker si omislim TČ ? a če si pa omislim prezračevalni sistem klimo, 4 tv, in vog ne daj sesalce in fene ( pa poglej koliko kilovatov zi pokurijo ) pa nikomu ništa. ti prispevki so za kaj že ?

    • h4ck3r 09:22 17.marec 2022.

      No ta debata se lahko nadaljuje...torej zakaj je potem distributer dolžan tebi zastojn napeljati kabel od trafo postaje do tvoje omarice? Pa še prej do trafo postaje? Zakaj je potem ga dolžan tudi vzdrževati in odpravljati težave? Torej povej mi ...prikaži več od kje dobijo denar elektrodistributerji razen od omrežnin in pa priklopov? In kako bi naj to delalovalo...udarniško? Vsak sam popravlja? No včasih bi pa mogoče bilo dobro, da bi kakšen tu gor prijel za dovodni kabel. ;-)

    • rd2dmk2 09:30 17.marec 2022.

      h4 malo moraš razčistit. pek ne gradi cest zato da mu lahko pripeljejo moko in odpeljejo žemljice. tuki pa so pridelovalci elektrike, prenašalci elektrike in pa židje, ki prodajajo. kolk dratov je imel telekom , pa je prodajal štrom ? ...prikaži več zato pa imaš 5 sort prispevkov. pet, ne enega. ja in primem drat vsake tolk časa.. sam je bistveno da fazo, ne nulo..

    • oneh 09:31 17.marec 2022.

      Kabel do tvoje hiše je lahko povsem ustrezen za porabo oz. odjem elektrike iz omrežja. Tudi postavitev TČ tega ne spremeni. Da pa ne moreš postaviti SE pa je kriva dolžina kabla. Da imaš doma na vtičnici 230 V mora ...prikaži večra trafo dajati od sebe npr. 240 V. Če sedaj postaviš SE ti ta mora dajati npr. 245 V, da bo tok iz SE prišel do trafa. Boš pa potem ti imel na vtičnici 245 V, kar pa je preveč.

    • h4ck3r 09:43 17.marec 2022.

      rd2, nekaj si zamešal. Ko prvo sam vedno raje primem za nulo kot fazo, ampak vsak ima svoj fetiš, nekaterim se tudi to že očitno pozna. ;-) Kot drugo pa...za ceste tudi plačuješ cestnino ob registraciji in občina dobi denar ...prikaži več zato, ker ti v njej stanuješ. Oboji urejajo cesto da lahko pek v tvoji vasi dobi in moko in proda žemljice...vse deluje vzajemno. Brez teh prispevkov, bi ti lahko kupoval le trde žemlje pa še to na vsake par dni.

    • rd2dmk2 09:52 17.marec 2022.

      oneh to tvoje samo delno drži. el. tok ne gre od tebe na drug konec slovenije ampak do prvega porabnika, ki v tistem trenutku zahteva el. energijo. in če bo tvoj izvor energije imel enako napetost kot drug izvor, bo ...prikaži več porabnik jemal od obeh enako. če ne verjameš si kupi 2 baterije, eno žarnico in 2 ampermetra in 2 voltmetra pa zveži tokokrog pa meri. za konec v omrežju ni stalnega odjema, tako da tudi napetost ( ne more ) biti stalno enaka, pa malo niha.

    • rd2dmk2 17:47 17.marec 2022.

      h4 . nisi dobro prebral, jest sem napisal da pek ne gradi ( torej on ne izvede gradnje bodisi finančno , bodisi projektno ) seveda pa palčuje prispevke.. sedaj pa je to treba prenesri na el. omrežje. mi palujemo razne ...prikaži več prispevke, potem pa smo dožni že sami zfradit omrežje, danes do prve, drugi, štanfe ali do nizkonapetostne trafo postaje, jutri pa.. mogoče če do razdelišča na 110 kV. kdo ve

  • oneh 08:23 17.marec 2022.

    Če bodo uspeli s to tožbo na US potem se bo usul pravi plaz podobnih tožb. Vsak davek in prispevek znižuje dobiček podjetij in s tem škoduje delničarjem. Še hujši je DDV, kateri posega v dohodke vseh državljanov. Da o ...prikaži večo raznih prispevkih in dohodnini sploh ne zgubljam besed.

    • eminenca 09:39 17.marec 2022.

      zakaj trošarina na energijo, potem pa še ddv na trošarino, se pravi davek na davek

    • munja 15:56 17.marec 2022.

      eminenca, ker ni nikoli dovolj, ampak vedno več in več.

    • eminenca 16:09 17.marec 2022.

      ja hvala, ker si tolk prijazen in si mi povedal, tega pa res nisem vedu

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 12:45 17.marec 2022.

    Barabe desničareske, do volitev znižati štrom, obljubiti vse živo, potem pa udri po siromaku in vračaj.

  • radovednica 08:30 17.marec 2022.

    Kako zdaj to, distributerji ne bodo imeli dovolj prihodkov? A niso omrežnina in prispevki za omrežje namenjeni za investicije v omrežje in vzdrževanje? No, distributerji pa sedaj jokajo, da bo njim zmanjkalo denarja, vendar za njih in ne za delovanje ...prikaži več in vlaganje v infrastrukturo. Takšni računi kot sedaj bi morali biti stalni in ne zgolj nekaj mesecev.

    • h4ck3r 08:59 17.marec 2022.

      pravilno sklepaš...ampak brez omrežnin so ob večino dohodkov, ostanejo samo še tisti, ki jih zaračunajo ob novih ali zamenjavah priklopov. Če jim nekako uspe spraviti skupaj za plače, kje bodo pa dobili denar za investicije in vzdrževanje? Jao ljudje ne ...prikaži več komentirajte, če ne veste kako sistem deluje.

  • Lumpi 11:17 17.marec 2022.

    Do konca pokvarjeno. Janez ve, da je njegove vladavine enkrat za vselej konec in trosi denar, ki ga bodo morali nasledniki vračati in uvajati zoprne ukrepe. Ljudstvo bo pa jamralo kako je bilo pod Janšo lepo. Poceni elektrika, bencin, razni ...prikaži več dodatki.... Prodajamo bencin pod nabavno ceno Italijanom in Avstrijcem, plačali ga bomo pa tako ali drugače mi!

    • eminenca 12:06 17.marec 2022.

      kar se goriva tiče, nikakor ni pod ceno, ker je v trošarinah še toliko rezerve, da je še vedno predrag ... če ne bi bila država tolk požrešna, bi lahko zmanjšal trošarine na mnogih področnij pa tudi ddv bi lahko ...prikaži več znižal, razen če smo že 20 let v krizi

  • eminenca 09:37 17.marec 2022.

    te spremembe cen so samo dokaz, kako so nas do sedaj lupili in verjetno nas bodo potem še huje ... omrežnina, ki financira gradnjo in vzdrževanje prenosnikov mora bit, če gre res v ta namen, ni pa nujno da je ...prikaži več tako visoka, kar se pa trošarin tiče, mi pa nikoli ni bilo jasno, zakaj postavka trošarina, potem pa na koncu še ddv na trošarino, temu se reče oderuška država, pri gorivu je podobna sitauacija , davek na davek

  • srecnii 23:07 17.marec 2022.

    Vojni dobičkarji pa če narod crkne kot podgane, za vse bi bilo dovolj, če nebi bilo teh požeruhov. Tukaj se vidi, da vlada hoče pomagat ljudem potem se pa teli vojni dobičkarji pojavjo iz vseh vetrov jih bo polno.

  • mirror 15:28 17.marec 2022.

    Spet Odlazkov lažnivi medij

  • banja 00:40 18.marec 2022.

    Elektro distribucijska podjetja in proizvajalci eletroenergije so imeli že v Jugoslaviji nadpovprečno visoke plače, zdaj pa tudi.

  • anton717 09:43 17.marec 2022.

    Ja,predvolilne "finte" se bodo intenzivirale vse do 24.aprila! IJJ je namerno "pozabil" reči:"Uživajte,dokler še oahko"!

  • sam1 15:37 17.marec 2022.

    Isto kot z vsemi bonbončki do sedaj-za vsak bonbonček vrneš cel paket.....

  • munja 16:01 17.marec 2022.

    Vse bomo vračali, ker tokokrog tako kot pri drugih stvareh, mora biti sklenjen, da deluje. Res je, da so omrežnine in drugi prispevki in dajatve precejšnji in da jim ostane nekaj za v žep, ampak tako to je.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.