Avto
10033 ogledov

Nov ukrep proti nevarnim prehitevanjem na naših cestah

Komentarjev 6
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • alojzr 11:25 08.november 2018.

    Nikoli nisem vedel, kaj tale nelogična "usmerjevalna" puščica pomeni. Hvala za pojasnilo. Ne bodo pa te puščice preprečile prehitevanja v "škarje". Norci se požvižgajo na črte in puščice, pametni pa jih ne rabijo. Kvečjemu dodatna čačka na cestišču, ki vozniku ...prikaži več obremenjuje miselni nadzor prometa.

  • jakec1575 18:08 08.november 2018.

    Kar bo preprecilo prehitevanje v škarje, se ne da narisati na cesto. žal je edini odgovor v dvigu vsesplosne izobrazbe, nujnih delavnic razumevanja, empatije ob cpp testu, uvedba kontrolnih prilagodljivostnih testov pred izdajo cpp, za najbolj ekstremne lobotomija. Slovenci smo ...prikaži več znani po tem (podobno kot Bosanci), da ne razumemo najbolje povezave vzroka in posledic. Obnašanje na cesti je samo posledica in odraz tega. Z risanjem črt tega ne boste rešili.

    • vzev 20:18 08.november 2018.

      Prehitevanje v škarje bi rešilo to, da bi policaji začeli kaznovati tiste, ki delajo gnečo in se ne odmaknejo na prvem možnem mestu, kot tudi veleva zakon. Seveda pa bo vsak izgubil živce, ko mora voziti 50km/h, tam kjer je ...prikaži več omejitev 90km/h, ker je pač nekoga strah peljati hitreje. Da bi se pa odmaknil mu pa na pamet ne pride.

  • sam50 08:32 08.november 2018.

    Tisti,ki odločajo o signalizaciji na naših cestah so pa res presežek. Najprej zgradimo cesto po nekih normativih o širini,naklonih itd.,potem pa začnejo z neverjetnimi dosežki kracati črte levo in desno,po mestih,kjer so ceste tako ali tako (pre)ozke,riejo še neke rdeče ...prikaži več kolesarske steze,skratka obnašajo se tako,kot če bi arhitekt projektiral hišo s 100 kvadratnimi metri bivalne površine,potem pa hišo v notranjosti oblekel v četrt metra debelo izolacijo in zarisal še nekaj črt...

    • sasquatch 09:30 08.november 2018.

      res je, ampak le da se pri nas ne gradi cest po normativih. plast asfalta je iste debeline kot rokavica iz lateksa, vsi ovinki "visijo kontra", preplastitvi z plastjo asfalta tanko kot las "zaslužni" pravijo rekonstrukcija oz. "nova" cesta. še ...prikaži več vedno pa je tu "magični" 1. odstavek 45. člena ZPrCP, ki pravi, da voznik mora hitrost in način vožnje prilagoditi poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste,..., ki ščiti upravljalca cest pred tožbami ponesrečencev in še naprej omogoča gradnjo kolovozov

  • Avatar Leon
    Leon 09:04 08.november 2018.

    Tudi to je Slovenija my friend ! Tujci ,ki se pripeljejo na naš konec se prav zaradi podobnih anomalij čimprej odpravijo naprej proti Hrvaški ali Italiji . Bled in Bohinj sta premalo za prepričanje o I FEEL SLOVENIA .

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.