Slovenija /slovenija/komentarji-in-kolumne
6284 ogledov

"Morda se staram in imam manj energije, zdi se mi, da je vsaka generacija hujša!"

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 08:32 12.maj 2023.

    Ja kaj smo pa mi gledali po TV, humoristične oddaje, delovne akcije, kvize, odpiranje tovarn, splavarje, hribolazce, kmečka opravila, nasvete za dom, vrt, odnose...kaj pa zadnja 30 leta? na 150 programih 150 načinov nasilja, streljanja, goljufij, umorov,kreganja,prostitucije, droge...posledice so vidne ...prikaži več ! Otroci se sploh ne znajo smejat in veselit življenja.

    • Avatar Garancija
      Garancija 09:26 01.junij 2023.

      Točno to,in smo zadnji še normalni.Ko ns več ne bo,bo vse u Q šlo

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 07:25 12.maj 2023.

    Kot prvo, ob prihodu v šolo telefon zakleniti v omarico, kršitev pa kaznovati z odvzemom tega za določen čas...Vsako nasilje v šoli naj se kaznuje z visokimi denarnimi kaznimi..In učitelji morajo imeti bistveno več pooblastil, starši pa se lahko z ...prikaži več morebitnimi pritožbami obrnejo le na šolo in ne na učitelja..Uvedel bi tudi redno in obvezno snemanje dogajanj v razredih..

  • miho 08:41 12.maj 2023.

    Najhujši problemi: internet; večji dostop do podatkov omogoči, da imamo zdaj vsi dostop do podatkov, ne le nekateri, vse je takoj na internetu + danes mladi dobijo ideje za svoje bolno početje na internetu, zaradi česar je tega danes še ...prikaži več več kot nekoč. Marsikaj pa je včasih ostalo skrito očem. Npr. fotografiranje nasilja nad sošolko bi pred 30 leti ostalo na analogni sliki v analognem albumu tistega, ki je slikal. Danes pa jo lahko, če je objavljena na internetu, takoj vidijo mnogi.

    • zdrej 14:53 16.maj 2023.

      Ni problem internet, problem smo ljudje. Starši, ki za vsak K** pridejo nad učitelje, politika, ki prepove vzgojne ukrepe učiteljem, starši, ki mislijo, da je pa njihov brez napak, pa seveda da so oni brez napak. Internet je tako kot ...prikaži več motika ali avto, zgolj orodje. Kako se pa ga uporablja, pa je na ljudeh.

  • zdrej 08:01 12.maj 2023.

    To smo verjetno vsi vedno poslušali, da je mladina vse hujša. Je pa nekako tako. Mladina je odraz staršev in sistema. Nekaj malega drži. Ampak, v splošnem pa ni res. Recimo starejše generacije so se štihale z noži, tepli z ...prikaži več verigami itd. Se je tudi zgodil kakšen uboj. Skratka vse se je že dogajalo, samo problem, je da ljudje tega ne doživimo oz. tudi pozabljamo, kaj smo vse mi počeli. In potem pa je jamranje v smislu, "vsaka generacija je hujša", ali pa "to se nikdar prej ni zgodilo".

    • zdrej 08:06 12.maj 2023.

      Toliko kot starši pa je tudi kriva k tej situciji politika. Namreč že pred časom je vzela učiteljem vlogo vzgojitelja. In to je narobe ter vodi k več incidentom. To da učitelj kao ne sme dvigniti glasu je narobe. Dogaja ...prikaži večja se, da učitelji nočejo učencem dajat enic, ker potem pridejo na šolo starši. To je narobe, vodi k manjšemu znanju in dejansko ni vzgojno. Imel sem možnost videti, kako se otroci razvijajo in če so še tako "divji" jih potem življenje "umiri".

    • Avatar Ajda Virant
      ajda0 08:35 12.maj 2023.

      Država bi morala namesto denarja vsakemu novorojenčku podariti knjigo "Bonton" ki bi ga starši brali glasno vsak dan, ker oboji potrebujejo lepo vzgojo.

  • Avatar oven
    oven 10:12 12.maj 2023.

    Prestopnikom kladivo v roke, v kamnolom, pa tik-tok.

  • mirror 18:35 12.maj 2023.

    Kurikulum naj se spremeni na stanje pred mandatom šolskega ministra dr. Gabra. Takrat je bil še dober.

  • Pierre 09:40 12.maj 2023.

    Smo svetovni prvaki v ugotavljanju, analiziranju, pametovanju bla bla.... ti članki so dolgočasni in sami sebi namen, psi lajajo karavana bo šla dalje!!!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.