Slovenija
9284 ogledov

Nove podrobnosti akcije reševanja planincev, v katere je udarila strela

Komentarjev 9
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Kmodri 21:01 15.julij 2022.

    V vremensko nestanovitnem vremenu je vzpon na kateri koli vrh samomorilno dejanje. Vendar planincev nič ne izuči, niti tragedije.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 21:26 15.julij 2022.

    Spet rešujemo neodgovorne v gorah in to zastonj. Ko rabi kak otrok posebno zdravilo ali rehabilitacijo pa ni denarja , zbiramo zamaške in dobrodelne prispevke. Naj se uvede zavarovanje za pohode v planine in se tam črpajo sredstva za reševanje. Dost mam tega

    • Ender3 21:41 15.julij 2022.

      👍pridružujem se tvojemu mnenju.

    • Svobodnež 22:05 15.julij 2022.

      No ja, se vama ne zdi, da je velika razlika med NEODGOVORNIMI planinci, ki se podajo v planine neprimerno opremljeni in planinci s primerno opremo, ki jih preseneti nenadno poslabšanje vremena? Kar se pa tiče zavarovanja, pa se seveda popolnoma strinjam.

    • rd2dmk2 22:10 15.julij 2022.

      svobodnež, s spoštovanjem za danes je bilo napovedano grdo vreme. napovedano ! torej kaj imajo za delat tam gor. mene je sredi julija na debeli peči ujela snežna ploha in to na sončen dan. tukaj pa je alarm s strani ...prikaži veči ARSA, danes klesti toča in je sodni dan spet po pol slovenije. ti pa na triglav. saj niso šli menjat ekipo na kredarco. so šli za zabavo. potem naj pa še za zabavo tošln ven vlečejo.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 08:09 16.julij 2022.

    Biba predvsem so pri tej zvezi zavarovani tujci in pa psi, Ane! Saj veš kaj mislim.

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 09:10 16.julij 2022.

    Eni ne jebejo ničesar, so, kot neuničljivi in silijo v nesrečo, ko pa se zgodi to, kar se je včeraj potem pa jok in stok. Gorski reševalci in helikopterske enote pa na horuk v akcijo, in to ob vsem sranju, ...prikaži več ki ga delajo "planinci" po gorah, da o reševanju kuzel s helikopterjem sploh ne izgubljam besed!!

  • Biba 13:04 16.julij 2022.

    V gore je super it, če izbiraš sebi primerne ture, poskrbiš za varnost, preveriš vremensko napoved, imaš vso potrebno opremo in znanje za uporabo in si poleti tudi pravočasno na malici v koči ali kje drugje, le na grebenih in ...prikaži več vrhovih ne.. Vsekakor vsaka napačna odločitev na težjih, izpostavljenih ali dooolgih turah, pomeni tudi večjo možnost, da bo šlo kaj narobe. Se pa res lahko v gorah vreme hitro spremeni, sama sem doživela sredi poletja v Karavankah sodro in padec temperature za 20 stopinj.

  • Biba 08:00 16.julij 2022.

    Spet streli v prazno.. Gorniki, ki imajo plačano članarino PZS imajo nezgodno zavarovanje članov, zavarovanje stroškov reševanja v tujini s 24-urno asistenco in zdravstveno asistenco za tujino ter zavarovanje zasebne odgovornosti članov PZ. Članarin je več vrst, lahko se tudi ...prikaži več dodatno zavaruješ, če si veliko v hribih, tako da so prejšnji komentarji rahlo zgrešeni. PZS ima številno članstvo in verjamem, da se reševanja delno pokrivajo tudi iz plačanih članarin. Več info je na spetni strani PZS.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.