Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
38030 ogledov

Novo: Na teh strehah bodo sončne elektrarne obvezne!

Komentarjev 37
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Kmodri 14:05 14.junij 2023.

    No, če plačajo sončarice in namestitev na streho se ne branim...

    • becar 15:26 14.junij 2023.

      Aham, vsilili ti bodo, da boš plačal ko žuti, za nekaj, kar se bo čez 10 let izkazalo kot stran vržen denar.

    • Avatar torolino
      torolino 22:25 14.junij 2023.

      Saj si ga volil! kaj jamraš? Solemio kinga 🤣

    • Boschtjan Zupanchich 08:00 15.junij 2023.

      Ja, tudi jaz se ne bom branil, če mi namestijo to njihovo UNIČEVANJE narave ob pridobivanju surovin za te sončne celice , četudi jih tlačijo tja kjer te sončne elektrarne sploh Niso nujne !!! ! !!!

  • becar 15:24 14.junij 2023.

    Zlato pravilo. Ko ti nekaj vsilijo, da boš moral plačat, je to zagotovo slabo za tebe.

  • alen04 14:54 14.junij 2023.

    Dodal bi le kakor kje že nekdo zgoraj, nihče od teh, ki nas silijo v nakup SE, e vozil, TČ...se ne vpraša koliko časa bo infrastruktura še zdržala. Potrebno je vedeti, da se zaradi infratstrukture soglasja distributerjev za SE zavračajo. ...prikaži več Grem v novogradnjo, kupim tudi SE, ker me v to prisili zakonodaja, na drugi strani jo pa lahko samo gledam na strehi, ker priklop ni mogoč, preobremenjeno omrežje. Bravo Slovenija, to je to.

    • popokatopetl 15:35 14.junij 2023.

      Infrastrukturo bodo počasi tudi uredili. Bi bil res hud nonsense, če bi zahtevali vgradnjo SE dokler infrastrukture ni. Zdaj je precej kaosa zaradi velikega navala ob iztekajoči se letni obračunski shemi, generalno se nobene take opreme ne kupuje vnaprej če ...prikaži več ne veš ali jo boš lahko priključil. Vsi vemo da je sonce nestalen vir, ki dejanske samooskrbe ne omogoča brez ogromne baterije, ki ti jo nadomešča omrežje.

    • Avatar Suli
      Suli 16:32 14.junij 2023.

      Prisilili nas bodo, da plačamo nadgradnjo elektro omrežja in to komu🤔 (elektro lobiju)🥺

    • alen04 05:18 15.junij 2023.

      Suli med drugim je bilo moje pisanje ravno temu namenjeno. Posamezniki, ki lahko kupijo SE bodo v privilegiranem položaju. Plačevanje gradnje, posodobitve...elektro omrežij, se spet prenese na reveže.

    • alen04 05:20 15.junij 2023.

      Pri nas lahko izvedemo to investicijo, toda vračilo investicije glede na porabo je okoli 14 let. Ob predpostavki, da tudi SE upada moč izkoristka, se nam zaenkrat še ne splača. Poleg tega je pa vprašanje, če ni omrežje v našem ...prikaži več koncu že obremenjeno.

    • alen04 05:22 15.junij 2023.

      Imamo pa TČ, katere investicija se je po vsega 6 letih že povrnila. Preden se v investicijo spustimo, vedno preračunam koristi glede na vložen denar. SE so zaenkrat še precenjene, vsaj za naš primer.

  • AN27 16:05 14.junij 2023.

    "Zeleni prehod" je en velik nateg. Ker razgledan narod, ki še nima v celoti opranih glav, hitro spregleda te neumnosti, je možen samo na prisilen način. Brez zdrave pameti in neke druge ekonomske logike, razen za investitorje, ki si obetajo ...prikaži več neke ekstra s strani države zagotovljene dobičke. Varovanje okolja pa je tu stranskega pomena.

  • popokatopetl 14:01 14.junij 2023.

    Solarizacijo parkirišč in velikih objektov podpiram, zato ker se itak splača (lahko dobiš vlagatelje če nočeš sam) in zato ker bo s tem manj pritiska za postavljanje panelov in vetrnic v naravnem okolju. Bi bilo pa nujno hkrati s FV ...prikaži več tudi vlagat v shranjevalnike in v distribucijsko omrežje, sicer bomo elektriko iz panelov kmalu morali metat stran.

  • Svobodnež 18:55 14.junij 2023.

    Ministrstvo za okolje, prostor in energijo pozivam, da malce pogleda, kako poteka reševanje vlog za subvencije sončnih elektrarn. Vsaj v zadnjem tednu je v odprtem pozivu 104SUB-SO22 bilo obdelanih točno NIČ vlog! Ob takšnem tempu reševanja vlog bo subvencijo prejel moj potomec.

    • Avatar torolino
      torolino 22:28 14.junij 2023.

      Zdaj je svoboda, ko bo fašizem bo pa vse laufalo.

  • Luksi 14:13 14.junij 2023.

    Ideja sicer ni slaba, ampak če hočemo imeti takšno število manjših elektrarn bo potrebno zagotoviti omrežje s katerim se bodo sinhronizirale, kar pa bo brez nuklearke zelo tažko...

    • popokatopetl 14:51 14.junij 2023.

      No ni ravno problem "sinhronizacija" ampak zagotavljanje stalnega zanesljivega delovanja omrežja ob sprejemljivih cenah. Brez nove JEK2 bo najbrž res težko. čeprav so tudi drugačne poti. Bodo pa problemi ob sedanji rasti sončnic tudi že pred 2040, ko bi bila ...prikaži več JEK2 teoretično lahko v pogonu. Zlasti ker kaže da bo premogu kmalu odklenkalo.

    • radovednica 08:01 15.junij 2023.

      Kakšne neumnosti. Energenti so (premog, nafta, plin), ampak ne, pustiti tam neuzkoriščeno in se iti "zeleno bedarijo", ki "živi" samo v teoriji bedakov. Vse kar je "modernega" (sončne elektrarne in vse povezano z njimi, vetrne neumnosti), je vse zelo drago, ...prikaži več moteče in predvsem NEUČINKOVITO! Kaj pomaga SE ponoči, hranilniki pa so za 2 uri in neraziskani, kaj bo SE pozimi, ko je sevanje minimalno ali 0.00 (pod metrom snega na strehi). Kaj bo vetrna takrat, če ne piha enakomerno in mora stati!?

    • Luksi 09:38 15.junij 2023.

      SE so lahko dobro dopolnilo ostalim energentom predvsem v času, ko je poraba največja, se pravi podnevi, ko je potrebno hlajenje stavb in tudi industrija troši največ. Seveda pa je najprej potrebno zagotoviti stabilno omrežje, ki temelji na proizvodnji neodvisni ...prikaži več od trenutnih vremenskih razmer. Premog, plin in nafta sicer to lahko zagotovijo, vendar pa so ekološko sporni. Jedrska energija je daleč najčistejša in na dolgi rok tudi najcenejša.

  • pravičnik77 05:38 15.junij 2023.

    Državni zbor se spreminja v organ tiranije, kot se je v tak organ na evropski ravni spremenila Evropska komisija in Evropski parlament. Stika z realnostjo že dolgo nimajo.

    • Boschtjan Zupanchich 08:08 15.junij 2023.

      TOČNO TO !!! ! !!! Ampak, To se pa dogaja po Celotnem narodu, ker se žal tudi celoten narod spreminja v čedalje večje podobne Pokvarjence !!! ! !!!

    • zdrej 14:41 26.september 2023.

      Ampak zakaj bi se sekirali. Sedaj je svoboda. Lahko delaš, kaj ti je želja. Ups, napaka. Lahko pa plešeš.

  • tomaz6 18:46 14.junij 2023.

    Prisila SVOBODE ali nekaj takega!!!

  • radovednica 07:53 15.junij 2023.

    Ali se je kakterikoli "odločevalec" o teh neumnostih vprašal, kaj in kakšni posegi vse so potrebni na nekem objektu, samo zato, da to fizično postaviš in je "funkcionalno" takšno skropucalo in to samo za njihov prav, pa čeprav je to ...prikaži več neumnost, nepotrebno, moteče, pregrešno drago, zelo omejene uporabnosti in predvsem se nihče nikoli ni vprašal, na kakšen način, s koliko odrekanji bo marsikdo prisiljen v to in tega verjetno tudi ne bo zmogel.

  • Avatar Minovak
    Minovak 18:16 14.junij 2023.

    To je kot priznanje golobove drhali, ki vsiljuje zakon, ki z demokracijo nima nobene zveze, je pa povsem na dlani, da si ptič postilja novo delovno mesto in to so sončni paneli, ki jih vsiljuje ljudstvu, saj ga zaradi svoje ...prikaži več nesposobnosti in mafijskega delovanja, čaka čevelj in celica. Koliko imamo sončnih dni in prostora, pa si pričarajte sami.

  • leonardo 11:35 15.junij 2023.

    Hm, Francija, Nemčija, a o Ameriki pa nič, Saj smo ja ameriški hlapci!

  • Ender3 15:24 14.junij 2023.

    Itak, da bi Černač raje imel JE, ker bi bile provizije Westinghousa zagotovljene. Med takšne sodi tudi Vrtovec in njegova Nsl. Ti v opoziciji se bolj, kot za energetsko oskrbo zavzemajo za korupcijske posle. Za lobije in kapital pa kakopak, ...prikaži več obtožujejo drugo stran..

    • popokatopetl 16:41 14.junij 2023.

      Če ne bo JE (full-OVE secnarij), bo treba investirat v druge vire za pokrivanje nočnih in zimskih sončnih lukenj - ČHE, kogeneracije na plin in biomaso, syngas, carbon capture itd, zna bit dražje, marsikaj od tega je draga tehnologija še ...prikaži več v razvoju. Dvomim da je Westinghouse edini usposobljen za nudenje provizij, saj vidiš da je znal tud Alstom.

  • oneh 14:14 14.junij 2023.

    Vsak dan se vedno bolj dokazuje, da imamo pod svobodo toliko svobode kot imajo v demokratični ljudski republiki Severna Koreja demokracije. Ker bedaki volijo samo, da ni Janša, namesti ali Milana ali Zorana ali janeza ali... pa imamo svobodo in levaki plešete.

    • Svobodnež 14:22 14.junij 2023.

      Oneh, se še nisi naveličal klestiti neumnosti? Vsaj v plesni tečaj se vpiši.

    • alen04 14:51 14.junij 2023.

      Oneh prav ti dam v delu, ki se veže na članek in to je prisila nakupa/montaže SE pri novogradnjah. Noben ptič se ne in s ene bo vprašal, kako velik je strošek SE za nekoga, ki komaj napraska skupaj za ...prikaži več parcelo. Seveda bo sam zidal in stiskal v vseh pogledih. Bolj ko se ljudi sili v nekaj, manj svobode bodo imeli in večji odpor do tega.

    • Ender3 15:16 14.junij 2023.

      oneh👎, kdo ti je kriv, da ne užiješ svobode?. Namesto, da posedaš na forumih si omisli kakšno koristno delo. Tudi vpis v kakšen plesni tečaj ti ne bi škodil..Janezova podpora še nikomur ni koristila, ker je luzer..

    • Boschtjan Zupanchich 08:07 15.junij 2023.

      Ender, a ti še ne veš, da je vsak ples škdoljiv za Vsakogar !!! ??? !!! No, zdaj veš, zato vsaj ne svetuj takih Neumnosti modrim ljudem kot je Alan.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.