Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
39389 ogledov

Vsaj 14.500 gospodinjstev bo dobilo dodaten denar

Komentarjev 20
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
    Garancija 08:38 07.december 2025.

Kar naprej nekaj podarjajo,sploh ne moremo sproti zapravit te obilne donacije

• Paark 13:03 07.december 2025.

Malo se delajo norca iz nas 😊

• vzev 08:37 07.december 2025.

Dajte si rajši malce preračunati, če se obnova sploh splača. Če grem v menjavo oken, nakup toplotne črpalke in fasade, sem takoj ob 30.000€. Če grem še v sončno, pa že na 40.000€. Kdaj se mi ta denar povrne? Na ...prikaži več leto zapravim manj kot 800€ za drva. Pa v hiši ni nikoli hladno (za mene je še pretoplo). In mi zna kdo povedati, kaj bo potem s toplotno čez 10 let, ko ne bo več garancije? Na moji peči se skoraj nič ne more pokvariti.

NickMason. 10:38 07.december 2025.

Pa še na fasado ne pozabit,mora biti še 30000eur in potem imaš ogrevanje zastonj pravijo🤣

• Janez_533 11:12 07.december 2025.

Pa saj te nihče v nič ne sili!!! Poišči strokovnjaka, ki ti bo realno izračunal, kaj se ti splača in je zadeva rešena. Če si zadovoljen s tem, kar imaš - super! Brez veze nakladaš in z nekimi pavšalnimi ocenami ...prikaži več delaš nerealne zaključke.

• vzev 11:17 07.december 2025.

Saj sem napisal, da si malce preračunajte. Ne rabim nobenega strokovnjaka, da nebi vedel, koliko pridejo okna, fasada in toplotna črpalka. In to je vse skupaj minimalno 30.000€. In se zadeva pač ne povrne. Daj mi napiši kaj od tega ...prikaži več kar sem napisal je nerealno?

• blayo 13:09 07.december 2025.

Zakaj bi se ti sploh moralo kaj povrniti? Zakaj sploh računaš na to? Pač vzdržuješ svojo nepremičnino v okviru svojih zmožnosti. Če si si zgradil preveliko bajto, je treba potem pač to preveliko bajto vzdrževat. Enako kot je treba vzdrževat ...prikaži več prevelik/predrag avto. S tem da pri avtu se malokdo vpraša koliko denarja na dan je vrgel stran s tem ko mu 90% svojega življenja ždi “v pripravljenosti" da ga bo nekam odpeljal.

• dare326 15:03 07.december 2025.

TČ se mi je izplačala v 10 letih, če primerjam s ceno kur olja ali el. energije. Za sončnice nisem tako prepričan, mogoče v 12 letih. Okna prinesejo prihranek, če računaš trajnost 40-50 let, enako je s fasado. Investirati v ...prikaži več vse se ne izplača. Recimo fasada in okna precej prinese pri porabi energije, Okna in TČ, itd. Za slovenske plače je cel paket predrag.

• vzev 15:54 07.december 2025.

@dare326, ja, če uporabljaš TČ. Če kuriš na drva, pač izolacija in okna ne vplivajo kaj pretirano, da se bi izplačalo. Oziroma se investicija nikoli ne povrne.

• vzev 15:56 07.december 2025.

@blayo, samo pišem, da se stvari ne izplača menjavati. Ker nekatere nasedejo, da če bodo šli v investicijo, da bo potem vse tako poceni. Jaz svojo hišo lepo vzdržujem. Toda iti menjavati okna npr. zato ker bodo novejša imela boljšo ...prikaži več izolacijo, je pač neumno, če se to ne povrne, oziroma traja ogromno časa, da se sploh povrne. Isto je s TČ.

• oneh 16:13 07.december 2025.

Bi moral biti ubrisan ko kak levak, da bi šel menjat stavbno pohištvo ali vir ogrevanj ali... zaradi subvencij. Ima pa tako stavbno pohištvo, kot kotel centralne, kot fasada... svoj vek trajanja. In kot se to mora menjati se splača ...prikaži več pogledati kako je s subvencijami. In če jih takrat ne bi izkoristil bi bil pač ubrisan kot kak levak. In ker so levaki taki bedaki pa imamo svobodo in levaki- do kdaj še plešete?

• blayo 16:52 07.december 2025.

oneh, a ti si še vedno na nekih močnih substancah?

• vzev 16:55 07.december 2025.

@oneh, ne razumem nekaterih zakaj ste tako neumni, da v čisto vse vlečete politiko.

• blayo 16:59 07.december 2025.

vzev, jasno. Bajte ne vzdržuješ zaradi subvencij. Okna menjavaš jasno, če so stara, že dotrajana in ne služijo več svojemu namenu, ne zaradi subvencije. Z novimi okni v bistvu lahko narediš celo več škode kot koristi.

• andreja11 11:49 07.december 2025.

Povrne se, če prodaš kupcu za lep denar ali če dedujejo potomci.

• samo139 14:32 07.december 2025.

Država kar naprej nekaj ponuja, ko pa se konkretno pozanimaš nimaš možnosti kaj dobit ker so določeni neživljenski pogoji. Vzemimo strnjeno naselje, ulice ozke, hiša z 30-50 cm zidovi, predpisana izolacija za fasado pa 20 cm. Nerazumno, ali naj zaprem ...prikaži več ulico, da sosedi ne morejo več pripeljati kurjave zato, da zadostimo državnim predpisom. Nora država nič elastična, Tako ali nič.Bedasti zakoni bedastih poslancev.

• samo139 14:43 07.december 2025.

Država nam meta pesek v oči, ponuja nekaj nerealnega. Vzemimo strnjeno naselje, ulice ozke, hiša pa z zidovi 30-50cm. Izolacija za fasado pa po zakonu 20 cm. Naj zaprem ulico, da sosedje ne morejo več pripeljati kurjave. Butasti zakoni butastih poslancev

• samo139 01:12 08.december 2025.

Podarim vožnjo v Ljubljano osebi stari 100let v spremstvu staršev.

• Ender3 14:41 07.december 2025.

Potem pa nekateri jamrajo, da je država premalo radodarna.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.