Avto
15765 ogledov

Novost glede dovoljene uporabe jahačev v avtu

Komentarjev 12
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • asmas 20:07 16.junij 2016.

    opazujem sosedo-južnjakinjo -polno sebe-,ki svojo "5"(pet ) letno hči vozi na prednjem sedežu v nekakšnem "jahaču"in to je menda DOVOLJENO pod pogojem ,da ima izklopljen airbag.Vsi avti nimajo te funkcije in kako policaj ve da ima nekdo izključen airbag.mulci nimajo ...prikaži več kaj delat na prednejm sedežu.

  • patrijarh 13:56 16.junij 2016.

    Nas pa tut jaha že vsak k..rc,ki ma 5minut časa.

  • alojzr 18:30 16.junij 2016.

    Gre seveda za denar in interese industrije.Amzs pa tudi v vsaki drugi cifri objavlja teste avtosedežev. Od testov jahačev se ne dobi cvenka.Pustimo ljudem, da sami odločajo o svoji varnosti. Ne dovolite, da drugi mislijo namesto vas ...prikaži več in vam ukazujejo, kaj vse morate kupiti.

  • dr.slo 19:37 17.junij 2016.

    v skandinaviji je tole s sedeži že nekaj časa.... a misliš da so pri nas sposobni kaj takega ugotovit?

  • dr.slo 19:50 17.junij 2016.

    važno da vam ni problem dati 1000€ za voz, ki bo v uporabi eno leto, problem pa vam je kupiti spodoben sedež, ki bo za kar nekaj časa (pa da ne govorimo o tem, koliko je vseeno cenejši od voza).... ...prikaži več Aja, sedeža sosedi ne vidijo, voz pa! ah ja... ;)

  • DasAuto 16:33 18.junij 2016.

    voznik naj vozi in ne počne še 100 drugih stvari hkrati, pa bo tudi varnost na cesti boljša

  • Avatar olor
    olor 14:43 16.junij 2016.

    Preveč imamo ljudi, ki so nastavljeni, da zakomplicirajo zadevo. In iz tega še le malokateri sploh kaj spozna. Ne rečem da je varnost boljša, me pa prav zanima, koliko je manj mrtvih otrok od takrat ko so mamice imele otroka ...prikaži več zadaj v naročju, ali ko je bil potem otrok privezan z varnostnim pasom in sedaj ko mora imeti svoj varnostni sedež. Se spomnim časov, ko so morali imeti avti zadaj na blatniku zavesice, da pač ni blato ali nesnago neslo za zadaj vozečim, pa še kakšno bedarijo se je kdo spomnil in če je bil novi predpis in zaslužek nekomu.

  • vzev 08:33 17.junij 2016.

    Samo kompliciranje. Sam sem celo otroštvo, kadar je bil sprednji sedež prost sedel tam, pa mi še sedaj nič ne manjka (seveda ne na prometnih cestah). Mogoče so res rešili kakšno življenje s temi vsemi pravili, toda po drugi strani ...prikaži več so pa državljani postali vedno bolj nezadovoljni. Z vsemi temi pravili si mogoče res bolj na varnem, toda včasih je boljše, da obstaja kakšna nevarnost, pa da uživaš v življenju. Mene je že kot otroka imel oče v naročju in sem lahko vozil avto, seveda na stranskih cestah. Že kot otroka me je naučil vozit moped, traktor, pa sem še vedno med vami. Toda včasih je bilo to normalno, pa ne bilo nikoli nekih smrtnih žrtev otrok na traktorju. Sedaj če grem jaz učiti svojega otroka, da pelje traktor, bom imel naenkrat policijo na dvorišču, ker me bo nekdo takoj prijavil.

  • endrug 14:47 16.junij 2016.

    Imaš prav. Tako kot s škatlami prve pomoči točnih dimenzij (pisane na kožo Tosami).

  • rogixl 09:05 17.junij 2016.

    Uradniki se pač morajo nekaj izmišljevati, da lahko upravičijo svojo pomembnost. Kakšne neumne zakone velikokrat sprejemajo pa bolje da ne govorim. Pri nas je pač tako, da so vsi strokovnjaki za vse stvari. En človek je lahko strokovnjak za vse, ...prikaži več za zdravstvo, za obrambo, za okolje in tudi za zunanje zadeve. Skratka multipraktik. Potem se pa čudimo kakšne neumne in nedodelane zakone sprejemajo.

  • narancek 17:19 16.junij 2016.

    Ne vem, kako je to praktično in varno, da je majhen dojenček obrnjen s pogledom obrnjenim nazaj, saj v takem primeru voznik sploh nima nobenega nadzora nad tem kaj se npr. dogaja z glavo otroka... Kolikor sem jaz videla je ...prikaži več dobro, da se majhnega dojenčka lahko kontrolira, posebej položaj njegove glave. Npr. ko majhen dojenček zaspi v avtu je treba nadzirati, da ima kolikor toliko stabilizirano glavo, da si ne tlači stvari v usta, da se mu roke ne izmuznejo izpod varnostnega pasu.... Nisem komplikator po naravi, samo se mi zdi pa malce neprijetno da voznik ne bo mogel imeti nadzora nad telesnim položajem dojenčka.

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 22:59 16.junij 2016.

    "Otrok mora po slovenskih predpisih otroški sedež uporabljati do višine 150 centimetrov."Ahahahhahahhaha!! Jst poznam vsaj 15 ljudi, ki bi potem pri svojih 30-ih morali uporabljati otroške sedeže! Ker so manjši kot 150cm. Kake glupe majo to ej!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.