Zdravje
4128 ogledov

Ošpice tudi v Sloveniji

Komentarjev 14
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Zala
    Zala 15:20 03.januar 2018.

    Kam so se poskrili vsi tisti samoolicani strokovnjaki, ki zvračajo cepljenje kot preventivo? Se starši zavedajo, da jim otrok lahko tudi umre zavoljo pametovanja nekaterih posameznikov.

    • gggg 21:13 03.januar 2018.

      Umreš lahko tudi zaradi navadnega prehlada ,pa se zato še ni treba cepit...

    • asmas1965 17:32 04.januar 2018.

      mater si smešen...zarad prehlada se še ni pojavila epidemija zarad črnih koz,oslovskega kašlja ,ošpic .je pa pomrlo že na stotisoče ljudi.Škoda da nisi bil eden tistih.Zaradi tebi podobno mislečim je v srbiji panika.Saj me ne briga če ne cepiš otroka ...prikaži veča proti virusu hpv ali pa proti klopom,ker tako škodiš svojemu mulcu,če pa ne cepiš proti ošpicam pa škodiš MOJEMU VNUKU,KI NE SME BITI CEPLJEN iz zdravstvenih razlogov.Ko boš plačal zdravljenje svojega otroka zaradi necepljenosti boš drugače mislil

    • gggg 18:27 04.januar 2018.

      Take epidemije so samo v krajih, kjer splošne higienske razmere niso najboljše.

    • asmas1965 18:37 04.januar 2018.

      črne koze so izkoreninili izključno zaradi cepljenosti in ne zaradi tega ker se je v "ugandi" zgodil čudež ter so dobili vodovod v vseh vaseh in šotorih.... in so si začeli umivati roke in skrbeti za higieno.ne ga srat

    • gggg 20:36 06.januar 2018.

      To je že res. Vendar bi enako dosegli z visjo stopnjo higiene. Zanimivo je namreč to, da je v zahodni Evropi pred nekaj desetletji drastično začelo upadati število obolenj pri posameznih "epidemioloskih" boleznih nekaj let pred začetkom množičnih cepljenj za ...prikaži veča tiste bolezni... Zadevo gre vsekakor pripisati dvigu higienske zavesti v prvi polovici prejšnjega stoletja.

  • asmas1965 16:11 03.januar 2018.

    moj vnuček (5,5 let) ima blažjo obliko epilepsije in se ga zdravniki ne upajo cepit.Zaradi takih SAMOOKLICANIH strokovnjakov,da svojih otrok ne mislijo cepit je lahko moj vnuček v nevarnosti.Če bi bilo cepljenje za zdrave otroke obvezno se nebi ničesar bal.strokovnjaki ...prikaži več naj se postavijo na moje mestotem staršem,ki so svojega otroka peljali kljub nevarnosti v srbijo bi pa otroka odvzel.sploh se ne zavedajo da s svojimi nebluzami svojega otroka lahko tudi ubijejo.

    • gggg 21:14 03.januar 2018.

      Zaradi ošpic se ob ustreznih higienskih razmerah ne umira.

    • asmas1965 13:10 04.januar 2018.

      ne govori kar nekaj na pamet.Ošpice se prenašajo TUDI KAPLJIČNO torej nekdo zakašlja in gre virus na drugega.Malo se pozanimaj preden pišeš.Umre pa se, če neki otrok ,ki ni ceplen (iz zdravstvenih razlogov) in zaradi drugih bolezni nima ustrezne imunske ...prikaži več zaščite.To pa je SMRTNO NEVARNO in krivci so taki ,kot ti ,ki razmišljajo samo za svojo rit in svojih otrok ne cepijo --ker so "pametni"in prepotentni.vedi ,za vsako rit raste šiba

    • gggg 18:25 04.januar 2018.

      Bolje preberi preden pišeš nazaj. Kdor živi v normalnih higienskih razmerah (ne rabi biti laboratorijsko sterilno) bo dovolj imun na take bolezni kot so ošpice.

  • Avatar Zala
    Zala 20:47 04.januar 2018.

    Bodimo razumevajoči in empatični do tistih, ki jim zdravstveno stanje ne omogoča zaščito pred nalezljivimi otroškimi boleznimi. V dobi, ko ljudje vandramo po svetu in k nam prihajajo ljudje z vsega sveta, so naši otroci bolj ogroženi kot si mislimo. ...prikaži več In, ko bodo necepljeni mladi ljudje odšli iz higiensko urejenega okolja v beli svet, ni rečno, da se bo to za vse dobro končalo. Ni tako veliko držav, ki zagotavljajo brezplačno cepljenje.

  • igorgeus 11:04 04.januar 2018.

    Če ne bi tako pretiravali s cepljenjem, ne bi bilo toliko nasprotnikov. Do 6. leta otroci dobijo 20 obveznih odmerkov. To ni normalno. Da ne govorim o tem, da so vrtčevski otroci konstantno bolani. Pred 30 leti je bilo tega ...prikaži več bistveno manj (mislim, da zoper 3 ali 4 bolezni), pa se ne spomnim nobene epidemije. Poleg tega je za nekatere bolezni dobro, da jih otrok preboli. Vsaj rdečke in vodene koze recimo. Za tetanus pa je cepljenje popolnoma brezveze, ker se moraš vsakič, ko pride do tveganja.

    • asmas1965 13:15 04.januar 2018.

      praviš,da ni bilo nobene epidemije.Ravno to je ta problem.Pred 30 in več leti je bilo cepljenje obvezno in se take bolezni niso epidemično razvile.Sedaj ,ko pa so vsi pametni se pa dogaja kar se.Cepljeni smo bili proti oslovskemu kašlju,ošpicam,črnim mozam ...prikaži več in še par stvari in epidemij ni bilo.Sedaj pa se nekdo odloči ,da svojih otrok ne bo cepil in je že moderno necepiti otroka .vsakdo,ki ne cepi otroka naj plača vsako zdravljenje tudi prehlad pa me zanima koliko jih bo še pametovalo.

    • igorgeus 14:05 04.januar 2018.

      Obvezno je bilo par cepljenj (3-4), ne pa 20, pa kljub temu so nonstop bolani. Proti črnim kozam je bilo obvezno samo nekaj časa. Za mene ni več veljalo.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.