Slovenija
565 ogledov

Očetje ne izkoriščajo dodatnih dni plačanega očetovskega dopusta

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • ak 09:20 09.maj 2017.

    Lahko povem še en razlog, zakaj je temu tako... enostavno zato, ker svetovalci na CSD tega ne poznajo (se niso seznanili z zakonom, ali pa ga enostavno ne razumejo, ter ne berejo navodil pristojnega ministrstva) in posledično napačno svetujejo oz. ...prikaži več ne opozorijo na to. Novinarji pa tudi širijo napačne informacije, ker raje zapišejo to, kar se jim zdi, da naj bi bilo, oziroma to, kar jim prijatelj razloži na piru oziroma raje sami interpretirajo zakon in ureditev, kot pa da bi vprašali kakega strokovnjaka za to področje... Osebne izkušnje.

  • Avatar olor
    olor 08:16 09.maj 2017.

    Vprašanje je kako delodajalec mladega očka gleda na to. Tu bi bilo potrebno iskati odgovor, zakaj se ne poslužijo tega.

  • korisnik_362 12:35 09.maj 2017.

    ak, kakšne napačne informacije širimo novinarji, če ste v zgornjem komentarju mislili tudi na nas?

  • KOJAK 13:36 09.maj 2017.

    Jaz sem za dva otroka zaprosil za teh 5 dni in za oba dobil, za nobenega pa jih še nisem koristil saj imam čas do vstopa v šolo. Meni so na CSD popolnoma jasno vse razložili in predlagali.

  • MihaPu 01:51 10.maj 2017.

    Nekoč smo bili kot delavci ZAVAROVANI in nas niso mogli kar tako odpustiti pa smo vsi sovražili to, sedaj pa vsi bežijo delati v druge večje države, nam pa ostane "25letna zgodba o uspehu". Uspehu koga? Uspehu ropanja in izživljanja ...prikaži več nad vrednimi in delovnimi ljudmi tukaj, ki bi si zaslužili ne 1x, ampak 5x Švico do sedaj a nas ubijajo z malo plačo in izvajajo pressing ter mobing nad nami in s pomanjkanjem zaposlenih pretrgajo delavce na koščke in zato nas stres/rak ubija. Hoteli smo "25 letno zgodbo o uspehu". ZELO SMO USPEŠNI! Ko si drugod gradijo vile in potujejo, se mi BORIMO za lasten obstoj in kruh vsak dan. Kakšna sramotna EU je to?! Kapitalistična gnila tvorba, nekomu mati in VEČINI mačeha. Lepo so si postlali nekateri na račun stisk drugih.

  • MihaPu 11:11 09.maj 2017.

    Če smo vodeni s strani pedrov, potem seveda pedri šefi tega ne razumejo in nočejo razumeti, ker niti ne pomislijo na našo normalnost in naravnost. Bolezen v glavah teh anomalij namreč razume samo zoofilijo in bulmastife ter kako preobremeniti sado-mazo ...prikaži več in se izživljati nad delavcem dokler ta ne poči in jokajoč pride domov, delavec pa ne more zamenjat te zaposlitve, kjer je preobremenjen, saj pederski šef ve, da ima delavec KREDITE, ki jih mora odplačevati. Svet je voden s takšnimi pedri na visokih mestih povsod, ki ne razumejo malih ljudi in ki NE OPRAVIJO SVOJEGA dela ter prelagajo na druge.

  • eosss 13:53 09.maj 2017.

    Problema sta dva, prvi je slaba obveščenost, marsikdo sploh ne ve, kaj točno mu pripada, na CSDjih pa je ogromno svetovalcev popolnih nesposobnežev, ki te ne opozorijo na nič. Drug problem pa so delodajalci, ki jim že itak ni všeč, ...prikaži več da ta kakšen dan ni v službi. Seveda ti zakonsko tega preprečiti ne morejo, so pa v veliko firmah zelo nedvoumni pri namigih, da bo tisti, ki bo koristil takšne in drugačne ugodnosti, dopust, celo ki bo šel na bolniško, prvi na vrsti pri odpuščanju. In potem je logično, da moški ne koristimo očetovskega dopusta, če imaš za odplačat kredit ali pa cela družina živi od tvoje plače, boš pač tiho in delal cele dneve, samo da obdržiš službo...

  • ak 09:49 11.maj 2017.

    Po pravici povedano se ne spomnim več, za katere tri medijske portale je šlo, zato ne dam roke v ogenj, da je bil eden izmed njih vaš in se opravičujem za neprimerno posploševanje, če ni bil, so pa bili pa ...prikaži več vsi trije članki, ki so bili objavljeni v decembru lansko leto, kasneje očitno ustrezno popravljeni oziroma zamenjani, saj jih ne morem več najti, niti mojih komentarjev k njim. Sedaj lahko najdem zgolj članke s pravilnimi informacijami.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.