Slovenija
230 ogledov

Odziv ministrstva neverjeten: Nujen elaborat, ta stane 10 tisočakov

Komentarjev 14
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Pepe007 11:02 07.marec 2017.

    Uradniki so pač uporabili zakon. Potrebno je obsojati tiste, ki so zakon sprejeli. Treba je pobarat poslance, ki so pred leti tak zakon sprejeli, kaj so mislili, ko so glasovali ZA? Ali so mogoče na člene, ki to urejajo, vložili ...prikaži več amandma? Ali so spali, ker ne gre za udarno politično temo, denimo istospolna problematika? Kdo je bil v dvorani, kdo ni bil?

  • KOJAK 10:54 07.marec 2017.

    Uradnik pač ne ve kako se zasluži denar. On dobi plačo vsak mesec, pa če dela ali če se praska po riti. Vedno bom mnenja, da bi lahko v javni upravi zaposlovali samo ljudi, ki imajo vsaj 5 let delovnih ...prikaži večh izkušenj in realnega sektorja.

  • AnzeSmolej 14:33 07.marec 2017.

    se strinjam, ampak to nireklama za Lidl ali Mercator, to je bolj usmerjevalna tabla za lokalnega podjetnika in to podpiram, Vse ostale pa naj kar odstranijO!

  • Avatar praufo
    praufo 10:18 07.marec 2017.

    sloveeeenijaaaaa, odkod lepoteee tvojeeee, spoštovani avsenik je bil tako zaljubljen v slovenijo, da nihče bolj ... sam sem imel priliko se pogovarjat s sorodnikom iz daljne švedske, imigrant, gastarbajter, ... vsakič ko je prišel v slovenijo, solze, solze ... ampak ...prikaži več nikoli pa ne bi šel nazaj ... pa to je res grozljivo kj je s to državo narobe ... vsi jo občudujejo, soltzni so, bajna je, pa nihče več nočo tukej živet ... a bo to postala dežela zombijev ?

  • sprehajalec 10:19 07.marec 2017.

    Strošek za izdelavo po ocenah Hrasteljeve znaša vsaj deset tisočakov.En ojro občinarju, en ojro državnemu uradniku, en ojro vrisovalcu table, en ojro dizajnerju table itd...Hitro zmanjka. Ženska ima denar, treba jo je olupiti.

  • pravičnik77 12:56 07.marec 2017.

    Uradnik je v odgovoru napisal, kaj veleva zakon. Ker če bo potrdil nekaj, kar zakon ne veleva, bo (vsaj) disciplinsko odgovarjal, če ne kazensko zaradi prekoračitev pooblastil, ker je samo uradnik in ne nedotakljivi minister, je pa kljub temu odgovoren ...prikaži več za pravilnost postopka in pa dežurni pljuvalnik občanov, za katere minister sploh ne ve, da obstajajo. Zakone sprejemajo poslanci na predlog vlade ali skupine poslancev, vladi zakon predlaga minister, predlog zakona pa napišejo ponavadi zunanji izvajalci (lobisti)... nasrka pa tisti javni uslužbenec iz začetka moje zgodbe, ker ima na določenem uradu edino on stik z realnostjo in "posel" z uporabniki storitev javne uprave, ki pa so takšni in pa tudi drugačni - takšni, ki razumejo, da dotični uradnik ni kriv, da mora imeti pri sebi toliko soglasij, do večine, ki mislijo, da si uradnik izmišljuje razna potrdila, samo da mu ne bo treba izdati končne odločbe... bil sem javni uradnik nižjega ranga, in uporabnik javnih storitev, tako da poznam

  • sulc 18:47 07.marec 2017.

    Če kdo sploh bere dokument,.....V dopisu je lepo navedeno, da se obrnejo na občino, ki naj njihov objekt uvrstij v elaborat, če ga imajo v izdelavi. Če pa se občina ne bo odločila za izdelavo elaborata, morajo stranki samo predložiti ...prikaži več izjavo, da se v kratkem obdobju ne bo odločila za izdelavo elaborata in stranka lahko nato sama nadaljuje s postopkom. Ko na hitro preletim, kaj vse mora vsebovati elaborat, ni zahtevano nič kaj takega, kar stranka ne bi mogla na internetu pridobiti tudi sama. Kolikor vem, za izdelavo tovrstnega elaborata ni potrebno imeti žiga projektanta, zato ga verjetno lahko izdela tudi sama? Ne vem od kje podatek 10.000 eur? Kolega je za takšen elaborat plačal cca. 200 eur.

  • blayo 12:03 07.marec 2017.

    Postaviš na privat, lastniku daš 200 EUR na leto za "najemnino" pa je stvar rešena. Kdo se bo s temi "mlini na veter" boril...

  • atzz 12:06 07.marec 2017.

    a že ni dost tega sranja od tabel po vseh travnikih in njivah?

  • blayo 12:08 07.marec 2017.

    A pa si ti že kdaj bil v kakšni drugi državi oziroma tam poskušal kaj sam urejati? Recimo Grčija ali pa Italija? Ukrainia? Mogoče Nemčija? Ker tole, da si se z enim človekom nekaj pogovarjal je bolj slaba argumentacija...

  • AnzeSmolej 14:32 07.marec 2017.

    Kupiš prikolico ali star avto ter nanj namestiš reklamno tablo, ter pravilno parkiraš, fertik.

  • zdrej 11:13 07.marec 2017.

    Se strinjam. Smiselen način.

  • pravičnik77 12:58 07.marec 2017.

    obe plati zgodbe. Mimo grede, poslance volim državljani in kar smo izvolili, to imamo. In imamo takšne zakone...in pravilnike.... KRIVI SMO MI SAMI.

  • Mittko 14:06 09.marec 2017.

    Mislim, da je namen tega članka/prispevka predvsem propaganda turizma ga. Hrastelj. Očitno ji ne gre kot po maslu s turizmom in si je rekla ''Nč grem pa na TV reklamo naredit'' zraven pa potunkat še birokrate. Da ne bo pomote ...prikaži več jih ne zagovarjam, samo tukaj je pa več kot očitno. Izdelava elaborata za postavitev table zraven državnih cest se giblje od 200-300 EUR. Povem iz lastnih izkušenj, ker sem bil v podobni situaciji. Izdelava same table je pa bila malo več kot samo 200 EUR. Očitno ga. Hrastelj upa, da ji bo država plačala še izdelavo in postavitev. Ne vem od kod ji cena cca. 10.000 EUR!!! Tega v odgovoru, ki ga je dobila od ministrstva nikjer ne piše. Zato pravim: zelo izvirna propaganda za njen turizem

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.