Slovenija
243 ogledov

Opozorili bodo na diskriminacijo gluhih

Komentarjev 2
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Tine Jenko 14:54 13.november 2014.

    Verjetno je bil datum protesta izbran načrtno. Jutri bomo namreč praznovali razglasitev dneva slovenskega znakovnega jezika. Vprašanje seveda je, zakaj protest res ravno na ta dan, na ta praznik vseh gluhih in naglušnih in tistih, ki ta jezik uporabljamo? Datum ...prikaži več protesta res ni izbran modro. Sporočilo, ki ga Bele rokavice pošiljajo v javnost je dvoumno: ali naj se gluhi in z njimi tudi ostali veselimo tega dneva ali naj protestiramo, ker ga je Vlada RS sploh razglasila? Gluhe in naglušne v Sloveniji reprezentativno predstavlja Zveza gluhih in naglušnih Slovenije. Bele rokavice, ki ji očitno nasprotujejo, s protestom dajejo vtis, kot da bi gluhi in naglušni morali sodelovati na tem protestu, a žal sami sebi pljuvajo v skledo. Posebej zato, ker so v svojih zahtevah zapisali tudi neresnične in neutemeljene zahteve do Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije. Pri Belih rokavicah gre očitno za nepoznavanje dejstev. Dejstvo je, da ZDGNS obstaja. Dejstvo je, da bi brez ZDGNS in njenih društ

  • Tine Jenko 14:56 13.november 2014.

    Dejstvo je, da bi brez ZDGNS in njenih društev gluhi in naglušni imeli manj pravic, kot jih imajo. Dejstvo je, da ZDGNS deluje povezano že več kot 90 let. Dejstvo je, da praznika slovenskega znakovnega jezika ne bi bilo, če ...prikaži več ne bi ZDGNS dala pobude in Ministrstvo za delo nato ne bi predlagalo Vladi RS, da 14. november razglasi za dan znakovnega jezika. Dejstvo je, da ne bi bilo pravilnika o tehničnih pripomočkih, če ne bi pri tem sodelovala ZDGNS. Torej, sklep je na dlani: gre za odprto a neutemeljeno nasprotovanje ZDGNS in za prevaro vseh tistih gluhih in naglušnih, ki se bodo v dobri veri udeležili tega protesta. Bele rokavice se obnašajo kot majhen nergav otrok, ki ne vidi dalje od svojega nosa in hoče vse takoj in to kljub temu, da so nekatere njihove zahteve sicer sprejemljive. Vendar ne na tak način. Dejstvo namreč tudi je, da niso sposobni sodelovanja z ZDGNS. Če bi bili, protesta ne bi bilo.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.