Slovenija
21275 ogledov

Nova ideja o bolniških naletela na oster odziv

Komentarjev 9
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 15:55 25.januar 2022.

    Iz sredstev ZZZS se financira tudi reševanje planincev iz gora. A to pa nikogar ne moti? Za učinkovitejšo rehabilitacijo otrok pa zbiramo zamaške in prostovoljna sredstva.

  • marko345 15:10 25.januar 2022.

    Edino pravilno bi bilo, da vso bolniško plačal zzdl, saj v to blagajno zaposleni ves čas vplačujejo. Problem zzdl je, da plačuje zdravstvene storitve za tiste, ki nikoli niso delali, družine delavnih migrantov na primer, pa zega je ogromno, da ...prikaži več ne naštevam. Vso bolniško bi torej zaposlenim moral plačat zzdl in to mora naslednja vlada uzakonit.

  • Avatar jate
    jate 23:56 25.januar 2022.

    kot se vzame,do zdaj če si bil en dan več kot en mesec si takoj šel na zdravniško komisijo,če si hotel da ti bolniško podaljšajo in vse naredijo da ne podaljšajo ,ker pol gre njim iz žepa čeprav plačujemo mi ...prikaži več davke itd...tako pa boš po 20 dneh šel na komisijo,ma kr neki..

  • pulse 14:43 25.januar 2022.

    Končno nekaj pozitivnega iz SAB... se čudim, ampak ... čestitam... Glede sindikator: Kaj se oni vtikajo v to, saj se za delavca ne bo nič spremenilo! Še boljše bo, ker če bodo morali biti 30 dni na bolniški, ne bodo ...prikaži več rabili imeti slabe vesti, ker bodo vedeli, da plača država. Glede ZZZS: Kaj se oni bunijo? Saj pa že zdaj država iz proračuna pokrije POPOLNOMA VSE minuse v ZZZS in tako bo pokrila tudi tega. Za njih se torej ne bo nič spremenilo!

    • Naklonsky 17:36 25.januar 2022.

      Se bo. ZZZS bo imel večji minus, torej manj operacij in ostalih storitev.

  • Pepe007 06:46 26.januar 2022.

    Predlog SAB je smiseln. Bilo pa bi potrebno delati na finančni vzdržnosti. Če pomislimo, da gre za solidarnostno zavarovanje, kjer načeloma dobimo isto "dozo" zdravstva, ne glede na prispevek, bi moralo biti tako tudi pri bolniški. Bolniška iz ZZZS bi ...prikaži več morala biti ena vrednost za vse zavarovance na uro odsotnosti. Znesek nekoliko nižji kot je ura za minimalno plačo. Za več pa bi bilo dodatno zavarovanje, ki bi bil res za nadstandardne storitve, ne pa nujna stvar kot je sedaj.

    • Pepe007 06:50 26.januar 2022.

      Najbolj ranljivi ne bi bili na slabšem, ko bi bili bolniško odstotni, ostali pa bi vedeli, zakaj si plačujejo neko dodatno zavarovanje (ali dajejo v mošnjiček na stran). Mešetarjenja kot je sedaj, ko neko storitev delno krije ZZZS, delno pa ...prikaži več dodatno zavarovanje (ali samoplačniško) bi lahko bilo manj.

  • Albatroz 23:10 25.januar 2022.

    Sindikat je mačeha delavcev zzzs pa gledi na svojo korist ki je dejansko nikoli nemore imeti saj nebo delil dobička. Naj pogledajo koliko tujim državljanom preplačajo in jim je vse eno.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.