Pod streho
2283 ogledov

Pametne hiše: udobne in energijsko varčne

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Snežinko 11:52 09.april 2019.

    Izgleda, da sem star in čuden, ampak v teh "pametnih" hišah ne vidim niti ene koristi. Luč prižgem spotoma, ko vstopim v sobo in jo spotoma ugasnem, ko jo zapustim. Rolete spotoma spustim, ko grem spat in jih spotoma dvignem, ...prikaži več ko vstanem. Če je nekdo pred vrati vstanem ter grem ven, ker je tako vljudno in ker nisem lenoba. Če pa me ni doma mi nič ne koristi tudi če vem, da je kdo pred vrati. Vrt grem sam zalivat ker nisem lenoba. Ogrevanje imam avtomatiko na peči in pozabim nanj. Še kaj...?

  • jona 08:17 09.april 2019.

    Takih, ki si "pametne hiše" lahko privoščijo, poznam kar nekaj in porabijo za svoje življenje nekajkrat toliko energije, kot povprečen človek z "neumno" hišo ali stanovanjem. Vozijo se z letali na počitnice ali v znane prestolnice, tedensko na vikend na ...prikaži več Hrvaško, pozimi pa ob vikendih na smučanje v Avstrijo. Sicer pa so ti prihranki energije na koncu, ko seštejemo vse stroške nakupa in vzdrževanja "pameti", bolj pičli. In to stane. Po 1 letu je crknil elektromotor rolete - 120 €.

    • tomaz 10:27 09.april 2019.

      To se izplača pri novogradnjah, kjer upoštevaš že vso sodobno tehnologijo, od izolacije objekta, do toplotne črpalke, prezračevalnih naprav in podobno. Pred desetletji smo gradili hiše po takratni najnovejši tehnologiji, ki pa danes ne vzdrži več. Da bi pa vspostavili ...prikaži več vspostavili novo stanje je pa investicija prevelika in se ne amortizira z višino vložka.

    • jona 10:42 09.april 2019.

      Pametna hiša, v njem pa Tesla avto - to bo zagotovo rešilo naš planet :)

    • tomaz 11:14 09.april 2019.

      ha ha , Jona,..... ja saj.... Sam sem dal izdelati študijo, za mojo nepremičnino po GURS vredno dobrih 200.000 EUR. Vložek v dodatno izolacijo, solarne celice, toplotna črpalka, predelava gretja v nizkotemperaturno ogrevanje, zamenjava oken, prezračevalne in kliamtske naprave, vse ...prikaži večrave, vse skupaj cca 98.000 EUR. Ni računice, pa četudi bi se energenti in elektrika podražili za 100 %.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.