Slovenija
2683 ogledov

Pomembna pridobitev, ogledali smo si skoraj 150 milijonov evrov vreden objekt

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • jakec1575 15:16 27.maj 2025.

Problem je samo v tem, ker bodo kmalu tudi za plin kuponi neznosni. Nalozba, ki je 15-20 let prepozna. Dimnika sta prenizka. Emisije drugih plinov z izjemo So2 iz premoga niso nič kaj manjše. Veliko držav se lomi ravno zato, ...prikaži več ker so na koncu dobavne verige plina in ta zato ni poceni. Smeti pa v Sloveniji razen v Celju tudi na znamo kurit na čist način, kot recimo na prepišni Danski. Naložba ne odtehta stroškov in življenjske dobe. Zastarelo razmišljanje.

• popokatopetl 16:01 27.maj 2025.

Ne vem no, CO2 kuponi res so ampak jih je manj kot pri premogu, je pa zaradi kogeneracijskega delovanja zelo visok izkoristek. Predvidoma naj bi šli čimbolj na sonce, ampak vseeno rabiš nek fleksibilen vir za dopolnjevanje, smo videli nedavno ...prikaži več v Španji da zna bit problem. Res je problem cena in dobavljivost plina, tole naj bi menda delalo tudi na rezervni energent.

• popokatopetl 16:07 27.maj 2025.

Glavni problem je, kaj sploh lahko pri nas kurimo na tržno konkurenčen način. Kurjenje smeti kolikor vem tudi ni poceni in je problem prepih, Zoki sicer tudi to planira. Možnost so kogeneracije na biomaso (ki onesnažujejo bistveno manj kot hišne ...prikaži več peči na drva, zraven pa delajo elektriko). Prav bi prišle tudi ČHE, je pa povsod odpor.

• Igx8gx8z 18:25 27.maj 2025.

On naj si to doma na vrtu postavi. Od pamtiveka sem moral zunaj vedno obrisat štrik, predno sem navesil cunje, da se mi niso gor poznale črne črte od umazanije.

• Jenniferue_1835 15:04 18.junij 2025.

🍓 Vroča dekleta čakajo na vas na 👉 𝗦𝗲𝘅𝘁𝗼.𝗹𝗶𝗳𝗲

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.