Pod streho /pod-streho/nepremicnine

Pogodbe sploh ni sklenil, a mora plačati pol stroškov

Komentarjev 4
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • niloda 09:25 27.avgust 2026.

Tudi pri meni je hotel agent 2% ko sem kupoval hišo, brez vsakega papirja. Nisem se dal in se skregal z njim pred prodajalko. Potem je zahteval 4% od prodajalke, čeprav je imel z njo pogodbo za 2%. Na koncu ...prikaži več je popušil in nisem plačal nič, hušo pa sem vseeno kupil.

• rd2dmk2 09:08 27.avgust 2026.

nepremičninska firma mora skrbeti za dobrobit naročnika in tretje osebe. MUS je samo umret. če firma zastopa prodajalca potem zastopa- prodajalca. če oglašuje da je nepremičnina brez obveznosti potem to mora ugotovit. ali ta podatek kar da tako. tole zaračunavanje ...prikaži veče dvema je samo podvajanje zasluška in pika. me pa res zanima koliko je teh 16k€stroškov pri prodaji ene bajte za 400k€. sam primer Romih kolk je bila prva cena in kolk zadnja in kolk je trajal. bi z zadnjo ceno že fine obresti dobil.

• ivo10 09:09 27.avgust 2026.

To je navadna greznica! Po zakonu si dolžan prodajati zgolj nepremičnine, ki so zgrajene na podlagi veljavne dokumentacije in dovoljenj. Kot nepremičninski posrednik si dolžan zagotoviti kupcu prave in pravilne informacije. In ja konflikt interesov obstoja neposredno: kot kupec želim ...prikaži več kupiti za manj denarja oz. čim ceneje, prodajalec pa želi iztržiti maksimum. ZDNP je vredno da obstaja. Zaupanje kupcev v nepremičninske posrednike je ničelno. Greznica!

• ivo10 09:12 27.avgust 2026.

Iz lastne prakse vem, da so nepremičninarji nesposobni in zanikrni. Ko pa jim dokažeš napake postanejo arogantni. Treba je narediti red. ZDNP ni vredno da obstaja - popravljam zgoraj napisano.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.