Slovenija
13858 ogledov

Neplačevanje preživnine. Kaj storiti?

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Harrison 06:59 05.november 2017.

    Bolj ste zaščitene, kot kočevski medved. Ne glede, zakaj je prišlo do razveze, vedno krajšo potegne dec. Nima nobene možnosti pridobitve skrbništva otroka, ne glede, kaj doma otrok gleda, po tem, ko ostaneta sama z materjo. Tako, da se kar ...prikaži več mal skulirajta, obe !

  • bysard 09:45 05.november 2017.

    Kot je napisal Harrison. Dandanes je sramota, da ženske avtomatsko dobijo skrbništvo. "Moderna" ženska je namreč vse prej kot primarno mama. Primarne stvari so kariera, ljubimec in polna omara cot in čevljev. V mojem primeru sva bila na CSD zmenjena ...prikaži več za skupno skrbništvo (živela sva v isti ulici), vse dogovorjeno, podpisano. Prideva na sodišče, kjer se je sodnica o meni pogovarjala z bivšo kot o tretji osebi, ki ni prisotna. Anulirala dogovor na CSD in dala skrbništvo materi.

  • bysard 09:46 05.november 2017.

    Po sedmih letih je sedaj sin pri meni na lastno željo. Prioritete nekaterih "modernih mam" pač nimajo visoko na seznamu skrbi za otroke. Jim pa pripadajo!!!

    • jakec1575 13:46 05.november 2017.

      Kdo ve, kako je s placevanjem prezivnine, ce otrok biva pol meseca pri mami in pol pri ocetu? in si delita stroske za otroka tudi v vsem ostalem?

  • mirror 22:43 04.november 2017.

    V "svinčenih" časih je bilo bolj poenostavljeno. Alimente, oziroma preživnino so odvedli direktno od plače očeta, ker je sodišče materi dosodilo otroke. Tako se ni moglo zgoditi, da ne bi plačeval preživnine. Potem so to spremenili, ker da baje ni ...prikaži večni človeško. Današnje CSD-je brigajo samo obiski otrok s strani očeta, neplačevanje preživnin pa so prevalili na pleča samohranilk, ki morajo tožiti očeta. Če samohranilka ne dovoli obiskov jo kaznujejo, kljub temu da oče noče plačevati preživnine.

    • vzev 10:30 05.november 2017.

      Kaj pa primeri, ko oče mora plačevati preživnino, nima pa pravice do stikov. Zakaj bi potem sploh plačeval, če pa ga otrok sploh ne pozna, in je skoraj tako, kot da otrok ni njegov.

    • mirror 13:14 05.november 2017.

      To je pa že drugačen primer. Stiki so se že izvajali po dogovoru, ki je vključeval plačevanje. Zgoraj naveden je za primer, ko je samohranilka naknadno prekinila stike zaradi neplačevanja preživnine.

  • spela56 23:23 04.november 2017.

    Dandanes CSD ščiti pravice očetov,ne pa otrok in še manj mater.Ne glede na to,da ex ne plačuje preživnine in ima dva ločena kazenska postopka na sodišču zaradi nasilja v družini in povzročitve lažje poškodbe otroka,nas je CSD prisilil v stike,čeprav ...prikaži več postopki na sodišču sploh še niso končani.Mene kot mamo pa so totalno zdesetkali in se obnašali nekorektno ter pristransko. Na koncu izgubiš voljo do boja za pravico,ker te kot žrtev dobesedno naredijo budalo.

    • Presvetli 11:14 05.november 2017.

      Ne verjamem kaj pišeš!! Ali si popolnoma nesposobna ali pa ne veš kaj govoriš! Obstaja zakon za "PREPOVED PRIBLIŽEVANJA". Z zdravniškim spričevalom bi lahko dosegla, da se ne more približat ne tebi in ne otroku,če ga je poškodoval!? So pa ...prikaži več velikokrat stvari,da se matere otrok najlažje maščujejo partnerju preko otrok in si izmišljujejo vse živo! Na sodišču , če je sodnica bo največkrat moški potegnil takratko(tu pa tam se zgodi tudi drugače).CSD te ne more prisilit!!!!

    • jakec1575 13:44 05.november 2017.

      Ja, samo mora obstajati policijska prijava. zato je potrebno vsako nasilje prijaviti, ker prepoved priblizevanja na lepe oci na sodiscu ne more iti skozi. Samo zenske tega ne pocno.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.