Slovenija
91 ogledov

Policisti nepovabljeni na žur

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • frogstomp 14:24 28.november 2013.

    dobr je, ljudje, a se ne znate sami zment s sosedi? a je res treba za vsak drek klicat zunanjo avtoriteto, zatožit soseda in se ne pozdravit do konca življenja?

  • frogstomp 14:24 28.november 2013.

    še iz slike je razvidno, da je prvi sosed 100m stran. noro, kva nam gre vse na jetra dans.

  • privat 15:52 28.november 2013.

    da vidiš kaj vse sosedje danes počnejo...

  • YaKo 17:17 28.november 2013.

    Če policist hrupa ne sliši do ceste, če razbitin ne vidi (torej jih ni), potem zabava NI hrupna in tudi soseda nima kaj motit.

  • Kranjica 13:54 28.november 2013.

    Delno imaš prav, toda povej mi, kdo, ki razgraja, bo spustil policijo na svojo posest? Poleg tega je treba predpise spoštovati, tudi če imaš zabavo doma. Policist pa brez vstopa v stanovanje ali hišo ne more ugotoviti, ali je prijava ...prikaži več resnična ali lažna. Sicer pa se o tem da debatirati v neskončnost.

  • Kranjica 11:59 28.november 2013.

    Ne morem verjeti, da se to res dogaja. Policist mora od tistega, ki krši javni red in mir, dobiti dovoljenje, da da vstopi in ga opozori? Tudi sama ne verjamem več, da imamo pravno državo. Ta obsodba je samo znak ...prikaži več tistim, ki popivajo, razgrajajo, motijo sosede, da lahko to nemoteno počnejo, brez da bi se jim bilo treba bati posledic. Tistemu, ki je obsodil policiste, privoščim, da bi se v njegovi soseščini naselili ljudje, ki bi ponoči prirejali zabave, podnevi pa na ves glas navijali glasbo, trobili z avtomobili ali.. načinov za motenje sosedov je še in še.Morda se bo potem zamislil nad obsodbo!

  • Trovlak 19:07 28.november 2013.

    Bravo! Je občasno fajn prebrati kakšno tako novico, ko tudi policisti nadrsajo. Ne toliko, da bim jim privoščil, ampak naj tudi sami vidijo kakšna je ta klinčeva država do njih. Slabo so bili podučeni, to je to. Zagotovo gre za ...prikaži več t.i. šnelkurz policaje, ki so jih zaradi potreb po večjem številu predstavnikov represivnega organa morali zaposliti, jim dali pooblastila in poslali na teren, nihče jim pa ni pojasnil kako in kaj delati. Sicer pa pravilno, da policija brez sodnega naloga nima kaj vstopati v tuj objekt! Poznam primer, ko so policisti v 90-ih letih izsilili kaznivo dejanje pri bogatem človeku, ker so vedeli, da ima v hiši skrit sef z ogromno zlatnine, vstopili v hišo, jo pregledali in odšli. Čez dva tedna je "nekdo" vlomil in odnesel sef. Toliko o "varnosti".

  • Polici 16:28 28.julij 2014.

    Strinjam se z vsemi spodnjimi navedbami, toda pozabljamo, da tudi za policiste veljajo načela pravne države, ker Ustava RS v 36. členu jasno določa, da je stanovanje nedotakljivo in da nihče ne sme brez odločbe sodišča proti volji stanovalca vstopiti ...prikaži več v tuje stanovanje ali v druge tuje prostore, niti jih ne sme preiskovati, pri čem preiskava po ZKP pomeni višjo stopnjo tveganja javne varnosti kot prekršek po zakonu o javnem redu in miru. Iz navedenega izhaja, da policisti niso obsojeni ker niso trkali, temveč ker so kot profesionalne osebe naklepno kršile temeljne človekove pravice in svoboščine, te pa po ustavi pripadajo vsem. Glede načina izvedbe drugih intervencij v zasebnih prostorih, pa gre vedno za povabilo, ki je podano z prijavo, z zahtevo za intervencijo ali s konkludentnim ravnanjem, torej v nobenem primeru policist ne sme vstopiti v stanovanje brez dovoljenja, to pa je lahko trkanje ali odprete vhodnih vrat, pri čem so vrata meja, ki jo ne smejo prestopiti. Ne gle

  • Matjaž Strgar 12:41 28.november 2013.

    dej Kranjica malo pomisli , imaš doma zabavo , nekdo poda krivo prijavo da razbijate , policista prideta na vrata in kar ustopita !! veš kaj to pomeni ?? UDOR kar je isto kot VLOM v stanovanje . NIHČE ne ...prikaži več sme stopiti NA ali V privatno zemljišče/posest/hišo če nima dovoljenja lastnika ali sodnega naloga... po tvoji logiki bi se policisti lahko mirno sprehajali po tvoji hiši , sobi in ti premetavali predale kukali v omare ???? ma kaj si nora al kaj? dej razmišli malo logično kaj pomeni PRIVATNOST in OSEBNA LASTNINA

  • maresem 12:50 28.november 2013.

    to bajto dajte rajši poravnat, da se vam ne bo zvrnila... če pa ne znate, pridem to popraviti jaz - navadna Picasa je to že zmožna

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.