Slovenija
3346 ogledov

Pomočnica vzgojiteljice: Po 17 letih delovne dobe manj kot 800 evrov plače

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • kmetek 08:33 28.september 2016.

    v tekstu imate narobe.Delovno mesto pomočnik vzgojitelja je namreč uvrščeno v V. tarifni razred ter 19. izhodiščni plačni razred, kjer najnižja osnovna plača znaša 630,87 evrov (892,130 evra) z možnostjo napredovanja do največ 29. plačnega razreda z bruto ...prikaži več plačo 898,49 evrov (1320 neto). KONTRA?Napredovanja v plačne razrede pa so bila več let zamrznjena.

  • Gr8_1 13:27 28.september 2016.

    Se bom spustil na tvoj nivo, ki ga lahko imenujem samo debil. Verjetno še svojih otrok ne moreš poštimat kaj šele 14-24 razgrajačev. Kdo pa briše riti, postavlja ležalnike, vzgaja otroke, ki jih večina doma ne zna....Če so otroci narkomanskih ...prikaži več staršev vzgojiteljice in pomočnice ne poznajo zdravstveno stanje otroka, vendar mu ob krvavitvah pomagajo in lahko dobijo hepatitis ali kaj podobnega. To seveda prenesejo tudi na svojega partnerja, ker je inkubacijska doba tudi 6 mesecev. Potem lahko starši pripeljejo v vrtec otroka z ušmi vendar ga ne smejo pregledati brez pisnega soglasja staršev. Sodobna vozila in stanovanja so stvar prioritet. Nekdo kadi, nekdo se raje vozi v novem avtu. Pa si prepričan, da so to vzgojiteljice pomočnice? Najdi steno in se pojdi zaletavat z glavo, da se malo zbistriš. Glede na tvoj način pisanja, za kaj drugega kot, da ti odpadejo roke tako nisi primeren.

  • Omega_v6 22:45 27.september 2016.

    Dobro,če jim je 800 evrov osnovne plače premalo in gredo na cesto naj na cesti tudi ostanejo!! Brez vsakega problema jih lako nadomestimo z mladimi šolanimi vzgojiteljicami z borze!! Komot lahko grejo šivat na Prevent pa bodo videle kako se ...prikaži več dela in koliko se zasluži!! Pa tudi Mura bo vzela nekaj šivilj seveda pa plače niso garantirane!!

  • Avatar Leon
    Leon 15:24 28.september 2016.

    Problem je v nepravični delitvi denarja v javnem sektorju ! Direktorji kulturnih ustanov , plače dekanov, rektorjev ,profesorjev ter vsi dodatki za privilegije ......................denar je potrebno porezdeliti pravično ! Kdo bo prvi vrgel kamen ?

  • Janez_53 16:36 27.september 2016.

    Vzgojiteljicam nekoliko znižati plače, pomočnicam pa toliko zvišati! Nikogar ne zanimajo delavci, ki garajo v nemogočih pogojih 8 ur pri strojih ali na prostem (gradbinci, cestarji, delavci na poljih...), pa dobijo za svoje delo še manj, če sploh redno dobijo plače!!!

  • sweetdogs 20:02 27.september 2016.

    800€ za 17 let delovne dobe kjerkoli je malo.. ampak se pa strinjam, da ljudje, ki delajo takšna dela, nimajo občutka kaj pomeni zares delat. Plača pa ni dosti večja pa si po 17 letih konkretno uničen..

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 11:28 28.september 2016.

    kgz krpan cerknica ,trgovci imajo plače 470 eur in razliko dobivajo od države ko dobijo stimulacijo pa onega ne dobijo in se lahko razpotegneš od dela in ne boš zaslužil več kot 600 eur,povrh vsega to država celo podpira in ...prikaži več ničesar ne stori ,raje ti dajo socialno pomoč kot da bi se potegnili za boljše življenje in to velja za celotno slovenijo

  • h3o 19:20 27.september 2016.

    poznamo take primere. Naredijo srednjo šolo, dobijo službo, pridejo v službo kjer se sprostijo ko vsak dan peljejo otročke v naravo (vem ker sem videl), gospodičnam ni treba misliti NIČ, delati skoraj NIČ, so popolnoma SPOČITE, čez noč postanejo NAJPAMETNEJŠE ...prikaži večE na svetu, plačo imajo zagotovljeno. Medtem ko vrstniki grejo na faks, garajo ko idijoti, na koncu pa dobijo okoli jurja s tem da garajo ko živina. Potem pa tele gospodične ŠE niso zadovoljne. Naj grejo malo v kako firmo kjer se dela, da ti odpadejo vse štiri od tebe, pa delaš ko idijot za še manjšo plačo! Vse tele gospodićne, se pa pripeljejo v sodobnih avtih in vse imajo stanovanje!!!!!!!!!!!!!marš banda !!!!!!!!!

  • goldy_z 19:37 27.september 2016.

    Še v precej slabšem položaju so vse srednje medicinske sestre,ki delajo po oddelkih v bolnišnicah.Opravljajo vse naloge ki so v njihovi pristojnosti,poleg tega pa še večino del, ki pritičejo višjim medicinskim sestram in pa marsikdaj tudi delo strežnic in čistilk.Delo ...prikaži več ni samo od ponedeljka do petka v dopoldanski izmeni,ampak 24 ur na dan,7 dni v tednu.So pa v povsem istem plačnem razredu kot pomočnice vzgojiteljic.In zdaj naj bi te pomočnice imele razlog za jamranje.Zakaj že???

  • Pepe007 07:52 28.september 2016.

    Ali je 800 € plače dovolj ali premalo za tako delo težko sodim. Verjetno je premalo in s tem se strinjam.Ne strinjam pa se s tem, da število let delovne dobe karkoli pomeni pri plači. Pomeni kakovost dela, ki ...prikaži več ga opraviš. Če si z izkušnjami bolj kakovosten, potem ok, sicer pa je to huda anomalija naših plačnih sistemov, ki povrhu v slabši položaj postavlja starejše brezposelne.

  • h3o 18:15 28.september 2016.

    ja čaki! enkrat na dan pa lahko postavijo tistih 20 ležalnikov! Malčki povečinoma ne serjejo v hlače, pa tudi hodit že znajo in se držati pravil! Jih gledam vsak dan na sprehodu, kako grejo v naravo! malčki se lepo obnašajo ...prikaži več in ne migovorit da imajo vzgojiteljice težko delo! Pojdi ti malo v kako fabriko, ko delaš ko budala zatistih 700 EUR in kjer imajo normo kolega, kjer delajo ženske in moški v hudem tempu! Ti verjetno še nisi videl kake proizvodnje od znotraj da bi malo primerjal! Vzgojiteljice imajo LEPO službo, in domov ne pridejo preveč utrujene. Na moj nivo se pa nisi spustil, si se prej na svojega

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.