Slovenija
123 ogledov

Poslabšanje kakovosti zraka: "Kaj pomagajo zastonj peči, če ljudje nimajo za kurjavo"

Komentarjev 15
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Five 14:47 26.januar 2016.

    Ne, ne. Saj se ne kurijo samo drva. V peči se nalaga vse, kar gori. Tisti, ki ima izkušnje z drvmi bo takoj vedel, kaj je zasmrdelo v zraku po soseski. To ni vonj po izgorevanju drv.

  • principiumnovum 11:49 26.januar 2016.

    To debato smo že imeli! Ugotovili smo tudi, da kurivo ni primerno in napišite že enkrat nekaj na to temo. V Sloveniji kurimo drva, ki so še včeraj rastla v gozdu, potem se pa čudimo, zakaj je zrak tako onesnažen. ...prikaži več Novinarji, dajte se no malo razgledati drugje po Öjropi in potem vsaj malo primerjajte kakovost energenta tu in v Öjropi.

  • Avatar čavez
    čavez 12:42 26.januar 2016.

    Naslednje leto kurim na odpadne pnevmatike so zastonj.

  • razerznak 13:40 26.januar 2016.

    če maš dobre kontakte, dobiš tudi les zastonj, sam pa moraš podret, razžagat, odpelajt in si konec, mal razgibavanja vam nebi škodlo

  • Avatar olor
    olor 15:02 26.januar 2016.

    V gozdovih je toliko podrtih dreves, le dovoliti je potrebno ljudem in sami si bodo nabrali les za zimo. Ampak mi smo takšni gospodarji, da raje pustimo les zgniti kot pa da bi komu omogočili toplo zimo.

  • Skippy 15:05 26.januar 2016.

    Glede na vsesplošno revščino v tej državi, bi politikom priporočal, da še bolj dvignejo davke. Butale.

  • Avatar praufo
    praufo 17:02 26.januar 2016.

    Na privatnih parcelah lahko dovolijo lastniki. Kdor ima željo, naj jih vpraša, o odgovoru pa ne bi preveč ... Se pa najdejo tudi taki, ki dovolijo marsikaj pospravit. Treba je v akcijo !

  • Avatar praufo
    praufo 13:00 26.januar 2016.

    kar se pa tiče teh delcev, bi bile pa potrebne padavine, to se pa absolutno strinjam, ampak vreme je na žalost tako kot je, temperature so kar naenkrat poskočile preko 10, skratka - noro vreme.

  • AnzeSmolej 14:19 26.januar 2016.

    tega je veliko, kraje namreč. Ali pa so eni še bolj na komot pa počakajo da je vse nareza na metre pa na kupi, naslednji dan pa ni več.

  • Avatar praufo
    praufo 14:49 26.januar 2016.

    Nič ni zastonj, les v gmajni je kao zastonj, praviš, rabiš pa motorko, rabiš en traktor in prikolico ali pa kaj podobnega. Les je nevaren dokler stoji, na tleh je pa enostavno, ampak nekdo ga mora podret. Lahko pa cele ...prikaži več dneve veje pospravlaš, tudi te preverjeno gorijo.

  • jakec1575 21:15 26.januar 2016.

    Tole je zivi kriminal in neizobrazenost, da se kurijo smeti in plastika in gume. Furani in dioskini so ne potencialno ampak so povzrocitelji raka. Torej pomeni le mejna kolicina in boste zboleli za rakom. So izredno toksicne spojine, ki ze ...prikaži več v majhnih kolicinah povzrocajo bolezen raka. Zato ne kurite smeti in plastike ter gum. Raje kradite zarasli gozd. Naj nekdo naredi spletno stran. Menjava ciscenja gozda za suh les. Ni ozgovorov za kurjenje stvari, ki niso za to. Sploh ne v strnjenih naseljih ob inverziji. Ze tako dizelaši z lažno elektroniko pacajo zrak v mestih.

  • jakec1575 21:17 26.januar 2016.

    Na desetine in stotine ljudi umira v tej državi zaradi neizobrazenosti, zarukanosti in brezbrižnosti. Ta butalski odnos se mora nehati.

  • Avatar praufo
    praufo 12:13 26.januar 2016.

    V primerjavi s preteklostjo imamo sedaj mnogo sistemov na plin ali nafto. Včasih se je kurilo samo na drva. Še vedno ne razumem kdo bi kuril sveža drva, ki preprosto ne gorijo in torej ni ustrezne toplote. Zadnje čase se ...prikaži več ogromno piše in govori o t.i. pm10 delcih. Kot pravim, včasih se je kurilo samo na drva, pa da ne govorimo še o premogu, danes je mnogo, mnogo sistemov na plin, tudi mnogo toplaren. Sistem se pa menja, če so sredstva. Je pa res, da mnogi ne ločijo stroška od investicije, rajši majo strošek, ker investicije s prihranki ne zmorejo odplačat, kredita se pa bojijo kot hudič križa. In to po možnosti upokojenci, ki imajo stalni vir prihodkov pod pogojem, da živijo. Finančna nepismenost.

  • Konrad Ajster 00:23 28.januar 2016.

    Poslabšanje kakovosti zraka Kaj pomagajo zastonj peči če ljudje nimajo za kurjavo?Ni mi všeč, ker neki ekologi odločajo o stvareh, katere strokovno ne razumejo!Danes je v Sloveniji malo strokovnjakov, ki bolj natančno poznajo zgorevanje tekočih ali trdih snovi, ...prikaži več a še manj, kaj je potrebno za boljše ali celo za popolno zgorevanje kuriv!V Evropi in Sloveniji, je zadnjih štirideset let, postalo moda toplovodnega ogrevanja stanovanj, a izdelovalci s ciljem ekonomičnega ogrevanja, so zaradi nepoznavanja kvalitetnega zgorevanja, pričeli izdelovati tako imenovane kurilne kotle na tak način, da so kurišča obdali s toplovodno oblogo, kar pomeni, da so takšna kurišča ohlajena z vodo, kar pa je vzrok, da je plamen ohlajen in zato ostaja veliko neizgorelih plinov ogljikov in žvepla, še posebno pri premogu, je še več neizgorelega, kar pa seveda od tega nekaj ostaja prilepljeno na stenah dimnika, a večina teh neizgorelih delcev in plinov izhaja na prosto, na kar pa tudi opozar

  • Konrad Ajster 00:29 28.januar 2016.

    , ..opozarja neznosen smrad in to je glavni vzrok onesnaževanja zraka v času zadnjih desetletij, ker nekoč, se je ogrevalo v šamotnih pečeh in štedilnikih, kjer so se lahko kurišča pregrela tudi do 700 o C in zato ni bilo ...prikaži več tolikih problemov pa čeprav je bilo veliko več aktivnih dimnikov kot je to danes! Država bi morala zato takšne kotle prepovedati in prepovedati tudi kurjenje premogov, a dovoliti in pospešiti litoželezne kamine in ostale peči s šamotno obloženim kuriščem, ki dovoljuje višje temperature kurišča in boljše zgorevanje kurjav, kar je edina prava rešitev tega ekološkega problema!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.