Slovenija
15005 ogledov

Odpira se nova fronta, ki bo razjezila mnoge zdravnike

Komentarjev 20
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:27 29.februar 2024.

    Ne bo treba prosit za smrt,mnogi bodo umrli ker ne morejo do zdravnika,razen če plačajo v privat kliniki

  • mph2 10:08 29.februar 2024.

    Pri evtanazij gre za PRAVICO BOLNIKA do človeka dostojne smrti, ko vse drugo odpove in ostanejo še samo neznosne muke. Medicina žal mnogokrat dejansko samo muči take paciente po nepotrebnem.

  • www 06:51 29.februar 2024.

    zdravniki so pa čisto tiho o tem, da zelo pogosto odklapljajo ljudi z aparatov in jih s tem usmrtijo, in to brez vsake komisije, zakonodaje, posveta, varovalk. enostavno se odločijo in to povedo svojcem. KAJ PA TO ???????????????

    • Avatar Leon
      Leon 06:59 29.februar 2024.

      Zgodbe svojcev pokojnih ,ki so končali v bolniški postelji govore o načinu in dostopu do podatkov o smrti pokojnikov .

    • popokatopetl 09:20 29.februar 2024.

      www, zdravniki ne odklapljajo z aparatov brez pogovora s svojci. Zdravniki nočejo delat stvari ki niso po doktrini in zaradi katerih bi jih kdo lahko klical na odgovornost. Pri evtanaziji gre za drug problem, ko je bolnik sicer v nevzdržnem ...prikaži več stanju ampak lahko še mesece ali leta trpi brez podpore aparatov in si zato želi umret, ampak tega ni sposoben več sam izvet. Po trenutni zakonodaji mu zdravnik in svojci pri tem ne smejo pomagat. Včasih to kakšen zdravnik naredi skrivaj iz usmiljenja.

    • www 10:48 29.februar 2024.

      ja saj se pogovorijo s svojci, saj pravim. ampak če zdravnik reče, svojci sledijo. zdravniki torej že sedaj izvajajo evtanazijo, napram javnosti pa se delajo fine in etične... pa brez skrbi bodi, da znajo prepričat svojce. razlog pa je velikokrat, ...prikaži več da pač rabijo tisto posteljo za naslednjega...

  • miho 07:50 29.februar 2024.

    Oseba, ki želi umreti, plača 1000 eur, potem pa jo s srebrno nitjo usmrtijo.

  • Kmodri_ 10:25 29.februar 2024.

    Saj FIDES že sedaj dela vse v to smer, s podaljševanjem čakalnih dob! Še na evtanzijo bo treba čakati več let! Pol bo pa štrajk in bo do rekli, naslednje leto!

  • Pepe007 07:31 29.februar 2024.

    V te zakonske zmazke medicine ni potrebno tlačiti. Medicina je panoga, ki se bolj ali manj uspešno trudi zdraviti in podaljšati življenje. Ni potrebe, da se definicija panoge spreminja. Naj spišejo zakon tako, da bodo postopke pred načrtovano smrtjo izvajali ...prikaži več denimo pogrebna podjetja. Prodajo zvarkov pa iz lekarn dajo v prodajalne orožja. To sodi skupaj, potrebna je enaka pazljiva obravnava, oboje je orožje za ubijanje.

    • popokatopetl 09:12 29.februar 2024.

      Žal se medicine tukaj ne da povsem izločit. Razumem zdravnike da temu niso naklonjeni in se strinjam da jih je treba glede tega čimbolj razbremenit. Moraš pa vedet, da so včasih interesi zdravnika (števni rezultati a la petdnevno preživetje po ...prikaži več operaciji) v nasprotju s tistim kar želi bolnik.

  • jezero 12:42 29.februar 2024.

    Zdravniki rakave bolnike še tik pred smrtjo obsevajo in jim dajejo kempterapijo! Da bi ja bolnik ozdravel.

    • popokatopetl 13:22 29.februar 2024.

      Glej, nihče ne pravi da se zdravniki ne trudijo pomagat po najboljših močeh. Ampak žal včasih njihove najboljše moči niso nevemkaj. Če je velik tumor z metastazami in ni bioloških zdravil, si enkrat odpisan v paliativno oskrbo. Ki pa žal ...prikaži več ni tako dobra kot bi želel. Painkillerji nekaterim ne primejo, z opiati odlašajo ker so sranje. Kdor hoče to prenašat mu ne branim, kdor ne mu ne branite drugi.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 10:20 29.februar 2024.

    Podpiran, da se sprejme zakon o evtanaziji. Če funkcionira v Švici, ne vem zakaj ne bi pri nas. Zdravniki se sklicujejo na ugovor vesti. Kaj pa tale njihov trenutni štrajk, tukaj pa nimajo ugovora vesti? Kakšna dvomoralnost!!!

    • Kmodri_ 10:42 29.februar 2024.

      Problem je v tem, da mi nismo Švica! In tudi nikoli ne bomo...

  • McBobo 14:38 01.marec 2024.

    Podpiram možnost o evtanaziji ampak samo za tiste, ki jim ni več pomoči za ozdravitev in z vsako sekundo osebej trpijo. Bi pa uvedel tud smrtno kazen. O tem se bo treba tudi čimprej začeti pogovarjati in sprejeti zakon. Za smrtne delikte.

  • rd2dmk2 10:06 01.marec 2024.

    nobene avtanazije ! tud nobenga zakona o oddaji organov. glede na mafijska posla, boš mimgrede postal žrtev "zamenjave" vzorcev in boš ob jetra, ledvica ali življenje za kagega oligarha in tajkuna. ma če ne morte si kupit pištole in šus ...prikaži več v glavo potem je škoda našga denarja. in po drugi strani v ameriki nimajo spodobnega načina za usmrtitev kaznjencev, tukaj boste pa človeka na dostojen način usmrtili. kar najprej sami probite, potem pa nam neki ponujajte.

  • linlina 20:19 01.marec 2024.

    Načeloma sem za evtanazijo, saj sem videla trpljenje ljudi, ki niso mogli živeti, umreti pa tudi še ne. Osebno se takšnega trpljenja bojim. Vendar ta zakon postavlja toliko ovir, da bi večina bolnikov prej umrlo, kot se prebilo skozi postopek. ...prikaži več Upam, da če se mi to zgodi, da bom imela pogum in način, da končam svoje življenje pa moji želji.

  • Kmodri_ 10:41 29.februar 2024.

    Zagotovo ne bo prišlo do zamenjave! Sestra, pacientu, tole popijte! Zakaj pa? Vam bo zdravnik kasneje razložil...

  • Avatar lopov
    lopov 09:43 29.februar 2024.

    Zakon prvo naredijo Res potrebnim... potem dopolnjujejo zakon... kot jr praksa kjer to izvajajo Evtanizija dopolnilo evtanizije -invalid ki dosti stane -starostnik ki nima svojcev evtanizirat premoženje prisvojit za lastne vlafne potrebe(migrate ostalo obogatitev rvropr) -otrok ki se rodi kot ...prikaži večt invalid - sladkorno bolnik ki rabi oskrbo - invalid ki prosi za dostop alo dvigalo -invalid ki rabi dodatni denat za samostojno življrnje -kdor tabi nego na domu -priložnost usmrtiti človeka ki ni levi ..

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.