Avto /avto/iz-druge-roke
133712 ogledov

Pozor, velika zakonska novost pri rabljenih avtih

Komentarjev 6
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar NickMason
    NickMason 07:03 26.januar 2023.

    v garanciji ,če je stvarna napaka ima prodajalec čas 45 dni da odpravi napako ,po tem roku mora izdat drug avto ali pa kupnino vrniti z vsemi nastalimi stroški.Tako je bilo in vedno bo,vse drugače je dogovor med prodajalcem in ...prikaži več kupcem.Zanimivo ,ker tudi novega pa se je pokvaril ,niso nikoli vračali kupnine ,križ in težave za to doseči in narod se pusti nategovat.

  • rd2dmk2 08:58 26.januar 2023.

    kot prvo zakaj ne ločite garancijsko napako in stavrno napako. je velika razlika. garancijska napaka je napaka pri izdelavi, recimo pozabi se priviti vijak. stvarna napaka pa je napaka ko je vijak privit ampak je iz slabega materiala in se ...prikaži več zlomi. v prvem primeri je v okvari samo eno dotično vozilo v drugem serija. in sedaj zakon uveljavlja minrne napake, ki nimajo upliva. halo. in kaj bo imel kupec v času reševanja problema ? nogibus ? kdo plačuje stroške neuporabe izdelka ? nihče !

  • Boris 22:52 26.januar 2023.

    A, je*eš da bi bilo bolj preprosto, neeeee, dajmo je*at ljudi v glavo !

  • 17.i 14:49 26.januar 2023.

    Ker prvi dve leti PROIZVAJALEC v garancijskem roku ni uspel odpraviti napako... bo naslednje dve leti sigurno lahko nek prodajalec ....he he he....in takih napak je na polno ! PRAVI SO PISALI ZAKON. ZAŠČITILI STE PROIZVALAJLCE, ki, delajo napake eno ...prikaži večeno za drugo in nikakor niso odpravljene v prvih dveh letih !

  • saso3 06:32 06.februar 2023.

    Kaj pa razlika v tem - ali prodajaš avto, ki je star 3 leta, ali pa prodajaš avto, ki je star 15 let??? To je vendar ogromna razlika, za kupca pa je to ista pravica uveljavljanja stvarne napake? Valda, da ...prikaži več se bo pri avtu, ki je star 15 let preje kaj pokvarilo oz. izrabilo, kot pa pri novejšem avtu. Kako pa naj prodajalec avta, ki avto proda avtohiši, ve oz. kako je lahko siguren, da bo ta avtohiša z avtom delala gospodarno in v interesu kupca?

  • saso3 06:36 06.februar 2023.

    Če grem jaz prodati avto avtohiši in ta odkrije neke napake pri avtu, ki je star 15 let, kako sedaj to rešiti? Kaj sedaj? Kakšen je postopek? Ker imam občutek, da bo avtohiša od mene kupila avto, me izplačali, potem ...prikaži več pa od mene terjali povračilo stroškov, ker so odkrili neke napake, za katere jaz ne vem ali nisem mogel vedeti (?!?)...

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.