Slovenija
159 ogledov

Prazne šole, poln zavod

Komentarjev 6
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mia 08:25 19.februar 2013.

    vsak bi moral delati kar ga veseli. tako bi raje in bolje delali. seveda pa mora biti delo plačano po učinku in ne po izobrazbi. tudi poneverb o izobrazbi bi bilo manj.

  • Sebastjan Kroflič 22:47 18.februar 2013.

    Vse lepo in prav, ampak kaj boš s poklicno in strokovno šolo, delal cele dneve na terenu za minimalca, brez nadur, šef te bo izkoriščal do maksimuma in še čez, po možnosti še ne plačeval prispevkov... pozabljate, da je malo ...prikaži več firm, ki delavce pošteno plačujejo, nasploh če imajo IV ali V stopnjo izobrazbe...

  • mb 08:34 19.februar 2013.

    ko bodo plače za poklicno izobražene delavce omogočale dostojno živkjenje in ne životarjenje potem se bo verjetno tudi vpis v poklicne šole povečal.dokler pa s poklicno ali srednjo tehniško dobiš minimalno plačo za 8+ ur dela ne bo nič

  • Pepe007 07:46 19.februar 2013.

    Se strinjam. Zanimanje za poklicne šole je ubil plačni model socializma, kjer se je rodila ideja, da je stopnja izobrazbe = tarifni razred plače. Takrat mogoče res ni bilo drugega merila, danes pa mora biti merilo, koliko človek prinese firmi. ...prikaži več. Tudi javni sektor bi moral začeti razmišljati v tej smeri, šele potem pa lahko začenjamo kazati s prstom na otroke, zakaj se ne vpišejo v to in to šolo.

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 23:12 18.februar 2013.

    Prav smesno se mi zdi kako novinarji zadnje case zanicujejo gimnazije in visoko izobrazbo - ces kdo pa potrebuje potrebujemo zdravnike, racunalnicarje, fizike, matematike - kdo jih pa rabi? Slovenija nujno potrebuje frizerje, klepar-krovec, vodovodarje itd. itd.

  • mirko 17:25 19.februar 2013.

    Prejšnji teden je bil informativni dan za vpis v visokošolske in srednješolske vpise.Na Ljubljanski fakulteti, smer sociologija, ena profesorca razlaga staršem in bodočim študentom, kakšno prednost ima ta študij pred ostalimi. Med razlago vpraša ena mama, kje se bodo ...prikaži več lahko po študiju zaposlili, če jih že obstoječe zaposlene socialne delavce odpuščajo. Profesorica jim odgovori, da naj ne pozabijo, da imajo danes mladi diplomanti sociologije odprt cel evropski trg dela. Nato se oglasi druga mama in pove, da socialne delavce tudi v evropi odpuščajo. Profesorica jim pa odgovori, da ne bo vedno tako.V glavnem so pokvarjeni, ker se jim gre samo za njihov lastni interes, da ščitijo svojo službo na fakulteti, saj so plačani od glavarine študentov na fakulteti.Nič bat, slovenija bo prva država na svetu, kjer bomo vsi zaposleni v javnem sektorju.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.