Avto
6660 ogledov

Preizkusili smo enega cenovno bolj »dostopnih« električnih križancev

Komentarjev 7
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Androslo 19:51 08.februar 2022.

    Sem ponosen lastnik e-2008 vendar ni cisto tako, kot pise v clanku. Poleti, na eco nacinu brez avtoceste, vecina po ravnem in povprecno hitrost 35 km/h (polovico mestne voznje 50 in pol do 90 km/h) prevozim z res varcno voznjo ...prikaži večo 330 km (klima je prizgana). Pozimi se na eco nacinu skoraj da ne da voziti, razen ce oblecete debelo bundo in nadenete rokavice, kajti kabina se kmalu ne bo segrela na 23°C. Ce vklopim normal nacin, pa gretje deluje takoj, ampak lahko prevozim samo 200km.

  • Androslo 19:59 08.februar 2022.

    Po avtocesti poleti se nisem imel moznosti preizkusiti, sem ga pa preizkusil pozimi na 2°C. Dolenjska - ljubljana z okolico, normal nacin z gretjem 23°C, gretje sedeza in voznja 130km/h. Razocaranih 150 km, ostalo mi je komaj da 10km voznje, ...prikaži več ko sem se pripeljal domov. K sreci moje voznje na taksne daljave niso dnevne (morda 5x letno), tako da mi tak avto odgovarja, saj je voznja z njim vec kot odlicna, cena za avto za voznjo po mestu pa je mnogo mnogo previsoka.

  • Androslo 20:05 08.februar 2022.

    Da omenim se polnjenje. Polnilnica, ki je prilozena je pac polnilnica. Polne 10Kw, informacij, koliko je baterija polna pa ni. Aplikacija je cisti poden in je uporabna samo za prvo namestitev, potem pa je nekoristna. Baterijo napolne cca 4-5h, s ...prikaži več tem da baterije nimam skoraj nikoli cisto prazno (do 30%). Na DC polnilnici naj bi polnilo 100Kw ampak mi je za enkrat ratalo najvec 40Kw. Na polnilnici z moznostjo maximalne moci 160Kw je polnilo komaj 20Kw. Polnenje je odvisno od vremena in temp. bater

  • Androslo 20:12 08.februar 2022.

    Vse to vzemite v info ko boste kupovali katerikoli el. avto. Super za mesto, slabo za avtoceste. Ce imate svojo soncno elektrarno z viska energije tako kot imam sam je to ena dobra pot za nakup taksnega avtomobila, ne vem ...prikaži več pa kje je izracun, da se izplaca v treh letih, ker pozimi je poraba skoraj seenkrat vecja kot poleti kar pomeni da je tudi polnjenj vec. Jaz pred 10 leti skoraj ne vidim da bi se mi izplacalo, nisem pa sel v detajle in sel to racunati.

  • Androslo 20:22 08.februar 2022.

    Ce zakljucim. Nakup taksnega avtomobila se trenutno ne izplaca, ker je vstopna cena previsoka, domet pa premajhen. Ce bi bila cena 15 do 20.000 pa je pesem drugacna ampak se vedno bo prevladoval strah pred majhnim dometom. Sam sem ga ...prikaži več kupil ker sem si to ze od nekdaj zelel in da ne šenkujem drzavi viske elektrike, ki jo proizvede elektrarna. Vsec mi je tisina in voznja brez "cukanja" pri speljevanju, nekaj malega pa je tudi eco razmislanje, kar pa na konec koncu zal tudi to ne drzi. Presodite sam

  • dizelcek 08:44 10.februar 2022.

    Pozdravljeni, najbolj me moti to, da za električna vozila nobeden ne pove kupcu, da pozimi pri nizkih temparaturah takšno vozilo prevozi samo 150.km max. Sam sem dosti elek.vozil testiral in hitro ugotovil da je to en nateg, nobene prihodnosti, ali ...prikaži več ekologije. Nihče ne pove da s takšnim vozilo ne moreš niti do obale poleti kadar te preseneti kolona. Takrat ti zaradi delovanja klime na mestu avto za večno kako bi se izrazil prestavi na OFF. Ogromno vlečnih služb takrat rešuje elek. vozila. Neumnos

  • dizelcek 08:47 10.februar 2022.

    Pozdravljeni, najbolj me moti to, da za električna vozila nobeden ne pove kupcu, da pozimi pri nizkih temparaturah takšno vozilo prevozi samo 150.km max. Sam sem dosti elek.vozil testiral in hitro ugotovil da je to en eko nateg, nobene prihodnosti, ...prikaži več ali ekologije. Nihče ne pove da s takšnim vozilo ne moreš niti do obale poleti kadar te preseneti kolona. Takrat ti zaradi delovanja klime na mestu avto za večno kako bi se izrazil prestavi na OFF. Ogromno vlečnih služb takrat rešuje elek. vozila.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.