Slovenija
501 ogledov

Prepoved letenja z droni: Tujci so leteli, a jim niso napisali globe

Komentarjev 17
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • alibaba 17:41 27.junij 2016.

    A res še kdo pričakuje kaj pametnega od naših kvazi politikov?Slovenija bi bila res druga Švica,če nam ne bi zakone skoraj vsega prepovedovali in omejevali.

  • alibaba 17:43 27.junij 2016.

    Desetletja se je prej letelo z RC avioni in helikopterji,pa ni bilo nobene 100% prepovedi.

  • Ivo 09:46 27.junij 2016.

    Ta država je šla po gobe. Podjetjem, ki snemajo je prepovedala snemat, avtošolam bo prepovedala vozit, samo še sebe naj ukine...

  • ginko 10:27 27.junij 2016.

    Narod še vedno ne dojema, da je tako pri nas v komunizmu. Če Cerar ne jamra, ki ste ga izvolili, ne vem zakaj potem toliko jamranja.

  • allstarr111 10:57 27.junij 2016.

    kr minuske tali, če se počutiš zarad tega boljše, ampak spremenilo se pa zate ne bo NIČ, in prav je tako, znajdi se dalje :)

  • bendover 11:45 27.junij 2016.

    to je jasno,samo ne moreš iz ene skrajnosti v drugo

  • tomaz 21:08 27.junij 2016.

    Naprimer kaj...v osnutku je več ali manj zajeto vse potrebno, če se bo še kaj naknadno pokazalo, bodo pa popravki....da pa glih vsak leta kjer se mu zljubi, pa res ne gre...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:33 27.junij 2016.

    Mal pretiravajo z temi omejitvami. V določenih primerih bi lahko sprostil tole mal.

  • tomaz 10:49 27.junij 2016.

    Cerar tu nima nič zraven. Dejstvo je, da se je za nekaj 100 EUR dalo kupiti te "igračke", ki so pa dejansko lahko tudi življensko nevarne. Tudi Kopterworks jih je sestavljal in na veliko prodajal, z novo direktivo se pa ...prikaži večivo se pa omejuje prostor, kjer se te igračke pod določenimi pogoji lahko uporablja. Sedaj, ko je na našem prostoru nekaj 100, bolje 1000 takih igrač in ko to predstavlja resen problem tako za varnost, tudi kršenja že obstoječe zakonodaje, je pa direktiva tisto,kar je kamen spotike.

  • tomaz 10:59 27.junij 2016.

    Tu si zadel v nulo jozek. Prav zaradi tega je pripravljen osnutek, ki bo to tudi zakonsko urejeval in je že v parlementarnih mlinih. Zakon mora biti napisan tako, da bo za vse sprejemljivo in ne tako, kot je omenjeno ...prikaži večomenjeno podjetje že v sami pripravi predlagalo. Kar se pa izpada dohodka tiče in tam omenjenih cifer za reklame, pri takih cifrah pa ja ni težko še dat EUR za dovoljenje letanja na določenem območju, ki ga izda agencija. Popolnoma sem na tisti strani, da je potrebno to urediti in vsakega, ki bo nelegalno letal nad mojo glavo tudi poorenk štrafa. Samo tako bomo preprečili da ne bo vsak fičfirič letal nad našimi otroci in nad našimi glavami.

  • tomaz 20:23 28.junij 2016.

    mrki, saj po svoje maš prav, zakon o letalstvu marsikaj ni uredil, od registrskih oznak, ki jih je nemogoče sploh izvajati, do še kar nekaj drugih zadev, ki niso dorečene. Sama direktiva je bila napisana tudi na brzino, predvsem z ...prikaži večredvsem z namenom zajezitve poplave dronov, ki resnično danes tudi v našem prostoru ogrožajo tako varnost, kot zasebnost . Pri pripravi osnutka spremembe zakona je lahko sodeloval vsak in dodal svoje pripombe ali predloge do 20 maja. Kar nekaj od tega je tudi upoštevano v osnutku predloga, ki čaka na parlamentarno proceduro. Torej se ureja počasi in upam, da bo na koncu kolikor toliko sprejemljivo...je pa resnično potrebno narediti red na tem področju, ker kar se dogaja je že izven sprejemljivega. Droni na žalost niso igrača s katerimi bi se lahko špilal vsak mulc, dejansko je pa to danes realnost, ki jo je potrebno tudi zakonsko regulirati, da bo varno in sprejemljivo tudi za tiste, ki ne letajo.

  • Janez_53 08:50 27.junij 2016.

    Pri nas se pač vsaka stvar mora urejati na butalski način! Ker se nikomur od odgovornih ne da preveč razmišljati. Ker je dobro plačan, tudi če ne razmišlja.

  • mrki 17:54 27.junij 2016.

    za nekaj 100 EUR se da kupit star dober BMW in narest štalo na cesti !? a boš tud to prepovedal ?

  • tomaz 10:16 27.junij 2016.

    Ivo poznati je potrebno obe plati medalje. Kopterworx se je prodaja dronov zaradi direktive ustavila in posel, ki je nekaj let cvetel, pač ne laufa več tako množično. Tudi snemanje iz zraka že brez direktive ni bila zakonsko podprta in ...prikaži večko podprta in v nasprotju z veljavno zakonodajo. Zaradi poplave dronov (tudi zaradi obilne prodaje omenjenega podjetja) so se začele pojavljati nevšečnosti, ker so letali povsod, in s tem izzivali nesrečo. Ti "piloti" niso bili usposobljeni in vešči letenja. Prav zaradi tega je bila izdana direktiva, ki določa pravila letenja in uporabe zračnega prostora. Še vedno se lahko snema, le dovoljenje je potrebno pridobiti za vsako aktivnost posebej (že preje bi ga morali), pa na agenciji do sedaj še noobene prošnje ni bilo vložene. Tako da je prispevek bolj pisan na kožo firme, kot opozarjanje na realni problem, ki je veliko obširnejši, kot pa samo snemanje nekega podjetja., ki ne zasluži več tako obilno, kot je to v razcvetu prodaje

  • tomaz 10:33 27.junij 2016.

    Janez ni ravno tako. To področje pri nas še ni bilo urejeno in je bilo v izogib posledicam potrebno sprejeti neko uredbo, ki začasno ureja to področje. V proceduri je predlog spremembe zakonodaje, ki bo to uredil bolj detaljno in ...prikaži večjno in pri tem sodelujejo tudi akterji, ki se s tem aktivno ukvarjajo (osnutek je že javno objavljen). Z nekontroliranim letanjem povsod, nad zasebno lastnino, na prireditvah, nad otroki in raznimi prireditvami je bilo kršenih kar nekaj zakonov, ne samo zakon o letalstvu. Skratka uredba samo preprečuje da ne bo nekdo z štirimi nožki , ki se vrtijo z 10 000 obrati letal nad glavo in, da se bo to počelo tako, da bo tudi varno. Tudi izdelava in prodaja ter snemanje potrebuje neke pogoje, ki jih bo zakon opredeljeval, nikomur pa ne bo preprečena dejavnost, le urejeno bo. Do danes je bilo pa to "prosto po prešernu" in samo tu nastane problem.

  • allstarr111 10:45 27.junij 2016.

    Ja če dovolijo da vsak majmun goni drone ter snema brez dovoljenja kar mu paše, pol naj še dovoljo da ima vsak lahko doma šibrovko, pač ko bo kdo videl da ga dron ogroža ali mu krši privatnost, ga pač ...prikaži več lepo sklati dol in ot je to. do takrat pa bo podjetje moralo začet delat kaj bolj kreativnega ne samo uvažat od kitajcev in za precej višjo ceno prodajat pri nas. Sej so kreativni, bodo že najdl kaj s čem bodo lahko preživeli, no ja so pa leta debelih krav navkljub recesiji, definitivno mimo, pač država kot naša ne zna pomolzt najbogatejšega sloja prebivalstva, ampak samo reveže.

  • mrki 17:46 27.junij 2016.

    tomazek -mal ga serješ! Agencija še ni izdala NOBENEGA dovoljenja za snemaje ? , a je veeno nek bedast birokrat napisal to direktivo ( mimogrede - tudi ta birokrat je plačan iz dajatev ki jih državi da Kopterworx ) , ...prikaži več , ki nima pojma in je zavrl gospodarstvo, če bi bili taki "stručkoti" kot niso , bi predpisali pogoje , ki so potrebni za to dejavnost in izdajali dovoljenja. A to pa ne !! v naši vukojebini znajo samo prepovedovat!! A ke kdo spomne - balonarjev ?? - kje je zakon ? še danes se ne leti več in en del gospodarstva in turizma ne deluje - tako je to , Tomažek , v naši državi, kjer birokrati mislijo da EVRČKI rasejo na bukvah.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.