Šport /sport/nogomet
512 ogledov

Prevc daleč od prve deseterice

Komentarjev 7
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Žirafa 15:19 18.februar 2016.

    Bedniki, koliko kdo zasluži, nas čisto nič ne briga.

  • westal 05:21 19.februar 2016.

    Bolj nas briga koliko jim država pobere in z njimi zasluži?

  • markus 12:23 18.februar 2016.

    Kaj pomeni en Iličić v svetovnem nogometu? Nič. To je čista resnica. Morda je tu in tam kakšen preblisk, ampak v svetovnem nogometu to ime ne pomeni skoraj nič, zasluži pa veliko preveč glede na dejanske "uspehe", ki jih ima, ...prikaži več v reprezentanci pa itak ni pokazal še ničesar. Zato je res sramota, da en podpovprečni žogobrcar zasluži toliko več od nadpovprečno uspešnega smučarskega skakalca. Vem, nogomet je šport številka 1 v svetu, vendar pa kljub temu slab nogometaš ne bi smel zaslužiti več od vrhunskih skakalcev, smučarjev, deskarjev, strelcev, atletov itd. V teh nogometnih klubih pa so očitno zmešani, da so toliko pripravljeni plačati za slabega nogometaša. Očitno imajo nekateri resnično veliko preveč denarja in ga lahko razmetavajo tudi slabim nogometašem.

  • lucija.cestnik 12:31 18.februar 2016.

    Markus, nimaš prav. To je zakonitost trga. Mogoče se v Sloveniji zdi, da so zimski športi nekaj globalnega, a to je daleč od resnice. Poglej koliko je recimo gledalcev na smučarskih tekmah v ZDA ali pa na skokih v Saporu. ...prikaži več Zimski športi se gledajo samo v Srednji in Severni Evropi. Z redkimi izjemami. In "enega" Iličića v Italiji pozna več ljudi kot recimo Tino Maze (da ne govorim o Prevcu), čeprav se slovenski duši to zdi nerazumljivo. Iličiću bi pa nek drug klub dal milijon, če mu ne bi dala Fiorentina. To je klub, ki ima na domačih tekmah po 25.000 gledalcev povprečno vsak teden. Kot da je vsak teden Planica, recimo. Pa je takih klubov kot je Fiorentina na desetine, Planica je pa samo ena ... Pa ne se sekirat, važno da mamo prvake ... Magari v raznih obskurnih športnih divjinah kot je recimo smučarski kros. To se ceni pri nas, čeprav je konkurenca maloštevilčna. Uspeti v nogometu ... To je pa nekaj drugega.

  • jakec1575 15:32 18.februar 2016.

    Res je, da je nogomet globalen, ampak tudi tam so zakonitosti in igre, kdo lahko uspe. V Afriki imaš par norcev, ki bi obrnili ornk plačane igralce v Evropi, ampak niso pri koritu, niso imeli sreče. Pri skokih gre res ...prikaži več za bolj evropski šport in denar od prenosov determinira gledanost, ki mogoče ni tako majhna, kot se zdi na prvi pogled. Gre za sezonski šport, ki ni zanimiv toliko za oglaševalce. O zahtevnosti katerega športa p a ne bi. Skoki še zdaleč niso tako lahko kot so finančno podcenjeni. Od premagovanja strahu, treme do tiste prave desetinke na odskočni mizi, ki je eni v vsej svoji karieri ne osvojijo. Kot je vrhunskih nogometašev za 2 pesti. Ampak imajo 100 mio pogodbe. Nogomet je enostavno ze več kot 100 na trgu in ima primat. je pa dalec od najbolj zahtevnega športa. Imas obilo trenutkov v tekmi da se izkazes. Pri skokih imas nekaj sekund

  • lucija.cestnik 16:10 18.februar 2016.

    Zahtevnost športa nima nič s tem. Alpinizem je še bolj zahteven kot skoki, lokostrelstvo še bolj natančno, pri skoku v daljino je treba še bolje ujeti odskok, pri padalstvu premagati višjo višino ... Nihče ne oporeka vrhunskosti Prevca, gre za ...prikaži več izjemnega športnika. Gre se za to, koliko konkurence si moral premagati, da si prišel do statusa. Anže Kopitar zasluži 50x več kot Prevc, pa menda ni 50x boljši športnik. Oba sta vrhunska. Samo pri skokih je tako: z njimi se resno ukvarja cca. šest držav. Na ekipnih tekmah se vedno istih šest ekip bori za stopničke. Pa je na svetu 200 držav. Pa ne mi naštevat raznih Italijanov, Švedov, Francozov, ki imajo enega normalnega skakalca vsakih deset let. Pri nas imamo malo pomešane pojme. Skoki so baje naš nacionalni šport, pa imamo vsega skupaj (mlajše kategorije, ženski, moški) manj kot 400 tekmovalcev. NZS ima registriranih več kot 38.000 igralcev v vseh starostnih kategorijah. Vsaka primerjava je smešna. V Evropi že vedo, zakaj je vsaj 20 slovenski

  • Zdene Iskra 17:51 18.februar 2016.

    Ja Markus, ti si še en predstavnik plemena "kalimero", ki je prepričan ,da se svet (zemlja) vrti okrog Slovenije. In ker je res kar praviš, prosim da predlagaš zvišanje davkov, da bodo skakalci zaslužili več ( ali pa če daš ...prikaži več od svojega, ki ga "nimaš preveč"), ker tisti ki ga imajo preveč očitno dajejo Iličiču. ( sicer pa se strinjam, da je Prevc čudovit skakalec)

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.