Slovenija
53 ogledov

Preveč pridelane zelenjave bodo razdelili

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Žurnalček 13:21 03.september 2015.

    Na kamione in v Ljubljano prodajat po 10kg iz kamiona!!!

  • principiumnovum 13:13 03.september 2015.

    Vedno sem bila mnenja, da je povprečni slovenski kmet najbolj lena žival na svetu. Ne počnejo drugega kot izčrpavajo državo, v zameno ji pa ničesar ne dajo nazaj. Hrana naših kmetov je nekvalitetna in predraga. Dokler si slovenski kmetje predstavljajo, ...prikaži več da je kmetovanje v bistvu s strani države subvencioniran alkoholizem in višanje ravni holesterola v krvi od prenajedanja z uvoženo svinjino ter ležanja na hrbtu, potem drugačno situacijo niti ne moremo imeti. Država naj kmetom ukine subvencije, ker drugače bodo zgnili od lenobe.

  • jakec1575 16:21 03.september 2015.

    odlična ideja. nekaj iniciativ že poteka danes in redno dostalvjajo tako. tudi če orto spustijo ceno še vedno dobijo več, kot jim plačujejo veletrgovci. Pa še izpodrinejo del trga tujcu. Čas je za take podvige.

  • jakec1575 10:46 03.september 2015.

    Mislim, to je norost. Hrano se mece stran in umika s trga, da bi se ohranila cena? Kaj pa tržni mehanizmi? Zakaj Zbornica ne naredi analize in "zapove" ali usmerja kmete, kaj na katerih podrocjih najbbolj uspeva in porizvaja tisto. ...prikaži več Vse to je ena velika zlaganost in pritisk in morda tudi "podkupnine" uvoznikov hrane. Če bi hoteli red, bi ga imeli. Če se jutri zgodi kolaps in kaksna naravna nesreca v Evropi ostanemo sami, lahko le crknemo brez lasten proizvodnje. Zaradi mene uvazajmo sladkor in take reci, če ze moramo zaradi EU zahtev (ne smemo imeti lastne tovarne sladkorja) Pri zelenjavi pa bi morali kmetijska zbornica vlgati ogromno dela v izobrazevanje kmetov in usmerjanje kmetij v taksno proizvodnjo, ki koristi predvsem državi in potrošnikom. Umaknjene hrane ne smejo niti podariti, ker to spet vpliva na ceno posredno. in raje vruzjo stran. Zalnostno!

  • Pepe007 11:23 03.september 2015.

    Pišeš bedarije na dolgo. Na kratko pa je tako: več kot polne riti človek ne more imeti. Toliko in toliko ljudi poje toliko in toliko hrane. Kar je več vstopi na trg je višek, ki nima kam, ker ne more ...prikaži več skozi črevesje. Tudi, če jo zastonj deliš.

  • jakec1575 12:44 03.september 2015.

    Viški so samo za specifične izdelke. O manjku ne govoriš? Sem pa prepričan, da če ne bi uvažali suznjelastniske italijanske zelenjave, kjer so strosek 0€ migrantski suznji, ki delajo na jugu italije in bi nasi spustili ceno, bi slovenci pojedli ...prikaži več veliko vec domace zelenjave in veliko manj predelane kupljene hrane. Očitno imas interes. Sicer pa, nikoli ne moreš zgrešiti pri darovanju. V sloveniji je ogromno revščine, ki si zelenjave preprosto ne more privosciti. Mislim, da bi tistik 1200 ton zginilo v enem do dveh mesecih.

  • puys 12:44 03.september 2015.

    Zakaj pa mora kmet te viške dobiti plačane? Firma, ki ne proda vseh izdelkov ne dobi niti cena od države. Naj se malo organizirajo, ne pa da vsi proizvajajo samo tiste produkte, ki so najbolj subvencionirani.Takih kmetov pravzaprav ne ...prikaži več rabimo ker nas stanejo dražje kot uvoz od sosedov. Pa že itak imamo samooskrbo na psu. Bo treba kupit kako staro kmetijo, se splača trenutno.

  • jakec1575 13:02 03.september 2015.

    ze nekater subvencije so naravnost smesne. če si lastnik kmetije in imas 6 ha in obljubis da bos zaposlil enega cloveka, dobis mastne pare. če si pa najemnik in se gres pravo tržno niši pa so ti taksni in podobni ...prikaži več razpisi nedostopni. Zato pa je v kmetijstvu kot je. Čudimse, da sploh rastejo vse te eko kmetije. Sem navdušen. O ostalem kmetijstvu pa, ko bubreg u loju. pojma nimajo kaj je trzni sistem. Ko jim odkup zmanjsajo za 1 cent, zapirajo ceste, vozijo se pa vsi v novih avtomobilih in gradijo hiše. ko pride pa pokojnina pa jamranje, ker so si placevali na minimalca. Res bo treba v nakup, ker drugace je zelo tezko. Tudi ce imas izjemno trzno niso in visoko dodano vrednost.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.