Slovenija
5994 ogledov

Zdravniki, ki imajo pogodbo z ZZZS, povprečno zaslužili po 9800 evrov bruto

Komentarjev 18
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Nevica 08:57 02.april 2024.

    To je "zdravnica", ki deluje v okviru "komisije" kamor se običajno pošilja na preverjanje strokovnost osebnih zdravnikov, potem pa na komisiji sedi bebavi doktor, ki ne zna brati diagnoz in ugotovi, da se je zadeva, ki je NIMAŠ odlično pozdravila! ...prikaži več Človek ne bi verjel, če ne bi doživel na lastni koži. Mojo sodelavko so po srčni operaciji, ki je ni ravno dobro prenesla, poslali delat prav na hitro, prvi delovni dan je ponoči umrla zaradi komplikacij, ker bi morala še počivati. O tem ne piše nihče.

  • PaPajapopi 08:01 02.april 2024.

    Ubogi naši zdravniki...https://preiskovalno.si/clanek/objavljamo-place-nemskih-zdravnikov-1267173

    • h4ck3r 08:33 02.april 2024.

      Hjao še nisi odnehal...mislim, da ti je bilo že nekajkrat obrazloženo, da po tem članku, so nemški zdravniki bolje plačani kot slovenski (razen tisti 1% naših preplačanih), za manj ur dela in bolj urejeno delo. Ni vse tako črno belo, ...prikaži več kot ti vidiš in želiš prikazati. Podpihovanje nestrpnosti in javno izkazovanje lastne razgledanosti ti pa tudi ne koristi. ;-)

    • rd2dmk2 09:07 02.april 2024.

      h4 pri nas je sedaj povprečna bruto plača nekako 2400€ bruto ( podatek december 2023) zdej pa ajde komentatorji, javte se pa da vidimo kdo dobi tolk. ja v nemčiji so tud druge plače večje in bil je oglas da ...prikaži več se ponuja natakarju 10000€ na mesec. glede na delo ki ga zdravniki vložijo so PREPLAČANI. in za povrh so poleg prfoksov edina na kasta v sloveniji ki uradno lahko dela na več koncih. a misliš da ima običajen delavec možnost dela drugje. ma, če je pri moči in dan ima 34 ur

    • h4ck3r 09:58 02.april 2024.

      No sam poznam in vidim kar nekaj npr. gradbenikov, "šlosarjev", "kanufarjev", ki delajo tudi po 8-10 urah normalnega delavnika, potem še "na roko" . ;-) Zdravniki vsaj uradno in plačajo od tega vse davke in prispevke. ;-)

    • h4ck3r 10:00 02.april 2024.

      Še glede podatka osnovne plače...ja imaš prav, tako kot je PaPajapopi navajal...osnovne plače. Torej je razlika ali ni? Saj gledamo enako stvar, če ne je potrebno potem tudi pri ostalih vzeti enake parametre.

    • PaPajapopi 08:36 03.april 2024.

      h4ck3r ....preberi že enkrat članek v celoti in ne samo kar ti odgovarja.

    • rd2dmk2 08:55 03.april 2024.

      h4 delajo na roko. ja kaj mu pa plačate na roko. potem ko pa ploščica dol pade pa na drevo ker ni reklamacije, a ne. ok pa da razčistiva nekaj tisti knaufar ni delavec, je obrtnik, je podjetnik, je boss. ...prikaži več. delavec pri njemu sigurno popoldan nima čas delat zase na roko zase. ja in javna uprava ne del niti v soboto, kaj šele v nedeljo, ampak tolk nekih s.p. pa zida, šraufa , žaga tud na veliko noč , prvi maj in božič. če deleš zase potem je drugač, kot če delaš za nekoga pa te odira.

    • h4ck3r 09:11 03.april 2024.

      rd2...govoril sem samo o redno zaposlenih, ki "fušajo" tudi popoldan in seveda čez vikende. Res je da delajo za sebe, razlika med njimi in zdravniki pa je, da delajo na črno, medtem ko zdravniki za to dodatno delo, plačajo prispevke ...prikaži več in še višji davek. Pa sam ne "poslujem" s temi, ker so mi roki izdelave in seveda možnost kasnejše reklamacije, pač višje med prioritetami, kot pa sama cena.

    • h4ck3r 09:25 03.april 2024.

      PaPa...sem prebral. So pa objave na tem portalu zelo zanimive, saj v opisu poslanstva govorijo o novinarskemu preiskovanju naših zgodb...članek pa temelji na podlagi pričevanja enega zdravnika, po drugi strani so pa objavljena dejstva tudi zelo enostransko prikazana.

    • h4ck3r 09:26 03.april 2024.

      Torej osnovna plača ne vključuje potnih stroškov in malice, tako v DE kot npr. AT, ker se pri njih prevoz obračunava kot davčna olajšava, torej višji neto. Za malice pa imajo ponavadi subvencionirano v kantini ali pa tudi kot olajšavo ...prikaži več v določenih višini. Hmm nepristransko poročanje? Ne bi rekel, glede na to da so še ena izpostava zelo odvisnega Odlazka. ;-)

  • atamama 16:05 02.april 2024.

    In to je ravno ena izmed rak ran v ZZZS-ju in tudi na Ministrstvu za zdravje.Dr-ji sami sebi pišejo normative in sami sebe kontrolirajo.Že večkrat sem se obregnil ob okulistično dejavnost in operacije sivemrene(spremljevalec).Na žalost se tehnologija in način operacije ...prikaži več ni menjal, celo dobil sem razlago, da z operacijskimi seti za enkratno uporabo se skrajša čas.In obstajajo podatki koliko je bilo ,v javnem zavodu, operiranih sivih mren v 1990 do 1996 na zdravnika in koliko 2022-2023. In Fides???

  • Avatar Herkules
    Herkules 12:33 02.april 2024.

    V Nemčiji se dvoživkarstvo dohtarov in dohtarc preganja in kaznuje kot davčna utaja, tudi z izgonom nazaj v balkanđijsko vukojebino, od koder so se ti migranti pripuzali s trebuhom za kruhom! Ne moreš v Nemčiji delat kot v svoji vukojebini, ...prikaži več v Butalah pać lahko! https://preiskovalno.si/clanek/objavljamo-place-nemskih-zdravnikov-1267173

    • h4ck3r 13:20 02.april 2024.

      Od kje ti vlečeš informacije...imajo drugače urejeno in zastavljeno po prioritetah nikakor pa ni kaznovano. Kakšna davčna utaja? Saj pa se plačuje po pogodbah. Hjao eni ali eni res živite za šankom?

  • jakec1575 10:44 02.april 2024.

    zzzs lahko na podlagi tega spremeni celo vrsto normativov. ce hoce. Ta eksces samo neti se vec sovrastva. Kaj je produktivnost? Ljudje so enormno produktivni za petino tega zneska. Ce drzava noce, da unicimo 70 let truda v javnem, bo ...prikaži več morala narediti red. To kar se danes pocne, unicuje, zlorablja je velika gnojna rana, ki bo v sovrastvu povzrocila nepovratne dogodke.

    • atamama 15:55 02.april 2024.

      Jakec, tu je srž problema. Dr-ji zaposleni na ZZZS in tudi pogodbeni nadzorni zdravniki. Ravno ti blokirajo preglednost in dejansko plačilo opravljenih storitev. Ko se pritožiš na ortodonta vzame zadevo nadzorni dr in ugotovi, da ni bilo nič narobe. Ko ...prikaži več pa vzamejo zadevo v roke pravniki se pa izkaže ne samo da je vse narobe ampak da je nadzorni dr samo po telefonu poklical kolega, da ima pritožbo. Namesto da bi pravnik vzel v roko zadevo takoj in naložil penale-neplačilo takoj ne pa po 3 letih...

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:45 02.april 2024.

    Mi plačujemo zdravstvo,zdravnike ne briga od kje prihaja denar,in jih ne briga kakšne plače imamo mi,ki jih plačujemo,res človeško in humano

  • bobubob 19:08 02.april 2024.

    Plačujem neko zdravstvo,zdravnika seveda nimam in ga še nikoli nisem imel, nimam niti svojega 'izbranega' prodajalca zdravil, ki povzročajo dodatne bolezni imenovane 'stranski učinki'. Sem izbrisan iz sistema. Če se želim POZDRAVITI in ne zdraviti, moram torej k zasebniku, največkrat ...prikaži več k t.i. alternativcu. Če bi čakal v 'javni' vrsti, bi bil danes že invalid. Torej plačujem dvojno. Ker zmorem? Ne, ker moram. Ker živim v sovjetskem socializmu, ki se sorazmerno hitro preobraža v ameriški komunizem.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.