Zdravje /zdravje/prehrana
232 ogledov

Previdno s sadjem med shujševalno dieto

Komentarjev 1
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Margity Tedea 19:32 19.junij 2015.

    Sadje ni prav nič odličen vir vitaminov in antioksidantov. Vsebnost obojih upada iz ure v uro po utrganju. Glede na to, da mi večino sadja pojemo nekaj TEDNOV po utrganju (v primeru pomaranč itd. celo nekaj MESECEV), dobimo s sadjem ...prikaži več v telo samo še sladkor. Upoštevati pa je treba tudi dejstvo, da so vsebnost sladkorja v sadju v preteklih stoletjih s hibridizacijo načrtno povečali, saj je to ljudem všeč. Tako sadje ni več naravno, sladkorja pa je v njem neprimerno več, kot ga je bilo nekoč. Kar primerjajte hibridno vrtno jagodo in gozdno jagodo. Umetno so tudi povečali debelino kože, zato da sadje dlje izgleda sveže, čeprav je že staro in prazno. Pektin pa ne preprečuje prav ničesar, saj serumski holesterol ni povezan z zaužitim holesterolom. Za dvig holesterola skrbijo jetra, ki ga povišajo, če vidijo, da je to v telesu potrebno. Potrebno pa je, če je v telesu prisotno vnetje. Za uravnavo holesterola je torej potrebno odstraniti vzroke za povišanje holesterola,

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.