Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
11325 ogledov

Primerjali smo stroške ogrevanja in naložbe v nov sistem. Najcenejše je ...

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Jernej65 08:56 28.januar 2021.

    Od avtorja članka bi pričakoval malo več znanja in točnih podatkov, če že dela neke primerjave. Pri bukovih drveh je že kar velika napaka. Za 70 evrov dobiš 1 m3 drv, ki imajo težo okrog 500 kg. 1 kg bukovih ...prikaži več drv ima kurilno vrednost okrog 3 kWh. To pomeni da ima enota 1500 kWh in ne 2140 kot navaja avtor. Če to upoštevamo pride na prvo mesto toplotna črpalka in ne bukova drva. Groza me je, da se nekdo na podlagi takšnega amaterskega članka odloča o nabavi kurilne naprave.

    • oneh 11:58 28.januar 2021.

      Pa cena elektrike 0,17 €/kWh- čista neumnost. Če se pogledajo redni ceniki (brez nekih akcij) potem je cena tam nekje 0,12 €/kWh. Fiksnih stroškov, kateri niso odvisni od porabe pa ne moreš enostavno pripisati k ceni kWh za ogrevanje, saj ...prikaži več bi te plačeval tudi pri ogrevanju z drvmi ali plinom. Še čudno, da ni avtor članka ni vzel Nemških cen elektrike in bi bilo ogrevanje z UNP cenejše kot ogrevanje s TČ.

    • TistoPravo 06:34 29.januar 2021.

      Drva so vsa plesniva po Sloveniji. To nej rajš napišejo. Verjamem da plesen tud gori, sm ne po stenah...v tvoji hiši ali stanovanju...no bolj da ne ;)..,Drgač pa ja okrog 10 centou že davno preračunano, torej če laufaš 4 kw ...prikaži več 30 dni v mesecu...tam ožrog 12 eurou pride. To je to, elektrika je še najcenej. Brez prahu, brez plesni.,.natančna regulacija, brez dodatnega težaškega dela. Ne razumem, kaj zdej s tem drvim nabijajo. Kdor hoče ukurit, že ve zakaj.,,itaq ima pol Slovenije svoje gozdove..,

    • TistoPravo 06:34 29.januar 2021.

      Ostalim se ne splača ne stroškovno ne zdravstveno ne iz vidikamkvalitere življenja.

    • TistoPravo 06:38 29.januar 2021.

      Pa direktno električno gretje, konvektor 750w opcija sicer suši zrak kar po dolinah in na splošno v letošnjem letu ni tok švoh...kvarčmi grelci do 500w tud odlični, še kak mrčes uštimajo oar ga zima ne more...oljni radiator 800w opcija pa ...prikaži več je itaq idealna izbira. Programska ura za vtičnico, 15 minutni nastavljava...in si zmagou, Simpl, pocen....sm malo morešželektro omarco preštudirat da ne preobremeniš...vse se da, in je boljš kot garat z drvami sploh če jih moreš 80 eur po metru plačat...

    • TistoPravo 06:39 29.januar 2021.

      ...pa zlagat pa kurt k norc še..

  • optimist11 12:32 28.januar 2021.

    Moje izkušnje še vedno kažejo, da je potrebno prvo energetsko urediti hišo, potem pa so razlike med kurivi minimalne. Sam menjal staro oljno peč z novo kondenzacijsko , ki je stala z vso avtomatiko 2500 eur. Kurim na 23 st. ...prikaži večst. 180m2 + bojler pozimi in me pride kurjava cc. 1000 EUR. Če ne bi dal Gerarda na streho, bi najbrž montiral elektrarno in nabavil navadno el. centralno peč. Nad TČ voda -zrak zaradi hrupa nisem navdušen. Predraga. S kitajcem pa ne bom moril soseda.

  • Fulmmer 14:38 28.januar 2021.

    Ma ja, pri drveh moraš računat vsaj en kapsl ko greš naložit, pa se računica podere...., TČ zmaga, jeseni vklopiš in čakaš pomlad....

  • TistoPravo 18:14 28.januar 2021.

    Najcenejša je najbližja pot z čimmanj dela. Torej vtičnica, in el.oljni radiator.,,ta ne posuši preveč zraka medtem ko ogreva...časovno stikalo, naštelaš da ti ustreza in preračunaš vnaprej. 800watt-na opcija, in da se vključi čimveč. Namreč oljni električnimradiatorji imajo ponavadi 3 ...prikaži več stopnje, najbolj na najnižji stopnji in da se vključi čimvečkrat. A vendar ga obvezno omejiti na časovno stikalo. Programska ura, ročna z 15 minutno nastavitvijo. Direktno gretje, vsako sobo nastaviš tok ko rabiš.

  • TistoPravo 06:13 29.januar 2021.

    "Stroški ogrevanja bodo bistveno nižji, če zmanjšamo potrebo po energiji" :)...najboljš da kupmo toplotno in sončno za 30 jurjev in imamo vse izključeno, in sedimo zunej nanulici na stolu. Da ne bo država propadla ker smo preveč na toplem. Malo ...prikaži več se streznite. Človek ima telo na 37 stopinjah. Torej za preživetje zime potrebuje vsaj 25 stopinj v notranjih prostorih. Ogrel si bo pa tako, kot bo njemu najenostavnejše in najcenejše.

    • TistoPravo 06:16 29.januar 2021.

      Od obljub in velikih zagonskih stroškov in obenem prenizkih notranjih temperaturah se človeku lahko še zmeša, ker človeku prevelike investicije znova in znova puščajo posledice ker kaj kmalu ugotovi da je bil na suho..,žurnalovi, prosim napišite tud kaj za malega ...prikaži več človeka v korist. Ni vse zlato, kar se sveti..,pa mimam nič čez napredek. Samo zakaj vedno na račun ljudi se ga jit. Naj se energetsko vzdržnost dela na državne stroške oz.gospodarstva...

  • mirror 10:09 28.januar 2021.

    Vsak sprememba energenta pri ogrevanju spremlja velik strošek ogrevalnega sistema. Traja kar več let, da se izplača ta zamenjava energenta. Glavno, da se nekaj piše.

    • TistoPravo 06:04 29.januar 2021.

      Čisto nategovanje ljudi. Prelagajo energetsko vzdržnost finančno na posameznika. Posamezniki imamo vtičnice. In priključimo gor najenostavnejše in najcenejše. Ojni radiator na programsko vtičnico na 15 minut natančno naštrlaš vsako sobo kukr ti paše...in to je to. Odzivnost načina gretja se ...prikaži več regulira in izkazuje takoj. Vse preostalo je tako, da moreš že maja začet gret da boš imel naslednjo zimo toplo, in ugašat septembra, če bo februarja na hiter šlo na 15 stopinj in več...kar niti ni tako redk!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.