Slovenija
563 ogledov

Računu Pošte Slovenije ni mogoče uiti

Komentarjev 19
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • popokatopetl 11:13 15.januar 2016.

    No resnici na ljubo je zadaj kitajski poštarski dumping, njihove poštnine so namreč smešno nizke, za lokalno dostavo pa naša pošta ne dobi nič, po konvencijah naj bi se to pokrilo z recipročnostjo pa se seveda ne. Valjda pa naši ...prikaži več ob tem ukrepu niso pocenili drugih postavk ;)

  • tomaz 16:57 15.januar 2016.

    Peter, ni debata o kitajski robi ampak o cenah in storitvah pošte...Dejansko je tako, kot je napisano, če ne preseže artikel določene vrednosti in seveda tudi poštnina ni preko limitov, bi morala pošiljka prispeti na dom, brez dodatnega plačila. Če ...prikaži večila. Če so se oni odločili preverjati skladnost artiklov s fakturo, oziroma tistim, kar je v spremnem dokumentu, je to njihov problem, ne naš. Še večji problem nastane, ker je carinska osnova velikokrat enaka davčni, ker je kar veliko izdelkov v prodaji "free shiping"...Skratka, če ne prekoračim dovoljene višine cene izdelka, mi ne smejo zaračunati svojih storitev. Na sodišču bi tu padli, samo zavedajo se pa, da jih nekdo ne bo tožil za 5 EUR in pač počnejo, kot počnejo.

  • esko99 22:30 16.januar 2016.

    Za pošiljko v vrednosti 32€ sem plačal 7€ ddv,+6€ stroškov ter vplačilo upn 1.05€Naslednjič bom pošilko zavrnil, ker pa večinoma kupujem prek Aliexpres pa tam odprem disput in mi vrnejo denar.

  • tomaz 10:04 15.januar 2016.

    "svoje storitve pa zaračunavajo skladno z določili Svetovne poštne konvencije"...ja samo PS cene so trkratni znesek ostalih pošt v EU. Za pošiljko, katere plačaš na primer iz Holandije 1.7EUR, bi pri nas v lokalnem prometu plaćal nekaj čez 4 EUR.

  • Papaja Popi 11:33 15.januar 2016.

    Požrešna pošta - požrešna država.

  • h3o 12:13 15.januar 2016.

    tudi če se bencin podraži, ga je še vedno potreno tankat- druge ni, ali pa pojdite peš na kitajsko po paket

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:21 15.januar 2016.

    Če že morjo v vsakem primeru kasirat naj dajo vsaj kasirat 5% celotne vrednosti pošiljke. Ajde tja do 10% bi še razumel. Ne pa da je potem cena postopka višja kot cena izdelka. To je neumnost.

  • h3o 12:38 15.januar 2016.

    ja, samo potem ne dobiš tistega kar rabiš. In kaj potem narediš?

  • tomaz 12:53 15.januar 2016.

    Ne samo požrešna, tudi malo arogantna in mogočna....večinoma od nas se poslužuje drugih prevoznikov...na pošti opravljamo samo še tisto, kar drugje ne moremo...pošilke zamujajo, od petka pa tja do torka ponavadi pošiljk ni...plačevanje z bančnimi karticami trikratno zaračunavajo, kot kredit ...prikaži večkot kredit in ne plačilo in še cel kup drugih zadev bi lahko našteli...a pač tako je, če je monopol na nekem področju...samo tudi to se spreminja in konkurenca bo preje ali kasneje naredila svoje.....

  • jnovak 12:58 15.januar 2016.

    Še enkrat naročiš, enkrat gre skozi, drugo pa vse vrnejo kitajcu, kateri pa itak zastonj pošilja :) in s tem ma samo pošta stroške..

  • endrug 13:30 15.januar 2016.

    Ovca, da pa bi ti ga še tehnično pregledali (čeprav je vse v redu) in ti pregled zaračunali, bi se pa pritoževal.

  • Peter Lipovec 14:44 15.januar 2016.

    Pa kaj vidite v tej kitajski "šut"robi ?,kar koli sem si do sedaj iz Kitajske naročil je bila roba zelo slabe kvalitete !

  • Ludvik Miholic 17:18 18.januar 2016.

    ker kitajci vejo da si slovenski norec zato dobis slabo robo a ostali pa dobijo dobro robo zal da si veliko tele

  • Ludvik Miholic 17:19 18.januar 2016.

    norci vedno dobijo slabo robo

  • dimnikar 09:59 15.januar 2016.

    Tudi jaz jim zavrnem vse. Naročan stvari po dobesedno par evrov, tako da bi z njihovim stroškom preplačal stvar za 100%+. Pa naj imajo stroške, če jih hočejo.

  • stilist 08:50 15.januar 2016.

    Banda poštarska!Če je res samo za 2% neupravičenega odpiranja pošiljk, bi pa lahko takim kupcem prenehali računati stroške.

  • Yowie 09:44 15.januar 2016.

    lol, ko prides na njihovo "black listo" ker se bunis in noces prevzet pošiljke (4 EUR za posiljko ki si jo placal 5 EUR kitajcem) in jih ene 3 posljejo nazaj, ki jih kitajci zopet nazaj posljejo... Pol ti praktično ...prikaži več za vsako pošiljko pošljejo obvestilo o carinskem postopku, v decembru sem recimo dobil to za 8 od 9 posiljk, pri vsaki so nato zahtevali dodatna pojasnila (ni jim bil dovolj printscreen naročila - čeprav prav to zahtevajo na obvestilu)... Zdaj imam ene 4 pošiljke ki že bodo v tretje poskušale priti do mene brez carinjenja (dvakrat sem že zavrnil plačilo), vsaka v vrednosti približno 10 EUR (je pa res, da so malo večji paketi). Gre za principe, zato ne bom odstopal, pa naj imajo stroške s pošiljanjem...tistih par 10 EUR, ki so mrtvi, ker sem jih plačal, izdelka pa še nimam bom pa pozrl. PS: zdaj sem naročil 20 pošiljk, vsako v vrednosti 1-2 EUR in prav vse bom zavrnil.

  • Dean Kosmač 13:33 15.januar 2016.

    Totalno butasto. Jaz sem poštnino že plačal ko sem plačal tudi izdelek. S tem sem plačal popolni postopek. Pošiljka do 22€ ne potrebuje davka do 150 pa ne carine (ali obratno nisem prepričan). Torej po domače: odprli so pošiljko, ...prikaži več ugotovili da je vse OK, in mi zato izračunali storitev...Čemu točno?To je tako kot da bi te policaj ustavil, in ker ti nič ne more dokazati, ti izda račun za storitev - saj te je namreč ustavil in imel stroške s teboj.Koliko dobi slovenska pošta od tega paketa kupca ne zanima, v drugih državah se to rešuje z mednarodnimi dogovori. Pošta Slovenije se je torej zmenila z FURS, da bo lahko zakonsko zaračunavala storitve, ki jih nisem naročil in niti niso potrebne.Oni sami izberejo katera pošiljka bo obravnavana, tako da lahko svoj zgornji primer z policistom še malo popravim:To je tako kot bi se vozil z avtobusom, policaj bi ustavil voznika, in ker nič ni naredil narobe, bi nam potnikom zaračunal stroške pregleda.

  • wolfyy 20:55 15.januar 2016.

    kaj pa ti vidiš v kitajski robi, ki jo kupiš v merkurju po 5x ceni?ko sem se moral enkrat prerekovat v merkurju glede garancije, mi je trgovka dejala da kaj pričakujem od kitajskega izdelka. pa sem ji odgovoril ...prikaži več da za 3 eur če naročim iz kitajske nič, če dam pri njih za isto zadevo pa 20 eur pa da vsaj tisto leto garancije deluje.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.