Slovenija /slovenija/komentarji-in-kolumne
1919 ogledov

Radikalizem in antisemitizem ameriških univerz

Komentarjev 24
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • izotk 10:10 06.maj 2024.

    Polariziranje na levo in desno, radikalizem, fundamentalizem in LGBT so znaki mentalne zaostalosti ali mentalne bolezni.

    • dare326 12:28 14.maj 2024.

      Ne drži. LGBT degeneriranost je posledica slabe in predelane prehrane, preveč OH in premalo živalskih beljakovin, v korelaciji z razvojem živilske industrije. Levo-desno je posledica medijske indoktrinacije, radikalizem je sredstvo skupine ljudi, ki uporablja indoktrinacijo za svoje cilje.

  • Avatar Herkules
    Herkules 15:38 06.maj 2024.

    Diskriminatorni woke+feminističi+lgbt umobolno-pohabljeni aktivizem je treba obravnavati kot kaznivo dejanje proti državi in davkoplačevalcem! Izprijeno golazen pa konstantno in dolgoletno zapirat do iztrebljenja, vmes izmečke finančno pohabit!

  • PasjaProcesija 15:35 06.maj 2024.

    Radikalne ideje so neizogibne. Ali bi bilo denimo presenetljivo, če bi kmalu v svetu uspela kakšna nova, še nepoznana vera? Zaradi prehoda usmerjenosti Zemlje iz ozvezdja Rib v Vodnarja že sicer mnogi verniki pričakujejo reinkarnacije svojih Višnujev, Mesij itd. Recimo ...prikaži več takšna vera, ki bi evtanazirancem obljubila večno življenje, ko ne bi bili več obče koristni? Nore ideje spontano nastajajo in se vzpenjajo ob velikih nesrečah. Ekranski človek je hipnotiziran, v misli mu lahko vcepiš karkoli.

    • PasjaProcesija 15:40 06.maj 2024.

      S takšnim pogledom so BLM, mavrični in podobne struje zgolj peresce v vetru. Očitno je nekaj vgrajenega v kodo matrice več živih vrst, da na določeni točki pričnejo delovati samouničevalno. John B. Calhoun je bil ameriški biolog, ki je svoje ...prikaži več življenje posvetil raziskavam vedenja glodavcev. Med ljudmi in glodavci je kar nekaj podobnosti, zato pa slednje uporabljamo npr. za testiranje novih kemikalij. Glodavci se tudi hitro množijo, porabijo malo prostora itd. in so kot taki za preizkuse zanimivi.

    • PasjaProcesija 15:45 06.maj 2024.

      Calhoun je glodavce v svojih serijah poizkusov zapiral v „nebesa“, ki so se vedno sprevrgla v „pekel“. Naseljene združbe so imele eno limito, omejen prostor. Hrane in materiala za izdelavo gnezd je bilo neomejeno, ni bilo plenilcev in bolezni, prostore ...prikaži več so znanstveniki čistili. Pri poizkusih je Calhoun posamezne parametre spreminjal, rezultat pa je bil vedno isti: kolonije so s časom same sebe uničile. V prvi fazi po naselitvi so se glodavci hitro množili, sledilo je kratko obdobje mirovanja.

    • PasjaProcesija 15:52 06.maj 2024.

      V zadnji fazi je do bridkega konca sledil upad populacije. Bolj osupljivo je, kako sta fazi mirovanja in upada številčnosti potekali. Tudi glodavci imajo družbeno ureditev z omejenim številom vplivnih mest. Alfa samci odrivajo druge samce iz terena, hkrati pa ...prikaži več čuvajo samice in zarod. Ob hitri rasti prebivalstva ter omejitvi prostora in vplivnih mest so se beta samci začeli združevati. Postali so rokovnjači in izvajali teror. Samice so bile prisiljene tudi same braniti zarod in postale agresivne.

    • PasjaProcesija 15:58 06.maj 2024.

      Napadalno so se začele vesti tudi do mladičev. Ko so ti mladiči odrasli, so bili drugačni. Samice se večinoma niso parile, nevrotično so se zapirale v kote. Redke, ki so imele zarod, so imele po malo mladičev in še ti ...prikaži več so zaradi slabe skrbi praviloma hitro pomrli. Samci so postali dveh vrst: a) napadalni b) s Calhounovimi besedami so postali „lepotci“. Stiskali so se v skupino, jedli, spali in si čistili kožuh. Sposobni so bili samo najosnovnejših opravil. Ostali glodavci so jih pustili pri miru.

    • PasjaProcesija 16:05 06.maj 2024.

      Na tej stopnji se je bolj ali manj samo še čakalo, da primerki pomrejo zaradi spopadov ali od starosti. Tudi, ko je ostalo živih malo osebkov, se stanje kljub obilici prostora ni vrnilo v normalno. Podobno so bili neuspešni tudi ...prikaži več poizkusi, ko so posamezne glodavce z netipičnim vedenjem preselili v njim varno in normalno okolje (k primerkom nasprotnega spola, ki niso bili del kolonije). V zelo redkih primerih so obnovili svoj spolni nagon. Če se ne motim, so bili vsi uspešni primeri pri samicah.

    • PasjaProcesija 16:12 06.maj 2024.

      Pred pol stoletja so te raziskave požele veliko pozornosti. Pomembneži zelo različnih vej znanosti in družbe so si bili večinoma složni, da dogajanje iz poizkusov lahko preslikamo na ljudi. Še komunisti so pristavili svoj pisker in za polom obtožili privilegirane ...prikaži več alfa samce in nepravično delitev dobrin :) Zato je mogoče še najbolj na mestu človeštvu predstaviti te izsledke. Morda nas to strezni. Sicer nimam odgovora kako mladim obuditi upanje na svetlo prihodnost. Brez optimizma bo razplod slab.

    • PasjaProcesija 16:15 06.maj 2024.

      Še nekaj prilog: https://www.youtube.com/watch?v=iOFveSUmh9U https://www.sciencehistory.org/stories/magazine/mouse-heaven-or-mouse-hell/ https://archive.org/details/1962calhoun https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1644264/pdf/procrsmed00338-0007.pdf

  • h4ck3r 09:57 06.maj 2024.

    Bravo avtor M.G. ...ja v današnjem svetu manjka samokritičnosti in upoštevanje tudi drugačnega pogleda na isto stvar. Vse ideje so v osnovi zamišljene dobro, a kaj ko ljudje vedno iščemo ekstreme in ja vse naštete ideje so se radikalizirale do ...prikaži več te mere, da vsem zmernim somišljenikom ali pripadnikom bolj škodijo kot koristijo.

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 08:14 06.maj 2024.

    Sramota za avtorja članka, ki na tak način opravičuje umor 12 000 otrok. In druga sramota, da takšen članek sploh objavite... Spoštovani avtor, ali ni vaši znanstveni glavi prišlo na misel, da bi lahko Izrael preden je šel bombardirat vsepovprek, ...prikaži več umaknil otroke in ženske iz Gaze ?! Saj glede na ograjenost jim nimajo Hamasovci kam uiti...Še enkrat sramota takšno zagovarjanje genocida..

    • ico8 08:26 06.maj 2024.

      Kdo je kriv za golobje sranje po glavah naroda? Narod ga je izvolil v vecini, ostali-pametni so samo kolaterarna skoda, nje de! In kdo je izvolil Hamasove klalce!??? Golobcek in Hamas se skrivata za idiotskimi volilci.

    • Avatar luckyss1
      luckyss1 08:38 06.maj 2024.

      Ne seri..Hamas je podprl sam Izrael in iz krogov blizu Natanjahu so Hamasu nakazali blizu 100 milijonov dolarjev.. Izraelu namreč ni odgovarjal spravljivi PLO, saj ne bi mogli sprožiti takšnega genocida kot sedaj, ko imajo izgovor z napadom Hamasa...Ampak kaj ...prikaži večaj bi tebi razlagal, kot bi šimpanzu predaval anorgansko kemijo..

    • dare326 10:17 06.maj 2024.

      Kdo trdi, da je X mrtvih? Arabci! Ali jim lahko verjameš? Niti malo, ker je to njihov način življenja. Ob nizkem povp. IQ niso sposobni intelektualnega dela, edino trgovina, preprodajanje jim gre od rok. Otroci in ženske so potrošna roba. ...prikaži več Štejejo samo odrasli moški. Hamas po partizansko nažiga iz naseljenih hiš in pobegne, IDF odgovori in voila civilne žrtve. Bil velikokrat med njimi in vem kako razmišljajo.

    • dare326 10:21 06.maj 2024.

      Če Arabci ne bi vztrajali na intifadi, bi lahko imeli BV Dubaj ali to, kar je nekoč bil Bejrut, pa so uspeli vse uničiti. Ni problem Izrael, problem so Arabci in islam.

    • Avatar luckyss1
      luckyss1 10:26 06.maj 2024.

      Ne seri, kreten...Vsi zahodni viri potrjujejo te številke..In Arabci so se ukvarjali z astronomijo, filozofijo in medicino, ko so se tvoji predniki skupaj s svinjami prerivali v koči iz blata, da jim je bilo toplo..

    • puys 10:39 06.maj 2024.

      Samo sadisti lahko podpirajo arabce in rak rano človeštva -islam. Pasletinci pa so itak poden islama, kot cigoti pri nas. Še sosedje so se ogradili od njih, zakaj le?

    • munja 11:15 06.maj 2024.

      ...umaknil ženske in otroke iz Gaze... ja zakaj pa??T to jim je bil cilj, da ravno teh pobijejo največ. Sicer pa, briga me, naj se jih čivmeč pobije, da ne bodo delali večne zgage po celem svetu.

    • Avatar Leon
      Leon 06:43 07.maj 2024.

      In vse se je začelo s križarsko vojno ...ne pozabimo tega .

    • dejvid 13:31 09.maj 2024.

      Japajade... preberi, zakaj so se začele križarske vojne, ne pa kar nekaj na pamet. Dam namig, zaradi islamističnih osvajalcev.

    • Avatar Leon
      Leon 13:44 09.maj 2024.

      Prva križarska vojna....Wikipedia... berite bratje ,da ne boste neumni umrli .

    • dare326 12:42 14.maj 2024.

      @lucky Ker so zahodni mediji jim pa verjameš, dejstva, kaj? :))) Arabci so pobrali znanje v Indiji. Moji predniki so belci, kaj so tvoji, ne vem.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.