Zdravje /zdravje/aktualno
227 ogledov

Razmere na ljubljanski urgenci so katastrofalne, na meji kolapsa

Komentarjev 18
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Bozidar.Frelih 20:29 05.oktober 2016.

    Eden od zdravstvenih domov v bližini Ljubljane. Starejša gospa, s kopico kroničnih težav se že cel dan počuti slabo. Popoldne pridemo iz službe, toži ... Vprašam kdaj dela njen zdravnik in reče dela zdaj. Predlagam obisk. Vzame telefon in kliče. ...prikaži več Nihče ne dvigne. Kliče spet in spet. Pa spet. Kliče vratarja če dela, reče bom vezal. Nihče ne dvigne. Kliče spet. Pa spet. Vse skupaj uro in pol do dve uri. Stiska postane močnejša in vseeno se odpraviva v zdravstveni dom. Če ne bo drugače bova šla pa na urgenco. V Ljubljano. Prideva v zdravstveni dom, do ambulante. Čakalnica prazna. Nikogar. Počakava 5 minut in pride sestra. Pogleda v smislu, kaj hudiča pa vi počnete tukaj? Ker je pač ŠE delovni čas in nikogar drugega mora pač brez besed sprejeti pacijentko. Na pripombo da dve uri niso dvignili telefona ostane nema.

  • izRODEk 22:42 05.oktober 2016.

    Spoštujem oboje. Se pa pozna, kako ravnajo družinski: pošljejo te domov, če prideš nazaj, te še enkrat pošljejo domov s tabletami, če se še tretjič vrneš, te pošljejo na kakšno preiskavo, če problem ni ugotovljen, da bi se rešil ...prikaži več ali vsaj reševal, se čaka, da bo minilo samo od sebe ali se razvilo v obliko, ko bo popolnoma jasno, da gre za raka.Urgenca v LJ: dobijo primer in so že v odnosu naravnani, da primer rešijo. Res, imajo na voljo ogromno sodobne tehnologije in lahko pacienta takoj diagnosticirajo na mnogo načinov ampak bistveno, cilj jim je, da v najkrajšem možnem času razčistijo, kaj je in te odpustijo, da naredijo prostor za druge.Saj pravim: največji problem je počasno cincanje in pa vem, jeba, ko postaneš star in se težko sprijazniš, da je pri npr. 75ih normalno, da te kaj boli ali ne deluje, kot bi moralo.

  • allstarr111 09:17 06.oktober 2016.

    ne to da se ukine koncesionarje zdravnike je OK. ker ali naj delajo za privat pacijente, pač plačilo s kešem ipd, ne pa na oboje, ker pol recimo delajo kot v XY kliniki od pon do čet na koncesijo, v ...prikaži več pet pa samo za samoplačnike, ko sem rabil nujno njihovo storitev in bi me koštala cca 250-350 eur, sm poklical a glej ga jarca, SPET bi ČAKAL cel teden, ČEPRAV bi JIM SAMO DNAR RAD DAL :)V tem je hec, ker oni delajo pač pravjo dejmo tole zdele podelat dokler je še kej keša, pol bomo tko delal samo za tistega ki bo plačal, kvaliteta storitve nekaterih pa so tudi že na meji pripravništva oz nekje tam kjer nebi smele bit.

  • mucek4 08:16 06.oktober 2016.

    Otrok v Ljubljani si zlomi nogo. Kličem kolega, ki ima veze na UKC, daj, zrihtaj, da bo otrok prej na vrsti. Reče pokličem nazaj. Res pokliče za 2 minuti in reče. Pojdi tja in tja (ne spomnim se oddelka), tam ...prikaži več je sestra Barbara, ki bo otroka na hitro pogledala, potem ga pa pelji v slovenj Gradec. Do tja imaš 1h, otrok bo pa takoj na vrsti.

  • maresem 16:52 06.oktober 2016.

    Za tako stanje ima največ krivde gnoj, ki zasmraja parlament.

  • maresem 16:52 06.oktober 2016.

    Radan je car.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:33 05.oktober 2016.

    To je polom da ti družinski zdravnik ne zna postavt prave diagnoze. Kako so v UKC takoj postavil pravilno...družinski pa ni imel pojma. K da se ne bi oboji izobraževal za isti poklic... Čudno to.

  • kranjskias 05:54 06.oktober 2016.

    pa velik časa potrebujete, da pogruntate, da v zdravstvu nekej ni vredu...........

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 09:44 06.oktober 2016.

    Tole je pa zelo pametno :)

  • valerijakregar 10:49 06.oktober 2016.

    tako strogega nadzora kot so ga deležne zasebne klinike s strani zzzs ni v nobeni državni zdravstveni ustanovi .stroritve pa vrhunske. le v kclj poglej ...................milijonska oškodovanja s preplačanimi stenti, zaklopkami, operacijskimi posteljami.......................pa delovna mesta za ...prikaži veča za "primerne" se odpirajo po potrebi..........za naš denar !!!

  • Avatar Leon
    Leon 12:55 06.oktober 2016.

    In kaj meni g.Cerar ? Še vedno zaupa ministrici, ki svojo mimiko vse bolj spominja na dr .Radana .

  • Avatar Leon
    Leon 12:58 06.oktober 2016.

    Tudi to je razlog zakaj obiskovalci na urgencah ponorijo in se spravijo na doktarje in osebje ! Doktarji so največji bolniki.

  • Avatar Leon
    Leon 12:59 06.oktober 2016.

    Objavi na strani .......http://www.predlagam.vladi.si/

  • stanko75 22:04 05.oktober 2016.

    Predlagam da tisti monitor povežete direktno na internet da bodo lahko bolniki (tisti manj ogroženi iz zelene skupine) spremljali tudi od doma ali pa z bližnjega lokala ker je bolje da 12 ur sedi v lokalu ali pa v veži ...prikaži veči UKC kot pa da tamle zaseda prostor bolj bolnim.

  • allstarr111 08:24 06.oktober 2016.

    o ste pa fajn prepucal komentarje, fali jih vsaj 15 s tem da noben ni bil žaljiv. se pravi je tole naročena novica

  • izRODEk 20:37 05.oktober 2016.

    Če bi zmanjšali število tistih, ki so tam vsak teden, bi bilo več časa za tiste, ki nujno pomoč resnično potrebujejo.Veliko so za to krivi družinski zdravniki, ki se zaradi varčevanj premalo ukvarjajo s svojimi pacienti.Jaz sem ...prikaži več bil na urgenci v UKC le enkrat - spremenili so mi življenje diagnozo, katere moj lečeči zdravnik ni ugotovil več let, tam pa so me pravilno diagnosticirali takoj. Prišel sem k njim na robu življenja, danes sem zdrav kot dren in živim polno življenje.Medicinsko osebje v UKC je top! Problem je vodstvo in ministrstvo za zdravje, mešetarji z opremo ipd.

  • valerijakregar 09:03 06.oktober 2016.

    ............."Prav želela bi, da pride ministrica Kolarjeva..................-------------------tale ministrantka za zdravje se že ves svoj mandat neutrudno bori, da se čakalne dobe še podaljšajo.trenutno ukinja privatne lekarne, potem so na vrsti še zdravniki koncesionarji !!!!!!!!!!!!!tu provizij 90 ...prikaži več90 letnemu lobistu @ ostali farmacevtski in dobaviteljski mafiji, pač NI !!!!!!!!BABA JE N O R A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • tecumseh_1975 10:32 06.oktober 2016.

    to je standardni modus operandi sester tudi v mojem zdravstvenem domu. Klical sem jih cel dan da bi se naročil in jasno nihče ne dvigne. Odpravim se v ZD in malo pred vhodom zavrtim številko sprejema. Sestra sedi v sprejemnici ...prikaži večici in vsem na očeh zavzeto surfa po netu. Klic mi vmes vrže ven zato pokličem še enkrat. Sestra nejevoljno pogleda svoj telefon ki neumorno zvoni in se potem spet posveti internetu. Končno me vpraša po kaj sem prišel in ko ugotovi da sem prišel nenajavljen jo popade jeza in začne nabijat o redu in kako je ona prezaposlena. In ko konča dvignem telefon k ušesu in ji rečem da če bi mogoče izvolila dvignit telefon v zadnjih 5 minutah bi se pa mogoče tudi uspel naročiti. In potem se zahteval direktorja ZD in napizdil še njega. in potem so bili prijazni k da bi jim dal dva bonbončka.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.