Slovenija
62 ogledov

Razpis pisan na kožo hišni IT-družbi

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • ojstar 11:14 22.avgust 2012.

    Kakšna neumnost. Kje pa je tukaj kaj spornega, če je bil prvi ponudnik daleč najcenejši?In zakaj piše milijonski znesek, če je dejansko znesek malo večji od polovice milijona?Dajte se raje spravit preverjat kam, kjer je prava korupcija in ...prikaži več dejanski milijoni ali celo milijarde.

  • allstarr111 08:31 22.avgust 2012.

    Kaj ga boli K. momak ima 12 čukov mesečno če gre vse po planu, drugače 20 ali celo 30, on ve da se mu ne bo nič zgodilo, ker bo nekdo ki mu to omogoča že poskrbel zanj.

  • lenovo 14:25 22.avgust 2012.

    Če prebereš še enkrat, so izvirni grehi in cvetke tega javnega razpisa:- da 4 ljudje NE morejo, NE zmorejo in NE smejo opravljati zahtevanih 820 ur mesečno - ampak SAZU na tem vztraja, ker so se pri "zapiranju razpisa" ...prikaži večzpisa" malce zakalkulirali pri pripravi JN, sicer dvorni vzdrževalec ne bi mogel konkurirat :-)- da se konkurenci prišteje en obrok vzdrževanja sedanjemu vzdrževalcu pa NE- da SAZU kao NE ve, koliko ur jim delajo vzdrževalci- da bi konkurenca verjetno dala precej precej NIŽJE cene, če bi naročnik spisal pravičen, pošten, pregleden, enakopraven, zakonit javni razpis. Mi pa postaja vse skupaj zelo zanimivo, pa si bom popoldan vzel čas in prebral ta razpis.. bog ve, kaj vse je še notri :-)

  • lenovo 13:33 22.avgust 2012.

    To ni nobena neumnost kolega. To je v nebo vpijoči primer, kako se iz proračuna prefinjeno steka denar v privat žepe za dela, ki ne bodo nikoli opravljena vsaj ne v količini, kot so jih zapisali v javnem razpisu - ...prikaži več- 820 ur mesečno. In ker sedanji dvorni vzdrževalec to ve, ostali pa NE, konkurenca verjetno sploh ni mogla oddati primerne ponudbe, tudi če bi hotela, saj jo naročnik lahko kadarkoli prime za vrat in zahteva, da opravlja zahtevanih 820ur mesečno.. kapiraš? PA še mimogrede... njihov IT, kot piše zgoraj.. lahko vzdržujeta 2 človeka.. to je cca 5000 EUR mesečno. Ostalih 7000 EUR mesečno bo iz PRORAČUNA nakazano vzdrževalcu za fiktivna dela.. In ne pozabi teh 7K pomnožiti z 48 mesecev ter se spomni, da je KRIZA, da denarja ni.. razen za SAZU, kot je videti vsaj na podlagi tega članka.

  • ojstar 14:01 22.avgust 2012.

    Nikjer ne piše kako velik je njihov IT, zato tudi ne vem od kje jim informacija, da ga lahko vzdržujeta dva človeka. Predstavljam pa si, da je tam zaposlenih vsaj kakšnih 200 do 300 ljudi, kar je za dva človeka ...prikaži več absolutno preveč. Če zahteva sazu 4 strokovnjake in če plača sedanjemu izvajalcu teh 12 tisočakov na mesec (za 4 strokovnjake) in se ta izvajalec financira izključno iz tega posla (tako piše zgoraj), potem gre verjetno skoraj ves ta denar za plače in ostale stroške. Ne vidim tu nekega bajnega zaslužka iz fiktivnih del. Sicer pa kot še piše zgoraj, je drugi najcenejši ponudil več kot 19 tisočakov na mesec, kar bi porabil za plačo 4 strokovnjakov in ob tem pospravil v žep precej precej več. Torej ponovno, ne vidim tu nobene senzacionalne zgodbe o korupciji. Se pa strinjam, da je kriza in da je kljub temu denarja dovolj za marsikatero državno podjetje, ki ga še vedno razmetava. Tukaj pa tega žal ne vidim.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.