Slovenija
636 ogledov

Referndum: Če vpišejo otroke v zasebno šolo, naj to tudi financirajo

Komentarjev 6
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • nina 16:20 28.september 2019.

    Javno je javno,zasebno je zasebno,upam,da smo v Sloveniji vsi pismeni.V tujini zasebne šole ne financira država ampak starši.

  • ode 07:47 29.september 2019.

    Tako je. Kdor hoče, da negov otrok obiskuje elitno šolo, za kar se zasebne, beri, cerkvene šole imajo, potem naj ta luksuz tudi plača. Če bo država finacirala zasebne šole, potem mora imeti vsak otrok pravico vpisa v tako šolo. ...prikaži več Zasebne šole so namenjene eliti in navadni smrtniki nikoli ne bodo imeli možnost vpisa v tako šolo, tudi, če jih bo financirala država.

  • ode 08:14 29.september 2019.

    Tisti, ki se že gredo (K.c.) ali bi se radi šli zasebni šolski biznis z državnim, beri, mojim in vašim denarjem, naj od države za 1 eur za 99 let najamejo šole v zapiranju ali že zaprte šole na podeželju ...prikaži več in demografsko ogroženih območjih. Naj jih s svojim denarjem obnovijo in razširijo kapacitete za naslednjih 20 let. In ko bodo te šole že v pogonu, potem naj jih šele delno financira država. 60.934.575,68 EUR najmanj toliko je do sedaj država že plačala Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu.

  • Janez_53 14:05 29.september 2019.

    Sicer se z Bratuškovo strinjam, da naj privatne šole financirajo tisti, ki menijo, da za njihove "sončke" državna šola ni dovolj nobel, me pa moti, da je postala kot Vegeta: v vse se meša. Mislim, da bi se morala najprej ...prikaži več temeljito posvetiti svojemu resorju, da ne bodo na koncu za slabo delo njenega resorja krivi vsi drugi, le ona ne. Zapravljanje denarja na POSVETOVALNIH referendumih, za katere vemo, da nikogar ne obvezujejo, pa bi morali prepovedati!

  • Kirka 09:42 30.september 2019.

    US se je diskvalificiralo že samo z referendumom o oploditvi samskih žensk. V primeru financiranja zasebnih šol pa bi se morali iz odločanja izločiti vsi sodniki, ki imajo kakršnokoli povezavo s katerokoli zasebno šolo. Po zdravi pameti pa mora država ...prikaži več zagotoviti brezplačno javno šolstvo za vse otroke, njena naloga pa je le, da izvaja strogo kontrolo nad učnimi programi zasebnih šol. Starši pa, za katerih otrok je dovolj prostora v javni šoli, pa hočejo nekaj imenitnejšega, naj to plačajo.

  • puelasedulaest 23:56 28.september 2019.

    Šarec je jasno povedal, da se tu ne gre za denar in da je to ideološko vprašanje, ker se bivša garnitura komunisstov-SD+Levica+SAB- noče podrediti sodbam US in vedno znova išče razloge, da bi diskvalificirali US. Tako pritlehni so pač naši ...prikaži veči politiki in tudi zaradi takšnih nas EU ne mara in ignorira. Krivi so samo naši imenovani politiki.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.