Slovenija /slovenija/komentarji-in-kolumne
2055 ogledov

RTV kot boksarska vreča za leve in desne politike

Komentarjev 20
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Leon
    Leon 09:56 07.avgust 2022.

    RTVS je nacionalni medij ,tudi financiran z denarjem gledalcev -Prispevkom RTVS .Torej VSI odločamo o njeni vsebini in vodenju s pomočjo elektorjev . Danes so elektorji RTVS člani SDS partije .

    • PasjaProcesija 11:41 07.avgust 2022.

      Resno? Po skoraj 1 mesecu prideš ven s tem zmazkom? Mojega glasu ne boš dobil nikoli, pa če bom živel še 200 let.

  • Avatar MS
    MS 10:26 13.julij 2022.

    Skrajnji čas je da se RTV očisti Janševih podtaknjencev in prepreči Orban-Janševizacija tega najpomebnejšeha javnega medija! Whatmough.Urbanija, Pirković, tiktaka vam zadnja ura! Nikoli več Janše!

  • popokatopetl 09:02 13.julij 2022.

    Sorči ampak to kar dela sedanje vodstvo je še bolj očitna uzurpacija in načrtno škodovanje RTV, kar je nujno ustavit, preden ne bo vse uničeno. Je avtor spregledal, da hočejo ravnokar za direktorja nastavit najneprimernejšega modela v celi Sloveniji???

  • igorgeus 20:57 13.julij 2022.

    da vas ni sram, kako skusate relavitizirati politicni prevzem rtv s strani desnice. in ne, niso oboji enaki.

  • PasjaProcesija 12:56 13.julij 2022.

    Če politika takoj po izvolitvi sprejme zakon, s katerim se iz procesa izloči, se ne vnaša v upravljanje. Je pa vnašanje politike v upravljanje vse drugo našteto. Dokler se bomo šli strankarsko politiko, bo RTV podvržena pritiskom. Namesto strokovne sfere ...prikaži več ima v programskem svetu upravno večino politika. Ta služi sebi. Ljudstvo ni sposobno premika v glavi, da se uvedejo neposredne volitve. Lobijem ukinitev cehovstva ni v interesu in posledično ideja ne najde medijske podpore in ni obče sprejeta.

    • PasjaProcesija 12:57 13.julij 2022.

      RTV ima pomembnejšo vlogo od državniške. Ima tudi narodnostno, ne samo državniško vlogo. Povprečen rok obstoja držav je nekaj desetletij, narodi pa so trajnejši. Tudi, če bomo ostali brez vsega materialnega, bosta naš jezik in matično ozemlje še vedno tu. ...prikaži več Boljše vprašanje je, zakaj izvoljeni politiki delajo proti temu? Zato, ker ne služijo ljudstvu, pač pa (tujim) centrom moči. Ti z izkoriščanjem človeškega napuha uporabljajo zaslepljene vazale za zaviranje razvoja malih narodov. Igra interesov.

    • PasjaProcesija 12:58 13.julij 2022.

      Kar se tiče nazorov v RTV bi ocenil, da RTV nikdar ni bila naklonjena največji desni stranki. Vsak zase ve, če je to bilo upravičeno. Kar nekaj vsebin pa je zagotovo pripadalo tradicionalno desnim temam. Prejšnja oblast je nato zlorabila ...prikaži več lasten zakon, sprejet v času, ko so bili opozicija. Zakon je predvideval imenovanje programskih svetnikov glede na vse parlamentarne stranke, ne samo vladne. Niso imeli nikakršnega zagotovila, kdaj/če bodo na oblasti in so tudi oni želeli imeti besedo v zavodu.

    • PasjaProcesija 12:58 13.julij 2022.

      Prišli so na oblast in imenovali izključno njim naklonjene ljudi. Programski človek, ki dejansko vodi (u)stroj (oz. strojevodja), je javno proti instituciji, ki jo zastopa (in to niso SŽ). Najdejo se argumenti, da lahko nastanejo za državo težko popravljive posledice. ...prikaži več Trenutna vlada je pod pritiskom volivcev, da izkazuje delovanje v skladu s predvolilnimi zavezami. Osebno me ne moti, če se upravljanje RTV postavi na novo. Ampak kako? Razrešitev direktorjev s strani generalnega je izigravanje.

    • PasjaProcesija 12:59 13.julij 2022.

      Tovrstna dejanja je moč onemogočiti z drugačno definicijo sklepčnosti sveta. Težje pa je zagotoviti primerno sestavo sveta. Ljudje imamo svoje kompetence, pa tudi stališča. No, politično imenovani svetniki nimajo nujno tudi področju primernih in izkazljivih kompetenc. Zato bi prvo merilo ...prikaži več moralo biti, kaj je starejši človek že dosegel oz. za mlajšega človeka njegov potencial. Mora se postaviti lestvica vrednotenja, kjer ni dovolj vstopnina iz ljubljanske Metelkove ali naročnina na Ognjišče.

    • PasjaProcesija 13:00 13.julij 2022.

      Vsi smo pristranski in je nemogoče doseči popolno nevtralnost, ne smemo pa biti škodljivi. Pomagala bi odstotnost neposrednega političnega vpliva. Od kandidatov za zasedbo mesta v svetu se mora poleg strokovnih pričakovati tudi preverljive moralne kompetence. Kljub temu pa mora ...prikaži več obstajati odpoklic slabega funkcionarja. Predlog: predsednik Republike bi dobil pristojnost, da v mandatu zamenja do 2 dokazljivo škodljiva člana s svojima izbirama. Ti morata skozi enak postopek imenovanja kot preostali.

    • PasjaProcesija 13:01 13.julij 2022.

      Obratno od članka napišem o podjetjih in suverenosti ločeno. Nisem prebral Slovence strižejo, a bom. Pri naštevanju bom špekuliral, da bomo nekoč prodajali tudi Luko Koper. Miljardno železniško progo zidamo tudi za razvoj pristanišča V prihodnjosti bo nek populist ljudem ...prikaži več rekel, da bi s prodajo Luke Koper povišali pokojnine in obnovili fasade šol. Mogoče bo uspel. SLO ni suverena. Razmišljamo hlapčevsko, za danes. Suverena država ima tudi svoj denar, meje, carino, vojsko... Mi imamo obrise tega.

    • igorgeus 21:00 13.julij 2022.

      sds so naklonjeni samo najtrsi komunisti, ki bi radi, da partija v drzavi doloca cisto vse in ukine demokracijo in volitve. sds je samo slucajno desna stranka, problem pa je v tem, da hoce zase popolno oblast v drzavi. normalno, ...prikaži več da je rtv ne more podpirati, saj zhteva od njih doloceno porocanje, ki nima veze s strokovnimi standardi in pravico javnosti do obvescenosti

    • PasjaProcesija 21:27 13.julij 2022.

      igorgeus, če hočeš komuniste, jih boš našel povsod. SDS je desna po naključju- preobrat se je zgodil, ko jih evropsko zavezništvo levih strank ni sprejelo medse. Seveda, to so bili časi Depale vasi in podobnega. Z SDS-om nočem izgubljati časa, ...prikaži več ker ga je povsod vrh glave. Na lepši način sem želel prikazati druge stvari. Recimo, da na desnem polu ni samo SDS. In nisem pristaš, da si politika lasti ljudstvo. A res misliš, da levi pol tega ne počne? ;) O, pa še kako, samo ne na tak "kmečki" način.

    • PasjaProcesija 21:34 13.julij 2022.

      Še beseda avtorju. Prebral sem Slovence strižejo. Sicer je vmes objavljen mail, a pišem tu. Mogoče pripomorem algoritmu, da bo članek bolj viden :) Odgovor za veliko naših ravnanj je vezan na nesamostojnost, ki je posledica stoletij tuje nadvlade. Tudi ...prikaži več zato smo svojim akterjem osamosvojitve do(od)puščali plenjenje. Niso pa oni slabši od drugih. Ostali samo nimajo tovrstnih priložnosti ;) Mora se zamenjati še kakšna generacija, da pridejo na dan ljudje z miselnostjo gospodarja.

    • PasjaProcesija 21:36 13.julij 2022.

      Na dveh mestih se dotikate žleda. Sem razmišljal o tem, nimam pa končne ideje. Zgled bi bil ZKZ v poglavju o skupnih pašnikih, ki v praksi izrecno NE prepoveduje paše na tuji zemlji. V praksi lahko paseš na tujem, če ...prikaži več ti lastnik ne prepove. Ustanoviš skupni pašnik, če ta ne obstaja. Idealno pridobiš soglasja, vedno pa ni možno. Lastnik ima lastninsko pravico, vendar je ne uveljavlja vedno (dediči v tujini...). Če reče ne, je ne. Analogno bi za ujme člen veljal v gozdu - ni lastnika, seka sosed.

    • PasjaProcesija 21:40 13.julij 2022.

      Parkinson po naše: podjetje ima 1000 zaposlenih in je vsakemu izplačalo 1000 EUR premalo. Če se delavci obrnejo na inšpekcijo, lahko ta samo ugotovi kršitev in podjetju napiše globo. Izplačil ne more terjati. Denar morajo delavci posamično zahtevati po sodni ...prikaži več poti (in se pri tem poimensko izpostavljati). Kar pomeni 1000 postopkov za 1000 enakih zahtevkov. O sodstvi: "In dubio pro reo" je ušel izpod nadzora. Volitve pri 16-ih: jaz ne bi nižal. Prihodnjost jih zanima, a ne dohajajo še sedanjosti.

    • PasjaProcesija 21:51 13.julij 2022.

      Mogoče lahko svoje modele poljudno predstavite javnosti. Morda bi se kakšen posameznik več pričel zavedati, da ima malo vpliva na lastne misli - skoraj vse je produkt dražljajev iz okolice. Sicer sem po naslovu knjige sklepal, da se osredotoča samo ...prikaži več na SLO, a so bile primerjave s tujino na mestu. Beseda dneva: neoliberalizem (odsvetujem pivsko igro ob omembi). In zanimivo je gledati na obdobje brezposelnosti iz rahle oddaljenosti. Knjiga mi je bila všeč, ker spodbuja k razmišljanju in ukrepanju.

    • Avatar Leon
      Leon 09:53 07.avgust 2022.

      Psi lajajo PasjaProcesija trosi neumnosti

    • PasjaProcesija 11:39 07.avgust 2022.

      Leon, imaš nizek doseg. Nisi uspel niti razbrati, da sem zagovarjal tvojo opcijo.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.