Zdravje /zdravje/aktualno
10715 ogledov

S katetrom čakajo tudi po leto dni in to na povsem rutinski poseg

Komentarjev 21
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Skipi 10:31 26.oktober 2017.

    Iz napisanega sledi da ljudje ki čakajo na operacijo državo stanejo nekajkrat toliko kot če bi jim operacijo opravili takoj. Kaj dela pri tem ZZZS da ne plača posegov v tujini?. Tukaj je cena ki jo izgubi država koliko denarja ...prikaži več izgubijo zraven še podjetja ker nimajo zaposlenega. Zneski so ogromni. Ampak to seveda nikomur na ministrstvu ni mar oni dobijo svojo plačo konec meseca.

  • blueone 12:51 26.oktober 2017.

    Naj razloži kdo od odgovornih, tehtno in argumentirano zakaj se čakalne vrste daljšajo stroški pa s tem višajo?

  • Papaja Popi 11:35 26.oktober 2017.

    To se namensko tako dela, se zavlačuje z operacijami, ker potem ne bi mogli več služiti z katetri, plenicami, zdravili ter drugimi pripomočki , ki jih ljudje rabijo. Banda potem ne bi mogla več tako mastno služiti. Zakaj kdo od ...prikaži več novinarjev ne naredi analize, koliko stanejo katetri, plenice in ostali pripomočki. potem bi se takoj videlo, kolikšni so zaslužki .

    • brencl47 18:21 26.oktober 2017.

      Problem je centralno planski sistem programov, ki jih zavarovalnica odobri posamezni javni ustanovi. V kolikor bi bile opravljene storitve neposredno zaračunane zavarovalnici in plačane, bi bile tudi vrste krajše. Sveveda po bi bilo treba odstraniti raznorazne omejitve iz delovne zakonodaje ...prikaži več in zaposlovanja pri koncesionarjih

  • Laznivi 12:30 26.oktober 2017.

    Tudi v Keniji ,Madagakarju ,Afganistanu in drugih nam primerljivih oziroma enakih drzavah je tako.

  • Avatar Leon
    Leon 16:07 26.oktober 2017.

    Če nimaš raka,čakaj ali pa si kupi Beretto .

  • Pepe007 12:42 26.oktober 2017.

    In na koncu vsake take zgodbe je ZZZS, ki je po ne vem katerem ključu določil, da plača teh operacij toliko in toliko na leto. Krivi so v bistvu bolniki, ki se ne držijo plana in ne zbolevajo lepo po planu.

  • popokatopetl 13:39 26.oktober 2017.

    Ma ja, sem videl kako bizarno hitro si pri novoodkritem bolniku z napredovanim rakom sledijo diagnostične preiskave, čeprav so že pri prvi vidijo da je ura že toliko, da lahko samo še odstranijo najbolj moteči zasevek, upanja na ozdravitev ali ...prikaži več dolgo preživetje pa po njihovem itq ni. Pa da ni problem takoj naredit tvegano operacijo ki se ponesreči, medtem ko je konoplja za lajšanje stanja uradno nedosegljiva, čeprav je nekako že legalna in protibolečinska terapija ne deluje dobro.

  • Avatar Leon
    Leon 16:14 26.oktober 2017.

    Ob trenutnem razkazovanju - fotkanju Pahorja ,me zanima zakaj ga nihče ne vpraša kaj meni o zdravju Slovencev - svojih državljanov od katerih pričakuje glasove še v bodoče , kdo je njegov osebni zdravnik, zobozdravnik,urolog,okulist ..............koliko je dolga njegova čakalna ...prikaži veča vrsta ,..............kakšni so bili njegovi prispevki v smeri boljše zdravstvene oskrbe Slovencev . Koliko se sliši je bil njegov prispevek fotkanje z GORSKIM ZDRAVNIKOM .

  • moder 15:36 26.oktober 2017.

    bistvo je ekonomska računica in nikakor dobrobit pacientov. 10.000€ letno je boljša računica kot poseg za 1200€. Seveda ne za davkoplačevalce,... A uradniki na MZ/NIJZ, farmacevti in bogovi v belem bojo pa za drobiž delal? Fašisti so si vedno vzeli ...prikaži veči svoje in tudi danes je tako,...

  • kontrahan 12:58 26.oktober 2017.

    Ma ne more bolnik (UKC) zdraviti bolnika (občana)

    • Avatar Leon
      Leon 16:09 26.oktober 2017.

      Lahko ! Dokaz je Elena Ceaușescu................slovenskega zdravja !

  • Avatar Džoser
    Džoser 16:29 26.oktober 2017.

    Žrtvovati dva ,tri problematične zdravnike ali take ,kise dogovarjajo za odhod v tujino .Pri nas pa pacientov za takojšen poseg enormno veliko.Takoj postaviti ob zid ,kot na kitajskem.Pa bomo videli potem dogovarjanje in izsiljevanje.Najprej pa pred zid nekaj vodstvenih iz ...prikaži več zdravniške zbornice!

    • Pepe007 20:09 26.oktober 2017.

      Pa se tebi mogoče minimalno sanja, kako deluje zdravstveni sistem v Sloveniji? Vrste niso zaradi zdravnikov, temveč zato, ker ZZZS plača samo določeno število posegov na leto. ZZZS je treba postaviti pred steno.

    • brencl47 20:17 26.oktober 2017.

      Svoj gnev raje usmeri na zavarovalnico, ministrstva, stranke in druge javne inštitucije. Vsi ti se borijo zoper konkurenco pri delu in ohranjanje lastnih privilegijev.

    • Avatar Džoser
      Džoser 14:38 27.oktober 2017.

      Spoštovana gospoda ,povejta ali so otroka na pediatrični kliniki zašuštrali zdravniki ali ZZS?Kaj pa ima ministrstvo pri tem ali po vašem zdravijo politiki ali dohtarji?Zares sta bednika!

    • Pepe007 20:29 27.oktober 2017.

      Za mojstra skoka iz konteksta. Napiši vrstico, kjer piše o otroku in pediatrični kliniki v tem članku. Če ne veš, o tem tečejo komentarji :)

  • brencl47 18:13 26.oktober 2017.

    Ta ministrska krapavca naj se čimprej pobere, gre lahko tudi ciprese gnojit - bo še edina korist. Čakalne vrste ne povzročajo zdravniki, marveč zavarovalnica s svojimi brezzveznimi centralnoplanskimi programi. Prav tako je po delovni zakonodaji zdravnikom onemogočeno delo s zakonsko ...prikaži večo določenim številom delovnih ur in nadur. Zmanjševanje koncesij in dovoljenega dela izven zdravstvene inštitucije, pa bo samo povečalo čakalne vrste. Rešitev je samo v sprostitvi programov.

    • brencl47 18:15 26.oktober 2017.

      Zdravstvene inštuticije in koncesionarji naj neposredno izstavljajo zavarovalnici račune za opravljeno delo. Tako kot v tujini! Glede slovenceljske bojazni pred bogatenjem pa je treba upoštevati, da koncesionar mora v kar največji možni meri vložiti lastna sredstva in se tudi pri ...prikaži veči i nabavi materialov in storitvah obnaša racionalno in tržno. Javne zdravstvene inštitucije pa se glede na izvor sredstev obnašajo neracionalno in dostikrat koruptivno.

  • borut08 22:04 26.oktober 2017.

    Ma sej zdravniki so tud ene navadne barabe se ukvarjajo s politiko namesto,da bi zdravili po hipokratovi zaprisegi pa tudi medicinskih sester oz tehnikov ni kaj prida.Mene vlecejo z preiskavami za transplantacijo ledvice ze 3 leta in me posiljajo na ...prikaži večna iste preiskave brez razloga sem bil na preiskavi v ukcl zdaj cakam na isto preiskavo v celju ze vec kot eno leto in nevem niti zakaj,ce je bilo vse ok.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.