Avto /avto/na-strom
80032 ogledov

Stanovalci bloka so na sestanku dali na mizo predlog, sledilo je tole

Komentarjev 19
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • rokobert 09:18 15.maj 2023.

    Dokler so pr EVjih take baterije,kot jih poznamo že več kot 30 let,bo tako kot je-vsi nekaj akrivajo in lažejo,samo,da bi prikrili napake in deficite EVjev. Folk je pa zavohal,in se izogiba...in prav je tako...k,a bi rad ostal brez strehe ...prikaži več nad glavo?...pa da zgori cel blok?!!! OK,imam bajto...a,da bi si parkiral to pred bajto...kaj šele v garažo...ja,pa ja...šele,ko bodo ognjevarne baterije,in nič prej!

    • oneh 14:50 15.maj 2023.

      Dokler bodo ljudje tako nerazgledani kot ti in širili laži o stvareh o katerih očitno nimaš pojma se ne bomo nikamor premaknili. Stvar je podobna kot za časa inkviziceje, ko so v preteklost zagledani bedaki preganjali čarovnice. Baterije v EV ...prikaži večEV še zdaleč niso tehnologija izpred 30 let. Pa stanovalci omenjenga bloka imajo pod ritjo tri etaže garaž. Pa v teh garažah že imajo elektriko v obliki razsvetljave, domnevam dvigala, vtičnic, dvižnih ramp... Zato pa imamo svobodo in levaki plešete.

    • AnzeSmolej 16:26 15.maj 2023.

      oneh: problem ni elektrika, problem so baterije v vozilih, in ti se spontano lahko vžgejo, teh primerov je na tisoče. In tak požar je skoraj nemogoče omejiti ker je kemična reakcija.

    • rokobert 21:15 15.maj 2023.

      Kot sem že napisal...zavajanje in "pribijanje" zmeraj istega "sranja"...znova in znova in znova...kot pokvarjena plošča. https://youtu.be/1mpAVL1FSCw Potopljena cela ladja polna na stotine avtomobilov zaradi neobstoja pravil,elaboratov in standardov o požarni varnosti pri EVjih...pa si ga parkiraj v garažo😃👍😂🤣

    • sebastjan51 10:42 16.maj 2023.

      Oneh dokler bos vsako stvar povezoval z levaki in plesom, ki dejansko nimajo nobene veze z njimi.. se bo tvoj komentar ovrednotil kot popolnoma butast. če je tudi lastnik komentarja tak pa povzemi sam.. Baterija take kapacitete gori precej dlje ...prikaži več kot baterija od telefona, pa v precej večjem obsegu.. Ni nujno da do tega pride, vendar ko pa se zgodi je lahko cel blok brez strehe nad glavo, da ne govorim o tem, da lahko požar tudi odnese kakega s seboj. To ni problem, ki si ga ti sposoben rešiti.

    • sebastjan51 10:47 16.maj 2023.

      Če si pa želiš v svojo hišo, ki je na varni razdalji od drugih hiš, namestiti powerbank, pa po želji. Sam vem, da če bi tako stvar montiral, sigurno nebi v hišo, če že v lopo vsaj 5m stran od ...prikaži več hiše, zaradi lastne varnosti. Napeljava je rahlo dražja, vendar neprecenljivo ceneje in varneje, kot če se bog ne daj kdaj vžge. Elektronika je čedalje cenejša (šparanje) in nepredvidljiva in nikoli sigurna, da se ji zaupa 100%

    • sebastjan51 10:50 16.maj 2023.

      Če pa bi bil dejansko vsaj malo razgledan, pa bi dejansko videl v čem je problem, ne da nam v svoj argument daš vtičnice in dvižne rampe, ki v tem primeru niso problem.

    • rokobert 15:02 16.maj 2023.

      @Oneh...da še malo razčistim o levakih in "stvareh o katerih nimam pojma" Če je kdo desni,po tem sem to jaz!!! Jasno?!...tako da me ne žaliti na tak način...sicer pa itak vidiš,da je folk pogruntal,da nimaš pojma...prosim,ne še ostale "v drek ...prikaži več vlečt",k bodo misslili,da so desni vsi taki kot ti. O stvareh,k nimam pojma-po izobrazbi elektrikar-energetik,strojevodja na SŽ tik pred penzionom...elektriko vozim vsaki šiht...in ti boš meni govoril,da nimam pojma...boš moral še veliko "polemte pojesti"😉

  • 4krogci 08:56 15.maj 2023.

    Opozorila na vsakem vogalu: ko pol ite imejte napravo na oceh….kako za vraga naj imam avto ponoci ko s efila na oceh??? Itaq pa bo veselica ko bo to gorelo eno za drugim….sej ko bo nov bo OK, sam pol ...prikaži več z leti ko ratalo hladni loti in tko naprej bo pa zabavno ….. gasit se ga pa tko in tko neda….lahko samo utopis!

  • AnzeSmolej 16:24 15.maj 2023.

    Glede na to da je net poln eksplozij električnih vozil, skuterjev, ipd, si niti pod razno ne mislim namestiti blizu hiše kaj takega...

  • sandi76 09:31 15.maj 2023.

    Pomenljiv je podatek, da za nove gradnje obstajajo predpisi za polnilnice, za obstoječe objekte pa ne. Ali to kaj pomeni ? Da se nekomu niti sanja ne, kako bi uredil polnilnice v takih objektih ??

    • ico8 11:13 15.maj 2023.

      Poglej tretjo sliko! Kaksen "majstor za sve" je napeljeval dovod elektrike pod aparaturo(kjer lahko vsak tresci v napeljavo!!!), namesto nad njo!?? Vidis, to se dogaja, ce ni vlada sposobna v desetih minutah sprejeti zakon o nacinu montaze in vse kar ...prikaži več spada zraven. Ajajaj, samo pri nas bodo gorele baterije, po celi Evropi pa ne ali kaj!?Posrani golobnjak ni do danes resil ene same stvari, kar je pa poizkusil, je pa "zajebal" na se slabse kot je bilo prej!!!

    • sebastjan51 10:54 16.maj 2023.

      Ico8 meša politiko z stvarjo, ki nima nič z njo. plačan za anti reklamo?

  • Kondor 11:13 15.maj 2023.

    In potem bodo eni polnilno mesto imeli kar za parkirno mesto.

    • ico8 11:46 15.maj 2023.

      Zakon v Svici: Kdor parkira na polnilnem mestu na javni površini brez popolnoma ali delno električnega "priključnega avtomobila" (električnega ali priključnohibridnega avtomobila), običajno plača 40, odvisno od trajanje , 60 ali 100 frankov (do 2/2–4/4–10 ur) kazni.Vendar bodite previdni: to ...prikaži več ne pomeni, da je 100 CHF največ. Vsakdo, ki stoji več kot deset ur, dobi sodni postopek.To pa pomeni stroske v visini 1250 CHF.Kaj mislis, koliko jih se parkira nedovoljeno?

  • sam1 13:03 15.maj 2023.

    Že same E-igračke so potencialna nevarnost za povzročitev požara,če so pa še priklopljene na polnilne postaje v garažah,je nevarnost še toliko večja......

  • nada48 15:06 15.maj 2023.

    Strah ima velike oči. Prav je, da se ljudi opozori na potencialne nevarnosti in se jih poduči. Problem so stare večstanovanjske stavbe, ki so bile narejene že davno in glede na to, da mora biti tam kjer so nameščena polnilnilna ...prikaži več mesta za električne avtomobile urejeno prezračevanje. V starih časih je imela vsaka stavba z več stanovanji hišnika, ki je skrbel, da ni bilo problemov, odpravljal okvare. In zato ustvarjanje velike panike glede varnosti polnilnih mest ni primerno.

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 12:21 15.maj 2023.

    Jaz bi se strinjala da ima vsako odprto parkirišče po eno polnilnico, občinsko ali zasebno parkirišče, pred trgovino in v TC, ker to spada v kategorijo za javno dobro, tako kot nosilci za kolesa priklenit, koši za smeti ali prometni znaki.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.