Slovenija
19206 ogledov

"S trikrat višjo plačo živi slabše kot jaz"

Komentarjev 28
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Laznivi 14:40 18.avgust 2018.

    Kdaj se tip preseli v naso drugo svico ?

  • Avatar vec
    vec 14:15 18.avgust 2018.

    Nakladancija na KVADRAT, njegov kolega živi v enem NAJDRAŽJIH področij USA, sevede je vse precej dražje kot v recimo ostalih mestih ki niso tako turistična kot Hawai, bil jest tam in na lastne oči videl kako ljudje z invalidsko penzijo ...prikaži več 1200 $ živijo bolje kot pri nas z 1000 euri, hiše so precej precej večje, parcele izpod acra NIMAŠ sploh kaj kupovat, kosilo z desertom v dinigu cca 4-5 usd tko da nehajte nabijat, aja pa omogočite komentiranje cenjeni Dejan Dinevski, pa boste zvedu marsikaj.

  • Avatar Leon
    Leon 13:39 18.avgust 2018.

    Dejan Dinevski vrni se v "domovino" in boš živel kot car ! Verjetno si imel v mislih vse privilegije in akademske popuste ,ki so v Sloveniji dovoljeni ,čeprav zakonodaja piše drugače . Pri nas je pač "demokradcija " akademske buržoazije .

    • Avatar vec
      vec 14:45 18.avgust 2018.

      Dinevski živi v SLO ki ni njegova prava domovina, seveda živi v hiši, ker je solidarnostno stanovanje odkupil po zakonu takrat zelenih ker je LDS rabil bazo volilcev, tega je verjetnokasneje prodal malo dodal ker ima lepo plačko, ter ubodel ...prikaži več bajto v MB kjer niso cene kot v LJ ali Primorji, naj se zamenja in živi v portorožu v enaki bajti, bo prec samo še garsonjera, pač da se primerja z kolegom iz USA Hawaii area.

  • Snežinko 16:04 18.avgust 2018.

    Pazi, PETINO porabi za najemnino (pri nas do polovice!!!).Petino za zdravstveno (pri nas do polovice!!!). Hiše tudi jaz s svojo plačo ne morem odkupiti. Hrana je manj kot trikrat dražja, torej za hrano porabi MANJ kot mi. Dobro, da ni ...prikaži več povedal kakšen avto vozi in odkod mu denar zanj... res živi obupno slabo, ja...

    • Avatar vec
      vec 17:06 18.avgust 2018.

      Pa računaj tudi, da gospod v usa na takem mestu in z akademskim nazivom, pod 15.000 usd plače nima, pa raje 20.000 če otrokom daje za šolnino je to cca 50k letno po glavi kje so še stroški za nastanitev ...prikaži več otrok, Bla bla policaji komot preživijo s 36-45k lwetne plače, da pa ta z 150-200k nebi mogu je pa absurd, in ja seveda hiše nima ker OTROKE šola + vsak svoj USA wagen in svašta, ampak grem stavit da je on tega našega samo malo zajebaval :)

    • Avatar vec
      vec 17:22 18.avgust 2018.

      IN ja še to, Kako so Jaša Drnovšek, Kučanova tamala in za CEL BATALJON ostalih politikov in javnih uslužbencev lahko potem študirali v USA UK ipd. če URADNO oba starša NITI za otrokovo LETNO šolnino nista zaslužila, ob tem so ...prikaži več vsi ne samo obdržali HIŠE in Luksuzna stanovanja, ali pa otrokom tam celo kupili nepremičnine ? MIslm FAK če je tako drago kako je to bilo mogoče ? So starši smes drogo dilali ? ALi so bili samo pri koritu, in ga praznili ?? Probite uganit kaj od tega :)

  • BozidarFrelih 22:31 18.avgust 2018.

    da smo vsi zdravstveno zavarovani za smešno nizko vsoto Ko bo gospod Dejan prebral svojo plačilno listo in se poglobil vanjo bo ugotovil da znesek ki ga plačuje za zdravstveno zavarovanje niti najmanj ni smešen. Ta namreč znaša skoraj 13% ...prikaži več% njegove bruto plače. Od povprečne plače plačamo torej okoli 2600€ letno. Temu dodajte še dodatno zavarovanje. No na koncu dobiš pa čakalno vrsto nekaj mesecev oz JUTRI SAMOPLAČNIŠKO.

  • Laznivi 09:00 19.avgust 2018.

    Mu je ta racunalnicar z uprasljivo diplomo objasnil da placujemo zdravstveno zavarovanje in zdravstva nimamo. Da ce rabis zdravstvo si samoplacnik ali pa cakas leto ali dve oziroma dokler ne crnes.

  • Avatar praufo
    praufo 21:13 18.avgust 2018.

    pa sej ni edini, ki se čudi, tudi sam imam take izkušnje s tujci, vendar to je vse posledica prejšnjega sistema, ko so si pač naši starši "nagrabili" v socializmu kar se je dalo, plače premajhne, tovarne domov "znosili", doma ...prikaži več mešalec cel dan, vse je blo bolj enostavno ... to je posledica, mladina danes pa ne more nič ustvarit, ker živi na plečih starih ... ampak! počasi zmanjkuje, resno! vse te bajte bodo še kako obdavčili, kaj pa potem?

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 19:28 18.avgust 2018.

    Če bi dejansko živel tukaj, bi spoznal, da ni vse tako, kot si predstavlja. Npr. tega, da smo zdravstveno zavarovani samo na papirju mu še ni nihče povedal. Poleg tega je Amerika velika, ne moreš primerjat hrušk in jabolj. Tudi ...prikaži več v Evropi ni povsod enako.

    • zdrej 22:27 18.avgust 2018.

      Da, so razlike. Tam te brez zdr. Zavarovanja niti povohajo ne. In pravijo da to drži dobesedno. Tožbe zdr. sistema so redke, ker so drage. Imam v širši rodbini zdravnike, ki so večkrat potovali v ZDA. Ok, lahko bi bilo ...prikaži večo subjektivno mnenje, kot pa ti to potrdi še med. sestra ki je delala v zdr. sistemu ZDA, pa potrjuje prej napisano. Tudi tam se ne cedita med in mleko. Mislim da tu pri nas z nekaj pravimi popravki, lahko precej prehitimo amerške sisteme sociale.

    • Avatar vec
      vec 23:20 18.avgust 2018.

      @zdrej to da brez zavarovanja ne povohajo velja samo za njihove državljane, jest sem stopu na glažovno ali ostanek školjke mrbit kak ostanek piksne na mivkasti plaži v Miami Surf side area, prec poleg Collins ave. oz Rimini beach točno, ...prikaži več leta 2006, porezal peto, brez kakršnega koli extra zavarovanja is moje strani, prišel je en iz ekipe obalne straže oz nek čuvaj za morke pre ipd, pogledal rano, zavil v povoj, ter poklical rešilca, jest sem se otepal ker sem reku fak ode dopust ker bom plačal

    • Avatar vec
      vec 23:27 18.avgust 2018.

      šivanje ko da sem cel let tukaj, ma nisem plačal centa, in veš zakaj, ker imajo izmenjavo oz. neko pogodbo (vsaj takrat so jo imeli) sestra v bolnici je rekla za take minorne poškodbe ne plačaš nič, ker verjamemo da ...prikaži veča bi enako postopali slovenci, je pa bilo leto 2006 v MIAMI V.A. HOSPITAL, mam še papirje in odpustni list nekje.

    • miki1234 08:19 20.avgust 2018.

      Tudi tukaj te po novem brez "Zavarovanja niti povohajo ne". Sam boš plačal in podpisal, da ne terjaš denarja od ZZZS ali pa te odslovijo...

    • zdrej 16:11 20.avgust 2018.

      @vec Za reči kaj več, bi rabil več info. Mogoče se jim gre za turizem ali pa strah pred tožbami. Je pa žalostno, da so take razlike.

  • Albatroz 13:52 18.avgust 2018.

    čestitam za vaše lepe pohvale, in verjamem da se bralci zavedajo da je to vaše delo. tako kot je loto igra na srečo in vsi verjamejo v ta kanček sreče, čeprav program izbere številke ki prinesejo najmanj izgube.

  • komentator50 09:27 20.avgust 2018.

    -Vi vsi gospodje NEGATIVCI pred mano ste tipični slovenski sidrom.To kar pišete ste slišali nekje od takih,kot ste vi.Sigurno niso kritike plod lastnih izkušenj.Res plačujete 13% za zdravstvo,ampak s tem ne morete plačati operacije ki stane 200 000 € vam ...prikaži večm pa pripada.Operirali so mamo,taščo pa tudi znance in prijatelje hitro in kvalitetno.Pojdite v tako zveličavno Ameriko,pa boste znali ceniti to kar imamo.Je pa res,da imamo v zdravstvu tudi težave,pa tudi to se bo poštimalo.

  • Rachel_Wilkinson 16:54 18.avgust 2018.

    Moja zadnja plača je bila 5300 evrov za 10 ur na teden na spletu...... Prijateljica moje sestre ima v povprečju 22.000 evrov že več mesecev in dela približno 30 ur na teden...... Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko ...prikaži več sem poskusil..... Potencial pri tem je neskončen..... To je tisto, kar počnem . ........ ➥➥➥➥➥ www.Internet43.Com

  • Gigiinjo 13:56 18.avgust 2018.

    naprav ameriki smo mi kralji. če primerjaš povprečne družine... drugo pa je da bi delavci pri nas skorajda mogli biti bolj plačani (predvsem tisti z manjšo minimalno bruto plačo-

  • devote 14:34 18.avgust 2018.

    samo, da so polpismenega komičarja izvolili (čemur se posmehuje vsa evropa mimogrede), se je že začelo pospešeno medijsko pranje možganov narodu, kako se v Sloveniji cedita mleko in med. Jasno, samo da bosta kraja in korupcija nemoteno tekli dalje.

  • Tadej 13:47 18.avgust 2018.

    Res zivimo dobro. Kdo se ne strinja, si je sam kriv.

  • tomaz 13:47 18.avgust 2018.

    Navadni smrtniki v resnici živimo pri nas bolje, kot drugje. Drži da so višje plače, drži pa tudi, da jim od plače , ko poravnajo vse obveznosti ostane bore malo ali nič. Kar veliko sem potoval po svetu in to ...prikaži več in to vam zagotavljam iz prve roke. Imam tudi prijatelje v tujini in še prav vsak mi je zagotovil, da živimo bolje kot oni sami.

    • Zdravko Lajh 16:23 18.avgust 2018.

      Ja, ampak Serpentinšek pa bo zdaj uredil tako, da se bomo kopali v medici...HO, HO, HO

    • Avatar praufo
      praufo 17:04 18.avgust 2018.

      živimo bolje tisti, ki ne plačujemo najemnine, vsi ostali so pa totalni siromaki, in to je vsa zgodba, slovenija ima pač preko 80% stanovanj v privat lasti (na mešalec sezidane bajte, ko je bilo to še dovoljeno)

    • miki1234 08:21 20.avgust 2018.

      verjetno imaš prijatelje iz indije in pakistana ;) LOL tam verjetno res ne živijo nič bolje kot pri nas

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.