Slovenija
8285 ogledov

Samooskrba z elektriko je velik hit

Komentarjev 17
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • tomaz 14:11 05.julij 2019.

    Samo oskrba ??? To se za enkrat tud slučajno ne izide, glede na stroške namestitve in kasnejše amortizacije. Bi se morala elektrika podražiti vsaj za 2x, da bi se izšlo. Je pa za nekoga, ki nima kam denarja dat mogoče ...prikaži večdenarja dat mogoče ugodno, da mu v bankah ne propade. Prednost je tudi, ko je kak žledolom ali prekinitev dobave, da imaš vsaj štrom za kako skrinjo in za kurilnico. Drugače je pa še druga resnica, celice so ovira na strehi, za vzdrževanje.

  • miha00 13:17 05.julij 2019.

    Jaz sem off-grid in mi čisto dol visi vse skupaj. Cena akumulatorjev (dobrih) je cca. 1600 eur. Pa računaj... Načeloma sem samo prve kupil. Ostale pokrijejo rtv naročnina, omrežnine, prdovine....Pa, da se razumemo! Nimam omrežnega priključka in ga tudi ne ...prikaži več maram! Slabi akumulatorji živijo cca. 6 let.

    • Jambor 12:52 06.julij 2019.

      Zanimivo razmišljanje. Za več informacij, lahko mogoče stopiva v stik?

  • Avatar vec
    vec 12:49 05.julij 2019.

    Jest sem opazil da za nekatere, predvsem prodajalce solarnih in ev zadev zakoni fizike ne veljajo, veljat začnejo pa za kupca prvo minuto ko je kaj kupil od njih. Solarna elektrarna je v bistvu V naprej plačana elektrika, ko na ...prikaži veča konc sešteješ vse si celo v minusu, oni obljubljajo kao garnacija (čez 10 let ne bo ne prodajalca niti proizvajalca več nikjer za dobit al se bodo pa neumne naredli) potem vzdrževanje, ena točica ali strela in ti gre v v maloro (lahko tudi ne)

    • oneh 13:57 05.julij 2019.

      Imaš avto? Ena točica pa ti gre avto. Imaš hišo? Ena točica pa ti gre streha. Ena strela pa ti zgori hiša. Hodiš kaj na prostem? Ena tičica na glavo pa se razleti v prah. Ena strela v rit, pa ...prikaži večpa se le pokadi. Matr, ko so eni pametni.

    • Avatar vec
      vec 00:38 06.julij 2019.

      Ne oneh, mi ne gre strehica,, ker imam pločevinasto strehco, če pade toča in mi jo naluknja bom zapolnil teh nekaj lukenj, ter začel šparat keš da to saniram, avto tud če ga še enkrat stolče bom še vedno vozil ...prikaži več je pač toyota land cruiser, je pa fasala od toče, ampak to ne bomo popravljal, ker nima smisla,

  • Avatar vec
    vec 00:43 06.julij 2019.

    Vsi zagovorniki fotovoltaike v mestih kot je LJ ipd. se lahko ugriznete za koleno, ne splača se, niti na vasi ki je opremljena z elektriko. Pride pa prav in je edina rešitev, ne odročnih lokacijah kjer elektrike ni ali skoraj ...prikaži večj ni, Vse ostalo je samo pumpanje zelenega balončka.

  • Avatar vec
    vec 00:46 06.julij 2019.

    aja @Stromar rad bi videl tvoj račun za elektriko, vem da jo plačuješ, enako kot ostali zeleni aktivisti tukaj navzoći.

    • stromar 18:39 06.julij 2019.

      Bilo mesečno pavšal za elektriko 160€ in že par let sončna in mesečno omrežnina 19€. Za to ceno komplet elektrika, s toplotno ogrevanje hiše in vode ter strom za avto. Aktivist še nisem, zelen tudi ne, kdo spremlja to področje ...prikaži več in ima velike oz. ogromne stroške, bo takoj izkoristil, eni malo kasneje, drugi pač nikoli, kadi se glih ne, silit pa ni za nikogar

    • Avatar vec
      vec 20:48 06.julij 2019.

      Ok dobro povedano.

  • Avatar Zueliansa
    Zueliansa 01:42 06.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

    • Avatar vec
      vec 16:54 07.julij 2019.

      kuntakteri Micheal_Benson on ti puf zrihta ti pa njemu babe, in lahko oba nanekrat odjebeta, mislm da se vas rešmo, ajd čao pičke :)

  • Avatar Micheal_Benson
    Micheal_Benson 20:37 06.julij 2019.

    Pozdravljeni, z veseljem vam sporočam, da je resnično posojilo podjetje, od katerega lahko dobite hitro posojilo, nudimo vse vrste posojil našim zaupanja vrednim strankam z obrestno mero 3%, kontaktirajte nas, če potrebujete posojilo. Pošljite nam e-pošto Michealbensonloanagency@gmail.com Obrazec za posojilo ...prikaži več in ga vrnite. Whatsapp: +61447666281 Polno ime ................. Let .............. Država ..................    Znesek zahtevanega posojila. .................. Trajanje ................

  • jona 08:14 05.julij 2019.

    Priklopljeni na sistem in ob obstoječem tarifnem sistemu, to ni samooskrba. Naj se poračunava manjke in presežke vsaj dnevno, če ne urno. Cena elektrike na trgu urno in sezonsko niha, sončne elektrarne jo praviloma proizvajajo, ko je poceni, ko je ...prikaži več najdražja pa ne. Zato je letni poračun nepravičen do ostalih odjemalcev, ki to razliko v omrežnini in predvsem ceni na koncu plačamo. In Eko skad še 20% subvencionira, tehnologijo, katere zagovorniki poudarjajo, da je na trgu že čisto konkurenčna ???

    • stromar 08:44 05.julij 2019.

      Lahko tudi na minute in sekunde, ker je ponavadi letni poračun okoli nič. Po joni bi bilo torej pravično računati samo prejem ne pa oddajo v omrežje. So že blizu velike novosti pri poceni velikih hranilnikih elektrike, tako da ne ...prikaži veče bo problemov oz. že sedaj ni. Ostali nimate nič večje račune, elektrika in fosili se dražijo že od nekdaj in še bolj se bodo. Kdo ima željo ali računico naj še naprej veselo plačuje elektriko in financira vojne za nafto ter onesneževanje

    • stromar 08:55 05.julij 2019.

      Ob dejstvu da sonce da na zemljo v 4 urah energije za letne svetovne potrebe! Če bi bil interes EU in držav bi v celoti plačali ali vsaj polovično sončne elektrarne, hranilnike, omrežje, toplotne, elektro vozila..., posledično ogromno delovnih mest, ...prikaži več bistveno višji standart vseh posameznikov in podjetij ter države, ogromno manj onesneževanja. Z 10 letnimi krediti eko sklada si sicer lahko to vsak privošči, ker je obrok tu nekje ali celo nižji

    • oneh 09:41 05.julij 2019.

      Gledam VT in MT tarife, pa je dražja elektrika med 6 in 22 uro. Le kje živiš @jona, da pri tebi sije sonce v času nižje tarife med 22 in 6 uro? Lastniki SE pa oddajajo elektriko v omrežje v ...prikaži več dražji tarifi in jo jemljejo iz njega v nižji tarifi. Tako da bi se verjetno strinjali z minutnimi obračuni- prodajali bi takrat ko je draga in jo kupovali takrat, ko je poceni.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.