Slovenija
50402 ogledov

Velika novost pri fotografijah za osebne izkaznice

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Lion007
    Lion007 10:47 12.november 2021.

    A moj selfi ne bo OK?? 😁😁😁

  • LOLek 16:25 14.november 2021.

    Rešitev: Obvezna dodelitev certifikatov fotografom, ki bodo pooblaščeni za fotkanje za dokumente, ker sedaj jih v praksi dejansko ni in lahko se če znaš tudi sam fotkaš za osebni dokument. Tako bi potem lahko bil tudi odvzem le teh, če ...prikaži več pride do zavračanja fotografij. Če pa pride do zlorabe pa kazenski pregon. Še boljša obvezno nalaganje digitalne original fotografije v sistem eFotograf kjer že sistem sam preveri ustreznost in je vsaka oddaja podpisana s certifikatom fotografa.

  • DasAuto 02:03 13.november 2021.

    Dokler so fotografijo obdržali in jo fizično pritrdili na dokument, je fotografiranje še imelo smisel, oziroma je bila edina možna pot, sedaj, ko pa sliko samo skenirajo, je pa skrajni čas, da so se odločili za tak sistem. Pa saj ...prikaži več te v vsakem kazinoju že sami slikajo, kaj bi potem takem za osebne dokumente komplicirali. Malo osvetlitve, fotoaparat za par eur pa je. Osebje je pa že sedaj moralo odločat, katera slika je primerna, bojo pa že zmožni primerno poslikat.

    • LOLek 16:21 14.november 2021.

      Kremenček, dobrodošel v prihodnost! Že obstaja sistem eFotograf kjer studio fotografijo direktno naloži v oblak in potem jo na UE snamejo dol in uporabijo za izdelavo osebnega dokumenta. Sistem ob nalaganju tudi preveri ustreznost osvetlitve ozadja in pozicije obrata (biometrija).

  • ales96 22:26 12.november 2021.

    Ase kdo vpraša, kaj bodo pa potem fotografi počeli? Fotografije se ne razvijajo več, fotograf je vsak ki ima že malo bolj zmogljiv mobilni aparat,... Fotografski poklic in fotografije so že tako ali tako v zatonu, zdaj pa bi še ...prikaži več edino to kar počnemo naredili sami na upravi?!?! Vprašajte kaj storite, ko vas boli zob? Greste k zobozravniku ali splošenemu zdravniku ali celo veterinarju?!

  • pilatus1 13:19 12.november 2021.

    je ze nimam vec kot 10 let, tako bo ostalo tudi v prihodnje, ...

  • Avatar olor
    olor 13:03 12.november 2021.

    Bil je datum 3,1,2022, sedaj s prestavili na konec marca in še fotografirali se bomo na UE, kaj bo res bomo pa videli. Da pa zavajajo javnost pa tako ali tako nihče ne odgovarja.

  • dare326 17:40 12.november 2021.

    Če so znali poiskati 40 morfiranih fotk, jih lahko tudi nekajkrat več. Škoda, ki bo nastala z nakupom foto opreme, bo nedvomno višja, kot ponarejeni dokumenti. Zaposliti bodo morali nezaposlene fotografe, kupiti studije, obnavljati opremo, skratka stran metanje denarja. Končni ...prikaži več cilj je prepoznava obrazov na cesti in upravljanje s človeškimi življenji.

  • tlacan 16:20 12.november 2021.

    Nekdo bo dobro zaslužil s fotografsko opremo. Potem se bo potrebno naročit in kakšen mesec čakati na fotografiranje . . . Prve bodo mogoče res izdane marca, naprej pa bo vse odvisno od čakalnih vrst - kot v zdravstvu. Pa ...prikaži več bodo prišli še samoplačniki vmes in se bodo čakalne dobe podaljšale na 10 let. Najbolje, da te naročijo na naslednje slikanje že ob prevzemu nove osebne izkaznice.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.