Slovenija
96 ogledov

Šest slovenskih bank na poti k propadu?

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • zic 20:41 09.avgust 2012.

    kolk smo že NLB nafutral, da je joj...prva banka ki naj pade je NLB, ki je jama brez dna!!!

  • mirko 21:59 09.avgust 2012.

    v glavnem izumili so kako preko medijev z svojimi ocenami vplivat na vlagatelje in finančni trg, da lahko višajo ceno posojenega denarja. Morali bi se vprašat v kakšni zvezi so največji finančni vlagatelji pri posojanju denarja in te bonitetne hiše. ...prikaži več Izgleda da delujejo usklajeno po dogovoru.

  • allstarr111 22:18 09.avgust 2012.

    Ja točno tko so v bistvu v kartelnem dogovoru kar je prepovedano, no ja nekaterim ne.Par dni nazaj je moodys znižal boniteto, sedaj fitch, čez par dni jo bo spet moodys in tako naprej, obe hiši pa sta v New Yorku.

  • izvedenec 22:27 09.avgust 2012.

    kdaj bo rdeča elita začela vračati tajkunske kredite; Janša se moti, če misli, da bomo to krajo pokrivali davkoplačevalci

  • lolek4321 22:59 09.avgust 2012.

    Vaš komentar je bil odstranjen zaradi neprimerne vsebine. Uredništvo

  • Hiphura 06:54 10.avgust 2012.

    Pa od kje tem agencijam podatki, ki jih še mi slovenski državljani nimamo? Torej banke dajo tujcem podatke, za nas so pa skrivnost.

  • allstarr111 21:14 09.avgust 2012.

    To imaš sicer prav, ampak a ne vidiš da te bonitetne hiše znižujejo oceno vsem kar je v EU a niti ena ameriška banka ni doletelo znižanje bonitete, čeprav so ravno one krive za svetovno krizo. Zdej mi pa nej ...prikaži več en razloži kako je uni ki je prvi fasal po kepi in šele čez leto EU, ostal nepoškodovan ? Namreč če pokasiraš udarec si poškodovan in ne moreš rečt da nisi, te bonitetne hiše pa govorijo da so drugi poškodovani, svojo razbito betico pa skrivajo. Že zdavnaj bi mogli ukinit vse kar se navezuje na dolar, oz. najti neko drugo svetovno valuto.

  • mrki 07:45 10.avgust 2012.

    Šest slovenskih bank na poti k propadu boljš naslov bi bil: Šest korit za nažiranje se je razbilo !! in prav je tako , bodo vsaj nekateri "kvazi" super menedžerji končno imeli priliko pokazat vse svoje ...prikaži več "kvalitete"!! ob pomoči Milana Goleguze!!

  • mirko 10:03 10.avgust 2012.

    To je res malo čudno. Kako lahko neka bonitetna agencija vidi v moje poslovne listine kot lastnika neke firme, če jaz tega ne dovolim. Saj brez bilančnega stanja in stanja računa ne morejo podati oceno. Razen če podatki ne curljajo ...prikaži večo iz državnih podatkovnih baz, ki so na davčni upravi in drugje. To je pa povsem možno saj so naši uradniki na javnih funkcijah do skrajnosti skorumpirani. Ali pa te bonitetne agencije rezultate določijo po želji naročnika, da bi bile obresti za izposojen denar čim višje. trno sem prepričan, da so bonitetne agencije in največji vlagatelji-posojilodajalci v tesni spregi. Po mojem so to največje Ameriške banke. Tam je cela oblast itak v rokah finančne mafije, sedaj so pa začeli delovat globalno. Na račun propada posameznih gospodarstev v Evropi bodo lepo zaslužili.

  • Gaga8 10:59 10.avgust 2012.

    Evro bo propadel, samo vprašanja časa je, kdaj. Aja, mogoče ko bodo vse države finančno propadle pa razglasile bankrot in bo lahko Nemčija in ostale dobro stoječe odločale o njih...Nato se bo pa odvijalo, kakor bo Nemčija dirigirala. Mogoče ...prikaži več se "nam" pa maščujejo, ker niso mogli v svetovnih vojnah zmagat, pa zdaj iščejo druge poti, da prevladajo.

  • mirko 21:55 09.avgust 2012.

    Meni se pa dozdeva da te bonitetne agencije delajo to načrtno zlonamerno po naročilu nekoga, verjetno po naročilu njihovih lastnikov. Očitno je lastnikom teh bonitetnih hiš v velikem interesu, da se določena gospodarstva uniči. Delujejo pa po posebni tehniki. Najprej ...prikaži večj so si zgradili sistem ocenjevanja rejtinga ali bonitete za gospodarske družbe in države, nato so si postavili imperij imenovan bonit

  • anonimni12 08:57 10.avgust 2012.

    vis k nimas pojma. Banke kot d.d.-ji morajo objavljati revidirana letna porocila, ki so javno dostopna in agencije svoje analize bazirajo na podlagi teh podatkov in zgodovinskih trendov bank, gospodarstev in obnasanja lastnikov. Ce pa ti ne znas analizirat letnih ...prikaži več porocil, pa ni to krivda bank. Je pa res, da to ni lih tko ajnfoh analizirat, kot it na cvek na kafe al pa na forumu neke nebuloze pisat.

  • anonimni12 09:00 10.avgust 2012.

    pa ti ves, da te hise obstajajo ze celo stoletje in da so to javne druzbe, ki jim bi cena na borzi padla ko kamen, ce bi analize mim tolkle kot so v primeru lehmana? Analize, ki so vecinoma spot ...prikaži več on bazirajo na podlagi dolgoletnih preteklih gibanj in ocene zadnjih rezultatov. Zadeve niso tko enostavne kot mislis in so naceloma zelo tocne.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.