Avto /avto/iz-druge-roke
31355 ogledov

Seznam: Avtomobili, ki najbolje ohranjajo svojo vrednost

Komentarjev 25
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • AnzeSmolej 08:39 17.september 2025.

Je tole vic? Električni in ohranjanje vrednosti ne gre skupaj. Elektro šrot najbolj rekordno izgublja vrednost. Sicer pa, kot je že en omenil, naj avtor članka preveri dejansko stanje trga in ne samo copy/paste pa AI prevod iz angleškega članka

• Jernej65 11:33 17.september 2025.

Ni res, cene novim sodobnim el. vozilom so močno padle in bodo dobro držali cene. Trg rabljenih el. vozil je vse bolj razgiban in povpraševanje je vse večje. Ti, ki so našteti v prispevku bodo dobro držali ceno.

• Jernej65 11:42 17.september 2025.

Če pa dobro pogledaš, so pa na vrhu še vedno avti s klasičnim motorjem. Porsche 911, Mercedes G, Citroen Berlingo, Dacia Duster. To niso električarji in manj zgubijo.

• atamama 07:19 17.september 2025.

Avtor naj preveri dejanske cene na trgu...

• sandi76 09:19 17.september 2025.

Je še komu padlo v oči, da se med vozili nahaja največ nemških ? Slučajno ?

StarMačk 10:10 17.september 2025.

To je v celotnem prispevku edino logično in razumljivo, saj je izvorna vsebina narejena na in za nemški avtomobilski trg, torej ima z zakonitostnimi slovenskega avtomobilskega trga rabljenih vozil sila malo skupnega...

• Gargamel1 09:36 17.september 2025.

Kera katastrofa od novinarjev. Nimate pojma o novinarstvu, o avtomobilih pa še manj. Govorite o vrednostih po treh letih. EX90 se je začel proizvajati sredi 2024 in tu je že statistika o vrednosti avtomobila po treh letih:))))) Še huje je ...prikaži več pri Audiju, ki je na trg zapeljal februarja letos:) Sramota za tako pisanje.

• Jernej65 11:47 17.september 2025.

Saj ti piše, da so to analize podjetja, ki se ukvarja s tem. Meni se pa zdi, da so kar zadeli. Na zadevo je potrebno pogledati bolj realno, trg električnih rabljenih vozil je vse bolj zanimiv in povpraševanje bo vse večje.

• Jest_ 09:23 17.september 2025.

Letos sem menjal avto. Povprečen avto, 5 let star, 100.000 do 150.000km je bil cca 20-30% cenejsi kot nov. Seveda sem gledal bencinarje. Na koncu sem se odločil normalen nov avto, ki upam, da bo delal vsaj 10 let.

• bandit 16:24 17.september 2025.

Avtor, Poglej na Bolho, pištola za vijačenje - premontažo gum brez Acu,60€ v Lidlu ki to prodaja pa z Acu pa 55e. Ne pišite neumnosti.

• 4krogci 20:29 17.september 2025.

Električni avto višjega srednjega razreda: Audi A6 Avant e-tron (preostala vrednost – 57,1 %) ; Avto višjega srednjega razreda: Audi A6 Avant e-tron (preostala vrednost – 51,7 %) Kako lahko isti avto ima razlicno ohranjanje vrednosti???? Tolk o realnosti podatkov!!

• dare326 20:04 17.september 2025.

Vrhunsko e-mtb kolo po treh letih ne morem prodati niti za 30% nabavne cene. Tehnologija napreduje s svetlobno hitrostjo. Avti dobro držijo ceno.

• Toma 18:43 17.september 2025.

Ti, ki to kupujejo nimajo pojma kaj je avto! In ga žal tudi nikoli ne bodo imeli!

• Jernej65 19:24 17.september 2025.

Ti torej trdiš, da je vse več Slovencev neumnih in da bodo počasi vsi neumni. Že 50 let nazaj je bilo enako. Tisti, ki so prvi kupovali kosilnice BCS so veljali za neumne. Kakšnih 10 let pozneje, se je izkazalo, ...prikaži več da je "pametnih" ostalo zelo malo, ker so skoraj vsi imeli kosilnice in postali neumni. Tudi tokrat se zadeva ponavlja že ne vem kolikokrat. Imam el. avto in se smatram za razgledanega in pametnega, ker je boljši od vseh, ki sem jih imel doslej. Imam pa kar nekaj pojma o avtih.

• SlavkoKrizman 19:36 17.september 2025.

In kaj manjka avtomobilom z notranjim izgorevanjem v članku?

• Jernej65 22:51 17.september 2025.

In kaj manjka električnim avtomobilom? Vsak se naj svobodno odloča. Primerjave in kritike pa naj pišejo tisti, ki so vozili vse in se na tehniko spoznajo. Električni avtomobili so boljši od klasičnih. To ti bo povedal vsak, ki je vozil ...prikaži več tudi električnega. Največji minus je še ravno cena in to v nižjem razredu, saj so še predragi. V višjih razredih so pa cene že zelo izenačene, nekateri električni so že celo cenejši od klasičnih in z več moči.

• SlavkoKrizman 04:58 18.september 2025.

In kaj rabiš več moči? Za vožnjo 10 na uro po zabiti avtocesti?

• Jernej65 08:07 18.september 2025.

Ne gre se za golo moč. Bolj je pomembno, da je ta na razpolago vedno in takoj med prehitevanjem, v trenutku. Vsak avtomatski menjalnik se zmede, ko hitro pohodiš gas. Saj mora prestaviti tudi za več prestav nižje.

• SlavkoKrizman 10:42 18.september 2025.

Vozim avtomatika in to ni res, vsaj v mojem avtomobilu ne. "pohodim" in gre. Mogoče pri kakšnih avtomatikih, ki imajo zelo malo KM je to problem.

• Jernej65 11:14 18.september 2025.

Sem vozil kar nekaj avtomatikov Audi, Mercedes, tudi V6. In ko voziš ležerno ter hočeš na hitro prehiteti, se včasih zmede, ker mora prestaviti tudi do 3 prestave nižje, da ima polno moč. Električen je tu v prednosti, odzove se ...prikaži več v trenutku z polno močjo. Noben menjalnik ne more biti tako učinkovit. Voziti električarja je svojevrsten užitek, vprašaj nekaj ljudi, ki ga imajo.

• Jernej65 11:19 18.september 2025.

Je pa še večji problem z 3 celindri in malo kubituro, ki so sedaj zelo popularni. Poskusi en klopotec 1300 kubikov z 150 KM in ga primerjaj z električnim z isto močjo, kot noč ina dan, sem probal.

• SlavkoKrizman 15:09 18.september 2025.

Se strinjam, da je elektrika v prednosti, in kar sem prej napisal...malo km je sranje...vozim 2000ccm z 190km...je dovolj za prehitevanje...razen, če ti prehitevaš nevarno...

• Jernej65 15:25 18.september 2025.

Saj se ne gre toliko za to kateri je boljši, vsi so vredu. Ne morem se pa strinjati z nekaterimi, ki električnim očitajo vse živo in te imajo celo za bedaga, če ga kupiš. Jaz samo trdim, da so popolnoma ...prikaži več enakovredni s klasičnimi in nimajo več veliko slabosti imajo kar nekaj prednosti, če se že gre v detajle.

• rokobert 19:32 18.september 2025.

@Jernej...kot pišeš..."vsak se naj svobodno odloča".... Ampak prepoved ICEjev pa naj ostane a ne... Nekaj tukaj ne paše skupaj...se ti ne zdi?!

• Jernej65 23:19 18.september 2025.

In kje sem jaz izrazil, da podpiram prepoved ICE. Večina vas vozi še ICE in spoštujem vašo odločitev, eni pač vozimo električne avtomobile. Odzval sem se na komentar pametnjakoviča na vrhu, ki nima pojma kar piše. Sem pa rad pokomentiral ...prikaži več s SlavkoKrizmanom, ker je korekten sogovornik.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.