Slovenija
30 ogledov

"Slovenija razmeroma zadolžena država"

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mirko 14:24 12.februar 2014.

    Glede na to, kako razmišlja gospod Čufer-minister za finance, ne bo več dolgo finančni minister, zato ker ga bo odstavila sama levica, oziroma ultra levičarji ali potomci bivših komunističnih funkcionarjev (sindikati in ljudje iz Kučanovega klana , torej tisti, ki ...prikaži več so dali gospe Bratovšici dovoljenje da je Čufer minister.Zakaj se bo tako zgodilo ? Zato ker je Čuferjevo razmišljanje v globokem nasprotju z njihovo ideologijo "demokratičnega socializma". Razmišljanje g. Čuferja je pa takšno, ki ga je dal v izjavi za časopis Finance in je dokaj realno z logiko zdrave kmečke pameti.

  • spenjac 14:33 12.februar 2014.

    @ Mirko: mi lahko prosim prilepite kak link na raziskavo iz katere bi bilo razvidno, da so družbe v zasebni lasti bolj uspešne kot družbe v državni lastni? Precej iščem, ker bi rad podkrepil argument, da je država slaba lastnica, ...prikaži več pa nikakor ne najdem empiričnih študi, le dosti blebetanja. Hvala.

  • dragec 15:44 12.februar 2014.

    "SEM RAZMEROMA ZADOLŽEN DRŽAVLJAN"

  • franke 15:48 12.februar 2014.

    PA KAM BOGA DAJETE DENAR. BANDA NENASITNA.

  • mirko 16:49 12.februar 2014.

    da bo šlo državljanom boljše.G. Čufer pravi da se bomo morali še dve leti zadolževat. Zakaj ? Zato ker so potem nove volitve in jih boli kurac, kako bo potem probleme reševala druga vlada

  • dragec 12:06 13.februar 2014.

    SEM ZADOLŽEN 13000 eur, HVALA "SLOVENIJA"

  • mirko 16:45 12.februar 2014.

    Ni potrebo nobenih empiričnih študij. Daj odpri že enkrat oči in začni gledat na gospodarsko situacijo malo bolj realno. Glede na uspešnost državnih firm, katera je uspešna razen Krke ? Mogoče Petrol, ki je največji monopolist trgovca z naftnimi energenti ...prikaži več v tej državi, ali pa Telekom. So to Slovenske železice, ali Adria Airweis ? Luka koper, ki ima zopet monopol ? Glej, ni problem da se državno lastništvo v gospodarstvu slabo upravlja, bodo pač propadle te firme, žal. Največji problem za gospodarstvo je nekonkurenčnost na globalni ravni. Vzroki za to pa že vrabci čivkajo na drevesih, zato jih ni več smiselno pisat po forumih, kajti tisti privilegiran sloj nima interesa da bi se situacija izboljšala, ker bi za to morali začet spremembe najprej pri sebi. Mercedes ni mercedes zaradi imena, ampak samo zaradi vsebine. Rešitev ni v imenu sistema kot "demokratičen socializem" ampak v vsebini sistema in njenemu dobremu funkcioniranju. Zaradi mene se lahko imenuje tudi monarhija, samo

  • mirko 14:24 12.februar 2014.

    IZJAVA G. ČUFERJA ZA ČASOPIS FINANCEČeprav se sicer zaveda morebitnih tveganj radikalnega posega v javni sektor, a vseeno napoveduje strukturne ukrepe v javnem sektorju na področju plač, pokojnin, števila zaposlenih, občinske porabe in socialnih prejemkov.Spopad z naraščajočim ...prikaži več dolgom bo prva naloga po končani sanaciji bank in restrukturiranju podjetij, napoveduje finančni minister. Glede privatizacije je dejal, da država svoje obljube mednarodnim trgom mora izpolniti, saj je "težko pojasniti, zakaj bi država bila lastnica podjetij." Glede tega Čufer meni, da prevelikih razprav ne bi smelo biti, razen v nekaj sektorjih ali podjetjih.Čuferju se zdi večja težava pogosto spreminjanje davčne zakonodaje in premajhna absorbcijska zmožnost države, investitor preprosto ne more v razmeroma hitrem času pri nas postaviti obrata in zagnati proizvodnje, nekatere sosede to zmorejo hitreje in to investitorje pritegne tja.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.